Politika

Uprkos suzavcima i opstrukcijama kosovski parlament ratifikovao sporazum o demarkaciji

Skupština Kosova ratifikovala je Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom. Za je glasalo 80 poslanika, protiv je bilo 11. Tako je Sporazum usvojen tri godine nakon potpisivanja u Beču. Nakon usvajanja ovog Sporazuma, Kosovo se nada dobijanju vizne liberalizacije.

 

Foto: RTK

Usvajanje Sporazuma su pozdravili premijer i predsjednik Kosova Ramuš Haradinaj i Hašim Tači.

Haradinaj je kazao da sada očekuje da Kosovo dobije viznu liberalizaciju što je od izuzetnog značaja za građane. Tači je poručio da je ovo izuzetno važno za evroatlanski put Kosova, što otvara priliku za rješavanje mnogo važnih pitanja za Kosovo.

Britanska ambasadorka u Crnoj Gori Alison Kemp pozdravila je usvajanje Sporazuma o razgraničenju.

I šefica diplomatije EU Federika Mogerini pozdravila je usvajanje Sporazuma o demarkaciji između Kosova i Crne Gore.

Ona je poručila da je ovo dobra vijest za Prištinu i Kosovo.

No, danas glasanje nije išlo glatko. Obilježila su ga četiri suzavca, psovke, hapšenja.  Danas su poslanici Samopredjeljenja četiri puta bacili suzavac. Intervenisala je policija, koja je uhapsila poslanike  Samopredeljenja, a nakon ispitivanja ih je pustila.

Zbog suzavca, suspendovano je osam poslanika Samoopredeljenja.

Ambasador SAD u Prištini Greg Delavi je nakon što je i četvrti put bačen suzavac u planarnoj sali kazao da je razočaran dešaanjima u Skupštini. On je pozvao sve da se situacija normalizuje i da se izglasa demarkacija. Kaže da se nadao se da će vidjeti i poslanike Srpske liste na sjednici. Kaže da je ovo važno pitanje za budućnost svih građana Kosova.

U Skupštini je danas bila velika gužva, brojne novinarkse ekipe, policija, poslanici. Tu su bili i stručnjaci za bezbjednost, kako bi provjerili kako detektori nijesu registrovali  suzavac koji su unijeli poslanici.

Na ulazu u Skupštinu Kosova pojačane mjere kontrole. Poslanici Samoopredeljenja su detaljno kontrolisani, čak su neki morali i da skinu cipele kako bi se spriječilo novo bacanje suzavca. Detaljno je pretresen i lider opozicionog Samoopredeljenja Aljbin Kurti.

Koliko je danas burno u Skupštini Kosova, najbolje govori situacija nakon što je suzavac bačen i treći put, nakon čega je reagovao predsjednik parlamenta Kadri Veselji, uz psovku: “J*bem ti porodicu”!

Poslanica Samoopredeljenja Aljbuljena Hadžiu je nakon ovakvih riječi na konferenciji za medije kazala da Veselji ne zaslužuje da vodi Skupštinu i poručila da bi trebalo da bude smijenjen nakon neprimjerenog ponašanja i riječi koje je uputio.

Predsjednik Kosova Hašim Tači je uprkos opstrukcijama poručio poslanicima da Sporazum danas mora biti usvojen.

<<<Tači poslanicima: Demarkacija danas mora biti završena<<<

Aljbuljena Hadžiu  je u toku pauze rekla kako je dobro da je sjednica prekinuta, jer je “veoma važno da smo na visini zadatka u odbrani teritorije”, te navela da ovaj pokret svojim djelovanjem spašava i ostale poslanike od “izdaje” i da će nastaviti da se suprostavlja ratifikaciji demarkacije. Hadžiu je takođe bila uhapšena danas, ali ne ubrzo puštena. Novinarima u Skupštini Kosova je rekla da neće odustati od namjere da spriječe da se usvoji dokument koji ide na štetu države Kosovo.

Šef poslaničkog kluba opozicionog Demokratskog saveza Kosova DSK Avdulah Hoti kaže da je ova partija odlučna da se danas okonča pitanje demarkacije i rekao da će svi poslanici ove partije, njih 27, glasati za demarkaciju.

“Nećemo se predati na njihove prijetnje”, kazao je Hoti.

Poslanik Demokratske lige Kosova Ramiz Keljmendi najavio je da će on biti taj ključni 80-ti glas koji je potreban da Sporazum o demarkaciji bude usvojen.

