Politika Predrag Bošković

Unaprijediti saradnju Crne Gore i UAE u domenu modernizacije i opremanja oružanih snaga

Ministar odbrane Predrag Bošković tokom učešća na Vazduhoplovnom sajmu u Dubaiju (Dubai Airshow 2019) sastao se sa državnim ministrom za odbranu Ujedinjenih Arapskih Emirata, Mohamedom Bin Ahmedom Al Bovardijem i istakao da je potrebno inaprijediti saradnjuizmeđu dvije zemlje u domenu modernizacije i opremanja oružanih snaga.

Bošković je istakao da Ministarstvo odbrane konstantno teži unaprjeđenju bilateralne odbrambene saradnje, kako sa savezničkim zemljama, tako i sa partnerima.

“S tim u vezi, naglašava da je modernizacija Vojske i dalje u fokusu prioritetnih zadataka MO, a posebno u domenu opremanja u skladu sa najvišim standardima i aktuelnim bezbjednosnim izazovima”, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministar se osvrnuo i na konkretne doprinose Vojske sistemu kolektivne bezbjednosti, gdje ističe posvećenost kako regionalnom, tako i međunarodnom miru i bezbjednosti.

Državni ministar za odbranu Al Bovardi podvukao je aktivan doprinos naše zemlje unapređenju globalne stabilnosti.

Sagovornici su takođe razmijenili mišljenja o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u regionima Zapadnog Balkana i Bliskog Istoka.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Šta će Cg vojska to je partijska institucija. Budimo realni Cg zbog malog broja stanovnika i zbog konfiguracije terena ne može da se odupre spoljnoj agresiji, ovako građani sa mizernim platama međunajnižim u Evropi finansiraju partijske uhljebe da tobože kupuju milionsko oružje

OZNA
Gost
OZNA

Nijeste ni vi na pljaas pljaas

Send this to a friend