Politika

Danilović do 14. februara odlučuje da li će se kandidovati

Glavni odbor Ujedinjene Crne Gore najkasnije do 14. februara donijeće odluku o kandidatu za predsjedničke izbore, kazao je lider te stranke Goran Danilović, navodeći da sjednicu odgađaju dok god postoji šansa da sva opozicija stane iza nestranačke ličnosti.

Danilović je agenciji MINA kazao da odluka o kandidatu za predsjedničke izbore pripada GO.

„Iščekujući dogovor u okviru opozicije odlažemo sjednicu tog nadležnog stranačkog tijela vjerujući da je tako ispravno sve dok postoji i najmanja šansa, nada, da ćemo svi stati iza adekvatne nestranačke ličnosti“, rekao je Danilović.

Prema njegovim riječima, jasno je svima, javnosti posebno, da je to sada sve manje moguće.

„Gotovo je izvjesno da se Demokratski front (DF) i Demokrate ne mogu usaglasaiti. Ako među njima nema dogovora, onda nemamo zajedničkog kandidata“, smatra Danilović.

On je ponovio da će, ukoliko ne bude zajedničkog kandidata opozicije, UCG imati svoga „jer nijesmo naivni“.

„To bi značilo da pojedini lideri u susret lokalnim izborima samo pojačavaju svoje stranačke pozicije i eliminišu konkurenciju, odnosno, traže od drugih da u njihovu korist dobrovoljno nestanu. Niti je tako nešto mudro, niti orginalno, niti nam je prihvatljivo“, istakao je Danilović.

Kako je kazao, UCG ne može čekati do besvijesti, i ubrzo će donijeti odluku.

„Naša ponuda je da budemo međusobno pošteni i korektni – da ako već nema dogovora jedni drugima ne radimo o glavi. Naš GO će biti najkasnije do 14. Februara, tada ćemo saopštiti svoj konačan stav. Danas mi se čini da je izvjesno kako ćemo objaviti našu kandidaturu jer zajedničkog kandidata nema“, precizirao je Danilović.

On je rekao da je zabrinjavajuće što više uopšte nema priče o zajedničkom kandidatu opozicije.

„Sve se više poziva da građanska opozicija treba da ima svog kandidata. To je međutim, iako i to nije na vidiku, potencijalno samo kandidat dijela opozicije“, kazao je Danilović.

To je, kako je naveo, rješenje kojim UCG nije zadovoljna i ne prihvata ga. „Ili da svi, cijela parlamentarna opozicija, podržimo jednu ličnost, ili da idemo sa vlastitim kandidatima – poštenije je tako nego da varamo javnost i međusobno se varamo“.

On je ponovio da će opozicione partije biti kažnjene zbog, kako je kazao, ove lakrdije, i zbog navodnog traženja jednog kandidata kojega u stvari niko ne traži.

„Logika vodećih opozicionih subjekata cijelo vrijeme je providna. Mnogo je korektnije da već sjutra saopšte – da, kandidujemo svog lidera, a od svih drugih očekujemo podršku! To je makar hrabro, a ovo skrivanje je nedostojno političara koji trebaju da vode državu“, ocijenio je Danilović.

Prema njegovim riječima, ukoliko ne bude zajedničkog kandidata, jedino je razumno da svi lideri koji mogu da skupe potpise izađu na izbore, i da tako onemoguće kandidata Demokratske partije socijalista da pobijedi u prvom krugu.

„Time bismo makar angažovali ljude da podignemo izlasnost, a u drugom krugu svi bismo valjda stali iza onog kandidata koji dobije najviše glasova? Kažem – valjda, jer vidimo da je svađa tolika da se ništa ne podrazumijeva“, zaključio je Danilović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milos
Gost
Milos

DB ce ga sigurno podrzati na predsjednickim izborima.

Nindža Pipun
Gost
Nindža Pipun

Ko je ovaj???

Send this to a friend