Poslanik Alternative Ijlir Deda je nakon bacanja suzavca izrazio žaljenje zbog takvog postupka, rekavši da Samoopredjeljenje time samo šteti sebi.

“Ostavite spekulacije. Žao mi je što Samoopredjeljenje umjesto da budu profesionalci, vraćaju se neefikasnim metodama koje im samo nanose štetu”, rekao je on.

Poslanici iz drugih partija osudili su ponovno aktiviranje suzavca u Skupštini, ali su izrazili nadu da će sjednica da se nastavi kako bi se okončalo ovo pitanje.

Kako su dodali poslanici vladajućih partija, u trenutku kada je obezbijeđeno 80 glasova, onda kada je na sjednicu došao i poslanik iz goranske zajednice Adem Hodža, aktiviran je suzavac.

Hodža, koji inače djeluje u sklopu Srpske liste, prethodno je rekao da će da glasa za demarkaciju ako ona bude zavisila samo od njegovog glasa, što i jeste slučaj.

Delavi: Nasilju nema mjesta na Kosovu

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Greg Delavi osudio je bacanje suzavaca u sali Skupštine Kosova.

On je rekao da nasilju kao političkom sredstvu nema mjesta na Kosovu i pozvao poslanike Skupštine da glasaju Nacrt sporazuma o demarkaciji s Crnom Gorom.

Prije početka današnje sjednice predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veselji razgovarao je sa ambasadorima zemalja Evropske unije akreditovanim na Kosovu i šeficom kancelarije EU Natalijom Apostolovom o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji.

<<<Glasanje o granici sa Crnom Gorom odloženo za sjutra<<<

Foto: RTK

Veselji je poslije sastanka rekao da će danas biti okončano pitanje demarkacije granične linije izmedju Kosova i Crne Gore, kako se ne bi blokirala perspektiva građana Kosova u liberalizaciji viza i evropskim integracijama.

“Mi nećemo zastati zbog ličnih ili političkih stavova pojedinaca, već ćemo ići naprijed”, kazao je Veselji.

Ovih dana je primjetan ogroman pritisak međunarodne zajednice na kosovsku vVladu i Skupštinu zbog ovog pitanja, ne samo zbog Kosova, već i zbog Crne Gore koja je u pregovaračkom procesu i važno je da pitanja granice budu riješena.

Jučerašnji tok sjednice, koja je počela u 16 sati, a zavrenja noćas jedan sat poslije ponoći, prošao je u podršci zakonu poslanika stranaka vladajuće koalicije i Demokratskog saveza Kosova i žestokog protivljenja poslanika Samoopredjeljenja.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da Kosovo i Crna Gora imaju interes da budu dobri susjedi, da imaju dobre odnose i saradnju.

Za ratifikaciju Sporazuma potrebno je 80 od 120 glasova, a njega će osim vladajuće koalicije podržati i opozicioni Demokratski savez Kosova DSK.

Ratifikacija Sporazuma je bitna po Kosovo zato što je to jedan od posljednjih uslova Evropske komisije za ukidanje viznog režima Kosovu.

Građani Kosova su jedini na Zapadnom Balkanu koji i dalje čekaju u red za vize, proces koji postaje sve mukotrpniji.

Drugi, posljednji uslov vizne liberalizacije jesu opipljivi rezultati u borbi protiv korupcije među visokim zvaničnicima.

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DALI
Gost
DALI

Epa biohazardu ima to sličnosti ali ne kao što ti misliš već narod na Kosovo podržava Samoopredjeljenje kao i kod nas DF ali u onoj i ovoj našoj skupštini se donose odluke mimo volje naroda već podizanjem prstića one družine što slušaju svoga šefa tako smo vidjeli koliko se i tamo pita narod ,preslikana situacija sa našom.A zašto je tako… Više »

DALI
Gost
DALI

Ovo je još jedna nacija uz nas koja se ništa ne pita ,modrni robovi ,sad da bude referendum na Kosovo koliko ljudi bi pristali na ponudjenu demarkaciju ,mislim da bi bilo 90 posto protiv.Kao i kod nas što je izjavio i predsjednik naše vlade koliko bi bilo za priznanje nezavisnosti Kosova.Isto će Ramuš kao i Marković reći to je naša… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ DALI ,mislim da bi bilo 90 posto protiv.Kao i kod nas što je izjavio i predsjednik naše vlade koliko bi bilo za priznanje nezavisnosti Kosova.Isto će Ramuš kao i Marković reći to je naša vizija iako narod ne misli tako . Evo i čistog primjera … ——————————————————————————————————————————————– Marković je rekao da je 85% građana CG protiv nezavisnosti Kosova, ali… Više »

auff
Gost
auff

Ratifikovao, nego što! Milo je to završio na vrijeme, a završiće sve što je započeo!

