Politika

Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviće da podržava reformske procese u Crnoj Gori

Ministarstvo javne uprave i Britanska ambasada u Podgorici ostvarili su intenzivnu saradnju u proteklom periodu, posebnu u oblasti sajber bezbjednosti, ocijenjeno je tokom susreta ministarke Suzane Pribilović sa Alison Kemp, ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske (UK) u Crnoj Gori, tokom njene oproštajne posjete.

Ministarka Pribilović se zahvalila ambasadorki Kemp na zalaganju, doprinosu i unapređenju prijateljskih odnosa između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva i dosadašnjoj saradnji u procesu reforme javne uprave i snaženju administrativnih kapaciteta Crne Gore, prenošenjem znanja i vještina u oblastima državne uprave i realizaciju zajedničkih programa i projekata.

Ona je istakla da je prioritet i opšti cilj reformskih aktivnosti stvaranje efikasne, servisno opredijeljene javne uprave na državnom i na lokalnom nivou i moderne javne uprave i ukazala na značaj kontinuirane podrške koju Velika Britanija pruža Ministarstvu javne uprave u tom procesu.

Posebnu zahvalnost uputila je ambasadorki za ekspertsku pomoć u oblasti sajber bezbjednosti.

Ambasadorka Kemp je izrazila opredjeljenje Vlade UK da nastavi da podržava reformske procese u Crnoj Gori, posebno u oblasti reforme javne uprave i unapređenja sistema sajber bezbjednosti.

Ona je istakla da će kao Vlada UK i u narednom periodu kroz zajedničku saradnju i konsultacije sa partnerima pružiti punu podršku na planu zaštite sajber prostora Crne Gore, te jačanja kadrovskih kapaciteta u ovoj oblasti.

Send this to a friend