Politika

Ulazak u EU i NATO podsticaj regionalnoj bezbjednosti

Ulazak Crne Gore u Evropsku uniju i NATO predstavljaće dobar podsticaj regionalne bezbjednosti i boljoj perspektivi zemalja Zapadnog Balkana, ocijenjeno je u razgovoru predstavnika Bošnjačke stranke (BS) i Evropske narodne partije (EPP) u Briselu.

Politički direktor BS Suljo Mustafić i predsjednik mladih Sead Šahman razgovarali su u sjedištu EPP sa njenim predsjednikom Josefom Daulom o situaciji u Crnoj Gori i njenim integracijama u EU i NATO savez.

Ocijenjeno je da je uprkos brojnim izazovima u regionu postignut napredak na euro-atlanskom putu Crne Gore.

Mustafić i Šahman su razgovarali sa generalnim sekreatrom Antoniom Lopezom o konkretizaciji saradnje EPP-a i BS kroz različite nivoe stranačkih struktura.

“Zajednički je konstatovano da je bitno dogovoriti principe i na njima trasirati dalju saradnju koja treba da bude zasnovana na uzajamnom povjerenju”, kaže se u saopštenju.

Lopez je ukazao da je saradnja EPP-a ostvarena sa više manjinskih partija u Evropi, što se pokazalo veoma plodotvornim.

“Iz BS je poručeno da su programski prioriteti partije EU i NATO, veće prisustvo manjinskih naroda u institucijama, poboljšanje socijalnog položaja, uklanjanje regionalnih razlika u Crnoj Gori i posebno rad sa mladima”, navodi se u saopštenju.

U razgovoru sa poslanicom u Evropskom parlamentu iz Hrvatske, Ivanom Maletić, razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori i ukazano da se politički dijalog odvija u institucijama i da je važno da se svi politički subjekti uključe u rad parlamenta.

Mustafić i Šahman sastali su se sa predsjednikom Odbora za vanjske poslove u Evropskom parlamentu Dajvidom Mek Alisterom i šefom crnogorske misije u Briselu, Bojanom Šarkićem.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Darija
Gost
Darija

Ulaskom u NATO blagodeti ce osjetiti i region Crne Gore jer bezbjedijednost treba svima da je imperativ.

Rada
Gost
Rada

DIjalog i treba voditi u institucijama, a ne na ulici kao sto to opozicija zeli i time pokazuje svoju primitivnost i politicku nezrelost.

Zarija
Gost
Zarija

Napredak je evidentan i ocekivan, jer sve sto je bilo do Crne Gore ona je ispunila i zasluzila da bude clanica u NATO-u.

Mica
Gost
Mica

Proces eurointegracija u Crnoj Gori predstavlja podsticaj i perpspetivu za bolju regionalnu saradnju i stabilnost.

Chivas
Gost
Chivas

Bez obzira na to sto drugi pokusavaju da nas destabilisu i sprijece nas ulazak u NATO, mi predstavljamo primjer za sve u regionu. Samo naprijed.

....
Gost
....

Crna Gora ulaskom u ove medjunarodne organizacije moze biti primjer i glavni faktor stabilnosti u regionu.

dajire
Gost
dajire

Ne prica se za dzabe da smo zemlja multietnickog sklada !

hermano
Gost
hermano

Manjinski narodi su nama od najvece vaznosti i nikad, ali nikad ih nismo izdali niti ih ponizili.

lolita
Gost
lolita

Seade bravo !

Send this to a friend