Biohazard
Gost
Biohazard

Ovi iz ” samoopredjeljenja ” bi trebali razmislit o nekom povezivanju sa DF-om , posto su im metodi i politika dosta slicni 😂 ! Treba samo zamislit situaciju u kojoj je DF na vlasti u CG , a na Kosovu ovo samoopredjeljenje , kako bi oni rijesili ovo pitanje ? Ja mislim da bi do sad vec igrali ” izmedju… Više »

Zelenasi
Gost
Zelenasi

Rijesismo i to pitanje. Sljedeca faza: Ceranje okupatora iz crkava.

naravno
Gost
naravno

Zelenasi, tako MORA biti!

Likes
Gost
Likes

“Prozor noćas mora pasti” 😁

Idriz Muratović
Gost
Idriz Muratović

Pa,ovo mora biti dobro za Crnu Goru.
Zar sumnja neko,kad to podrzavaju Haradinaj i Tači?

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Po ovom pitanju mi Srbi smo savršeno indiferentni jer su nam i Albanci i Crnogorci potpuno identični.

Anika
Gost
Anika

Da vam nije bitno, ne bi komentarisali😊

Ćotek
Gost
Ćotek

Aniko, na srce ga boli što mu Kosovo nije dobilo 100 metara kvadratnih više, pa kukavac riče po portalu, ka kakva zla baba.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Bogami nije baš 100km2.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Pardon, 100m2.

hashim
Gost
hashim

opet litijum nisi popio pope

Wilkins
Gost
Wilkins

Vama su svi identični osim Rusa.

Sabahudin
Gost
Sabahudin

Bolje je cijeloj turskoj ukinut vize i pustit ih u eu no kosovske alb….e da znaju tu racu…..

Edi
Gost
Edi

Sabahudine,kosmopolito,mirotvorče,filantropu…

ggg
Gost
ggg

ono kad ti Evropa priprijeti…

Херцег Нови
Gost
Херцег Нови

Браво за Републику Косово☝

Velimir1966
Gost
Velimir1966

21.VIJEK DONOSI RJESAVANJE SPOROVA NA NACIN KOJI NE ODGOVARA CETNICIMA,FASISTIMA,USTASAMA I DRUGIM NESRETNICIMA KOJIMA JE UVIJEK RAT U GLAVAMA I MRZNJA U DUSI!LIJECITE SE LJUDI!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Velimir1966

Zaboravio si komuniste Veljo.

Ćotek
Gost
Ćotek

Da nebi komunista sad bi ti čistio habsburške čizme, šumar. Ne samo vi, no dostina u regionu 😉🤐

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Ćotek

Komunisti su izmigoljili iz pećina i sa kamenjara gdje ti živiš. Vidi se da si njihov ideološki sljedbenik. Doduše, komunizam je vas pećinjare i doveo u Srbiju. Pošto je davno otišao u ništavilo, vrijeme je da se te nepravde isprave.

Kapetan Leši
Gost
Kapetan Leši

Ugasite partizan i zvezdu i oni su komunisticki klubovi

Edi
Gost
Edi

Republika Šumska,vama đjikanima,treba dati vize i kartu do Tasmanije,da počinemo od nacionalizama,mržnje,krvoločnosti.Kad se pomene R.Srpska,normalan čovjek,nažalost,na zlo i ratove pomisli,zahvaljujući tebi,i tebi sličnim.Zagadjuješ ovaj portal mjesecima,odmori,viđi što ti Dodik,Mladić,Karadžić,rade,tvoji uzori.Pušti Kosovare,Turke(vama najbliže),imate i tek ćete da imate,svojih jada.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Edi

Živiš u devedesetim prošlog vijeka Turčine.
Reci svoje ime nekom zapadnjaku i on će opravdano pobjeći od tebe bojeć se za svoju bezbjednost.

