Politika

Ujedinjena Crna Gora poziva na sastanak opozicije

Ujedinjena crna Gora će za 18. februar zatražiti sastanak parlamentarne opozicije i nezavisnih poslanika jer smatramo da nam je to obaveza, saopšteno je iz ove partije.

“Vjerovatno su sličnu inicijativu građani očekivali od velikih opozicionih subjekata ali u iščekivanju nam prođe vrijeme i prilike. Skromno i nenametljivo, u međuvremenu ćemo, ostvariti komunikaciju sa svim opozicionim subjektima i predočiti im plan za djelovanje opozicije ne tražeći korist za sebe. Plan će podrazumijevati precizne akcije i zajedničko djelovanje. Ništa od predloženog neće biti po principu uzmi ili ostavi, nego po principu: da se dogovorimo”, navode iz UCG.

Kažu da je možda prednost što svojom neisključivošću, UCG nema neprijatelje u opoziciji.

“Možda će kolege prihvatiti naš poziv, a mi smo spremni da prvi sastanak organizujemo na mjestu koje nikoga neće iritirati i nikome smetati. Rado ćemo prepustiti inicijativu drugima. O našoj internoj, unutaropozicionoj korespodenciji koja mora prethoditi, nećemo obavještavati javnost dok se ne dogovorimo.
Građani imaju pravo i na samoorganizovanje, hrabri pojedinci i pravo i priliku da organizuju proteste, ali parlamentarna opozicija nema pravo da ćuti i nijemo gleda. Ili vrijedimo 180.000 osvojenih glasova na minulim izborima ili da prepustimo hrabrijima inicijativu”, ističu oni.

Kako dodaju, Evropa i svijet moraju vidjeti da su politički živi i da pored nas neće proći afere o kovertama i bankama, o propasti i sunovatu naše države.

“Možemo biti i samo dio podrške opštenarodnom buntu, ali samo pod uslovom da se dogovorimo. Naš jedini simbol treba da bude Crna Gora, uvrijeđena i ponižena”, zaključuju u UCG.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mario
Gost
Mario

A kakav bi ovaj bio mjesto strasila u RUMETIN (staro Crnogorska rijec za kukuruz).

VukMamdušić
Gost
VukMamdušić

Bolji bi naslov bio Danilovic traži jos jedan mamdat za sebe u prolazu a da zezne Radonjica . Ujedinjena Crna Gora nema ukupno ni 100 glasova na nivou CG . Tako da ce biti posle prvih izbora van parlamenta ! Jedino ko ima cenzus od bivse koalicije kljuc je Miodrag Lekic i Demos !

Nindža Pipun
Gost
Nindža Pipun

A ko su ovi???

NBA
Gost
NBA

@ E,AKO STE VI UJEDINJENA CRNA GORA-NEBILO JE!!

marius
Gost
marius

Ja stvarno pojma nemam ko su ova celjad .

Send this to a friend