Politika

Unija CG US Global: Opasna šutnja još uvijek aktuelne crnogorske vlasti

Ilustracija

Nakon učestalih krivičnih prijava na pojedine crnogorske medije i intelektualce, atakovanja na slobodnu izgovorenu riječ od strane pojedininih klero-nacionalnih struktura i pojedinaca, najnovije diskriminacije kotorskog Skala radija od strane predsjednika opštine Kotora, saopštenjem se oglasila Unija CG US Global iz Amerike.

Saopštenje prenosimo integralno:

“Poštovani prijatelji u domovini, koalicijo u bivšem i još uvijek aktuelnom sazivu – jeste li Vi, zaista, još uvijek vladajući?! Gdje su Vaše intervencije, gdje su Vaše reakcije i stavovi u odnosu na aktuelna i alarmantna dešavanja i po pitanju zdravlja građana Crne Gore i po pitanju unižavanja crnogorskog nacionalnog i kulturnog dostojanstva! Što je sa zdravorazumskim rasuđivanjem, ili se zbog par jeftinih političkih poena novonastaloj većini dozvoljava da se maksimalno izblamira, što ona svakodnevno i čini, ali sve na štetu građana lojalnih jedinoj domovini Crnoj Gori?!

Zašto se dozvoljava hajka do posljednjeg slobomislećeg intelektualca, medija ili kolektiva, da bi bila realizovana vizija nemislećeg sistema, sa više nego limitiranim kapacitetima, i sistemima vrijednosti (ako se to tako može nazvati) – koji bi, mogli biti klasifikovani kao veoma problematično stanje mentalnog zdravlja, a koje pokazuje ambiciju da upravlja Crnom Gorom na kleronacionalističkom, svetosavskom fundamentalizmu! Nekada se istinski vjerovalo i u poredak i težnju ka višim ciljevima.

Premda ste još uvijek na vlasti u posljednjim „trzajima“ ne činite ništa da bi ulili nadu većinskoj Crnoj Gori, koja je kazala svoju riječ na Referendumu! Zar je većinska Crna Gora toliko bezvrijedna, da ništa, ali apsolutno ništa, po pitanju zaštite crnogorskog kulturnog i nacionalnog individualiteta i zajedničkih vrijednosti, ne radite, već se ponašate po logici „važno je da komšiji crkne krava“ ili još boje da crkne komšija, a ja ću sa kravom znati što da radim! Tako ne rade pravi političari, koji misle dobro svojoj domovini!

Pored Vas se već najavljuju requiemi suverenoj Crnoj Gori sa dirigentima iz tuđih sredina a mi, koji smo daleko od domovine, ali srcem vječito u njoj se oglašavamo i tražimo makar pokušaj da se zaštiti, no vi koji ste još uvijek aktuelna vlast ćutite i čekate neki rasplet mimo onog epiloga na koji još uvijek imate pravo uticati ili makar obavijestiti međunarodnu javnost u kakvo nas je zlo uvela Srpska pravoslavna crkva i u političkom i u zdravstvenom smislu!

Pokušavamo da shvatimo o čemu se radi i da li Vam stvarno, i to eksplicitno, odavno nije bilo jasno kojim će putem da sve da ide, a to nije nikakva tajna počev od Memorandumskog projekta i pojave Balkanskog Kasapina na političku scenu, sve do najnovijeg vremena realizacije „Srpskog Sveta“ koji nakon najnovijih izbora nažalost stupa na crnogorsku političku scenu na očigled odlazeće, ali još uvijek aktuelne vlasti! Ako je bilo jasno, što je trebalo očekivati sa obzirom na administrativni Državni mehanizam koji mora da bdije i predviđa, što se to desilo pa da niko nije vidio u kakav sunovrat institucije suverene Crne Gore srljaju?

Zbog čega se ćutalo i nije reagovalo iako je svakom laiku od pokušaja terorizma u Crnoj Gori bilo potpuno jasno o čemu se radi?! Zašto se dozvolilo da prvostepeno osuđeni u pokušaju terorizma budu politički subjekti i ravnopravni učesnici na izborima, pa dolazimo do apsurdne situacije da osuđenici, teroristi, predaju krivične prijave protiv legalnih državnih organa!

Zar je tako teško nazvati stvari pravim imenom – i reagovati po zakonu, samo i isključivo po zakonu?! Ljudi, koji svoj životni vijek ostaviše za pultom slobodarske misli emitovane putem frenkfencija ,,Skala radija”, i drugih slobodoumnih i patriotskih medija treba i dalje da, naočigled pravde, trpe diskriminaciju, torturu i uvrede?! Za čije je to dobro?! Ko profitira od toga? Previše je pitanja , na koje ste dužni dati odgovore svim patriotski orijentisanim državljanima Crne Gore, bilo da se oni nalaze u zemlji ili u dijaspori.”

