Politika

Ujedinjena CG: Država je ponižena, a njena vojnička čast obrukana bez i jednog metka

Kada je Vlada zajedno sa parlamentarnom većinom nedavno poslala dva oficira u snage KFOR-a na Kosovo, pomislili smo da manje vojnika ne može napraviti veću bruku za Vojsku Crne Gore. Izgovor je bio da Crna Gora hoće da pomogne i da doprinese miru i pomirenju kroz angažman u međunarodnim snagama. Naravno, bio je to sraman izgovor i sramnija odluka. Da može i od toga gore vidjeli smo prekjuče. Samo jedan oficir dovoljan je za najveću sramotu. Ivana Mašulovića poslali su na svečanost obilježavanja Oluje u Kninu, poručuju iz Ujedinjene Crne Gore.

Kako je saopštilo Predsjedništvo ove partije,normalan, pristojan i čestit čovjek može samo da osjeti gađenje zbog učinjenog.

“Nedostatak dostojanstva i poštovanja vlastitog naroda kod članova Vlade je prerastao u neizlječivu zaraznu bolest od koje su oboljeli svi. Premijer Duško Marković treba da podnese ostavku jer je državi nanesena ljaga i sramota. U Ujedinjenoj Crnoj Gori se pitamo: može li još gore i crnje u nekom sljedećem pokušaju. Očigledno je da može, samo treba sačekati. Mašulović je valjda trebao da pomiri pripadnike domovinskog rata u Hrvatskoj sa par hiljada pobijenih srpskih  civila u Oluji i par stotina hiljada prognanih sa svojih ognjišta? Kompleks slabih i malih uzeo je svoj danak još jednom – Crna Gora je ponižena, a njena vojnička čast obrukana bez i jednog metka. Prije 23 godine dočekali smo unesrećene ljude, starce, žene i djecu iz Srpske krajine koji su od svega imanja uspjeli da izbjegnu samo sa golim životima i nesrećom za koju nijesu bili krivi. Može Hrvatska postati i trostruka članica NATO i EU ali to neće značiti da je Oluja veliki ratni podvig na koji njihovo državno rukovodstvo treba da bude ponosno. Oluja je bila i ostala sramotni progon i pogrom vlastitog stanovništva, a Crna Gora iz tog doba pokazala je čovječno lice, svjesna toga da samo  čast i bruka žive dovijeka”, smatraju u ovoj partiji.

Kako dodaju, Mašulović nije predstavljao ni Crnu Goru, ni Vojsku Crne Gore u Kninu.

“Njegovo prisustvo je bijedni pokušaj provokacije od strane ljudi plitke pameti i nečiste savjesti. S istim žarom su nekad bili “Bijeli orlovi” kao što su danas vatreni navijači neljudske komedije sa  smrću i gonjenjem. Nakon svega, poslednji čin ove velike sramote, može biti samo dovođenje Tompsona da pjeva na proslavi Dana Vojske CG ili dočeku Nove godine”, saopštilo je Predsjedništvo UCG.

15 Komentara na "Ujedinjena CG: Država je ponižena, a njena vojnička čast obrukana bez i jednog metka"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend