Politika

Ukinuta odluka o kažnjavanju poslanika zbog bojkota parlamenta

Administrativni odbor ukinuo je Odluku o određivanju kriterijuma za utvrđivanje opravdanog odsustva poslanika sa sjednica Skupštine i odbora.

Na sjednici tog parlamentarnog radnog tijela, na kojoj nije bilo predstavnika opozicije, usvojen je Predlog odluke o prestanku važenja te odluke.

Poslanik Demokrata Vladimir Martinović kazao kako se oni ne zalažu za bilo kakve represivne metode, ali i poručio kako predstavnike opozicije ništa ne sprečava da ispoštuju ono što su govorili dok su bili vladajuća većina. On ih je u tom kontekstu pozvao da se odreknu svojih poslaničkih zarada.

“Evo kolege iz opozicije pokažite koliko ste dosljedni i istrajni u onom što ste sami govorili u prethodnom periodu”,  kazao je Martinović.

On je međutim naglasio kako mu je drago što predstavnici opozicije neće biti kažnjavani zbog neučestvovanja u radu parlamenta.

“Oni su sada na terenu i sprovode kampanju za izbore u Nikšiću iako im je to uzalud jer će i Nikšić izgubiti kao što su izgubili na parlamentarnim izborima. Mi danas pokazujemo da nismo kao oni i drago nam je zbog toga”, rekao je Martinović.

Predsjednik Administrativnog odbora Milun Zogović istakao je kako je bojkot parlamenta legitimno i legalno političko sredstvo.

“Niko nema pravo da kažnjava izabrane predstavnike naroda”, rekao je Zogović.

Da poslanik ne može biti kažnjen zbog izgovorene riječi smatra i poslanik Demokrata Momo Koprivica. On je poručio i da ukidanjem ove odluke nova većina dokazuje da se ne zalaže za revanšizam.

“Ako se neko ogriješio o zakon treba da odgovara pred sudom. To je smisao pravne države”, rekao je Koprivica.

On je bivšeg premijera i poslanika DPS-a Duška Markovića prozvao kako bojkotuje Skupšinu, a prima platu.

“Pritom je iznevjerio očekivanja građana kada je rekao da neće biti glasanja o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti”, – poručio je Koprivica.

Na sjednici Administrativnog odbora odlučeno je i da se klubovima poslanika dostavi poziv za dostavljanje predloga za imenovanje predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Odbora za sveubuhvatnu izbornu reformu.

Na sjednici je predloženo i da Branko Bošković bude član Savjeta Agencije za elektronske medije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aleksandar
Gost
Aleksandar

Svi da vrate novac nas poreskih obveznika za zadnje 4 godine… izracunajte ..od 10–15 hiljada godisnje svaki.. mnozite .. izdajnici

Viktor
Gost
Viktor

Oni prosli su pojedinacno za 4 godine nedolazenja uzeli pojedinacno po, otprilike:
Prosjecna plata poslanika 1200€×12mj×4 godine=57600€ .Od naroda!

Send this to a friend