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miško
Gost
Miško

Ima nešto što će na kraju ovog ludila biti kec iz rukava.
Strpljivo pa da za sve vremena nestane ova blamaža koja nas je vrstila 100 milja unazad.

Paloma
Gost
Paloma

Ne vidim što je čudno, na izborima su ljudi pokazali svoju volju i sad pojedini očekuju da se odlazeći vlast uključi i da nas spasi, kako da ne, mislim da su digli ruke od nas i od Crne Gore
U prevodu, jedite što ste zakuvali, eto vam ga sad!

1111
Gost
1111

Sto bi sa ovim Komitskim pokretom…osnovase se u nekoliko gradova i ucutase…dajte ako ste ozbiljni malo vise agresivnosti i akcije kako bi se taj pokret ojacao i brojcano i na svaki drugi nacin…ako ste dobili “signal”…da se primirite…kazite…pa ce krenuti drugi da se organizuju u zastitu crnogoraca i svega crnogorskoga…

Pravnik
Gost
Pravnik

Skala,predajte tužbu zbog neispunjene ugovorne obaveze.

Eagle
Gost
Eagle

Bravo!

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Ovi se skupa sa vrhovnikom i njegovim sledbenicima pozivaju vise no nacisti, fasisti, ustase na naciju,vjeru, drzavnost, ustrojstvo itd jeeeebteeee

Podgorica
Gost
Podgorica

Mnogo psuješ za popa.

Jacg
Gost
Jacg

Neka brzicu smiri se malo😉

Nikac od Rovina
Gost
Nikac od Rovina

Živa istina evo će nam i na Lovčen počet kopat oko Mauzoleja kao oko i u grobnicu Vladike Plamenca.
Ovakvo ćutanje vlasti izaziva sumnju na saradnju dugi niz godina koji svi skupa rade o glavi Crnoj Gori radi privilegija i opstanka na vlasti.
Da je vječna Crna Gora.

Gibanica
Gost
Gibanica

Novi mandatar je brže bolje potrčao da najavi da će plate , penzije kao i socijala kasniti … sigurno je već imao “rješenje” , kako bi Crnu Goru podredio nekome ko bi mu dao te pare , kojima bi kupio i Crnu Goru i Crnogorski narod ! To mu je prva greška , koju je vlast u odlasku odma ispravila… Više »

Gibanica
Gost
Gibanica

Upravu su , dasadašnja vlast pušta novu , još neformiranu , vlast da se što više “otvori” i pokaže sve svoje aspiracije i želje …. ali bilo bi isto ishitreno krenuti odma sa nekim velikim pritiskom na novu vlast jer bi to uticalo i na samu državu Crnu Goru , kojoj je i ovako teško ekonomski a još teža vremena… Više »

Harmljng 🇲🇪
Gost
Harmljng 🇲🇪

Sve tačno! Sada je najteže u Crnoj Gori biti crnogorac! Najgore je što se na nas vodi hajka i sve nam se negira! Napadaju nas sa svih strana i sve bi nam lakše palo da nas ima ko pogledati. Ostavljeni smo kao siročići. Moramo se oko luče okupljati, bilo stare bilo nove, neko mora da nam da znak da je… Više »

Ksena
Gost
Ksena

Hvala na svakoj riječi i stavu koji ste iznijeli!
Umorni smo od ovog ćutanja, koje para uši svim ljudima koji vole ovu zemlju! Bojim se da ste pogodili u srž problema! U ovoj zemlji više nema ni jedne institucije uključujući Predsednika u koju možemo verovati! Meni ovo liči na veleizdaju, a nadam se da se varam!

marius
Gost
marius

Braco u diaspori ,sve je istina sto ste napisali. Svi oni kojima je CG na srcu ovako misle i zbore, i pitaju , dokle vise. Koji je to prag tolerancije do kojega mozemo da trpimo. Misljenja sam , da je taj prag odavno predjen, i da se ovo mora zaustavit. Pisao sam pred izbore, da suverenisticke partije trebaju po strani… Više »

Marina
Gost
Marina

OVO JE STVARNO VISE NEPODNOSLJIVO !!!
Ovome sto ste rekli, sa puno shvatljive gorcine i razocarenja, sigurno se pridruzuje svaki zdravorazumski covjek koji voli ovu zemlju.
Neshvatljiva je jedino ova zaglusujuca tisina i nereagovanje od strane suverenista i aktuelne vlasti.

Dušan
Gost
Dušan

Grozota .
A Bečiću puna usta demokratije.
Deklarativno i zbog zapada.

Jasno
Gost
Jasno

Sta vam ko radi montenegrini sto paranoisete po vazdan ???

Send this to a friend