Edi
Gost
Edi

Zašto Vam je u maternjem jeziku,toliko turcizama,zašto vam je narodna kuhinja,jednaka anadolskoj,zašto su Vam žene,vjekovima,najpoželjnije po haremima bile,zašto prije tri dana,potpresjednik Turske izjavi,da je Srbija za njih,najvažnija zemlja na Balkanu,zašto Vam je više od 500god.trebalo da,,se oslobodite”,zašto Vam,uvaženi ministar vanjskih dela,g.din Dačić peva onako lepo,i to na čistom turskom,hiljade zašto…a ti tako,đikane.Ne vole Vas,iz R.šumske,ni u Beogradu,Podgorici,Sarajevu,Zagrebu,N.Sadu…jedino u Hagu,imaju razumevanja,i… Više »

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Eto svemu dodje kraj…Susjedi moraju zivjet u Miru…Vrijeme je…E Sad vizni rezim se oslobadja…Svica je rasirila ruke i ceka u zagrljaj Kosovare…Ima posla za celjad koja oce radit…a plate najbolje na svijet….

Gulag
Gost
Gulag

Završi se i ta drama.
Kad im ukinu vize neće ostat petina na Kosovo…

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Muka za frontovce i slične. Taman su se ponadali da se nećemo dogovorit’ pa da će moći da siju antialbansku histeriju.

NINDŽA Pipun
Gost
NINDŽA Pipun

Kosovo je pored Srbije😉😜😂!!!

Graničar
Gost
Graničar

Gospoda. Kulturno i civilizovano. A ne ka neki.

Lose
Gost
Lose

NIje ovo suzavac, da je suzavac svi se prevrtali kao prasici, ovo ja dimna bomba.

xxx
Gost
xxx

Ako se desi razgranicenje nema nista od “Prirodne Albanije”.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kosovo je Srbija, Metohija je Crna Gora. Albance vratiti na Kavkaz, odakle su šljegli.

patriot
Gost
patriot

uippp četničino,ratovao bi ti do poslednje kapi tuđe krvi !

Edi
Gost
Edi

Nisi ti gleda” Podgorice,irvasu

Albatros
Gost
Albatros

Realno je ovo problem, jer iako ovo izglasaju niko ne garantuje probleme sa Kosovarima, oko tog dijela teritorije kasnije. Isto se desavalo sa Makedonijom, sjetimo se Kumanova. Pogotovo ako se na ovaj nacin izglasa, sjutra ce reci da je bilo pod prisilom. Ne vidim ovdje dobro u buducnosti nego samo jos vise problema.

Ljuta
Gost
Ljuta

ko je priznao kosovo i metohiju kolijevku srbaje i crne gore?

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Ljuta

Sveto Marović, eno ga liječi se na VMA a sin mu uzeo državljanstvo Republike Srbije.
Duško Marković, brat mu živi u BG i nije ga ni naj manje stid naroda tamo.

Mirko
Gost
Mirko

Kakvo crno Kumanovo, pa ono ke bila režirana predstava pred izbore, taman ka kod nas

Albatros
Gost
Albatros

DA li ti znas koliko je ljdui izginulo tamo?

gost
Gost
gost

Kumanovo je naseljeno mjesto, ovdje se radi o kvadratima u koje i divlje zivotinje rijetko zalaze… Nece bit problema. Realno, ocekujem da kako standard bude rastao u regionu (a morao bi da raste, jer se primicemo razvijenoj Evropi a ne udaljavamo kao 90-tih), da ce i prica o velikoj ovoj i onoj drzavi gubiti na zanimljivosti u narodu. Isto ko… Više »

Herc
Gost
Herc

Mislio sam da smo mi dno,ali postoji i dno dna

Mileva
Gost
Mileva

Ušli smo u Nato pa me ovo uopšte ne uzbuđuje. Ovi mrzitelji svoje države neka se nerviraju. Jer oni jedva čekaju da se nešto dogodi pa da blebeću. Niko ih neće ni Srbija a ni Rusija.

Pravedni
Gost
Pravedni

Eeeee mrčeni Albanci sa Kosova nikad neće biti članica EU 🇽🇰🇪🇺👎

Djukan Milovic
Gost
Djukan Milovic

Nasi “veliki prijatelji”. Ne bilo nam sta nam Albanci misle…a bojim se ako se ne dozovemo pameti, bice nam bas to.

Ljuta
Gost
Ljuta

branit ce nas milo i markovic sa onih 15%….kukuuu

xyz
Gost
xyz

Što Haradinaj ne proglasi državni udar i pohapsi opoziciju!?

Ljuta
Gost
Ljuta

ne priznavajte granicu protiv koje je 85%crnogoraca kako javno rece premijer cg

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Ljuta

Laže Marković da bi se dodvorio Haradinaju.
Stvar je prosta i logična, u CG ima 25% muslimana, znači po toj logici 10% muslimana je protiv nezavisnosti Kosova.
Ja sam potpuno siguran da je većina građana Crne Gore ( 2/3) za nezavisnost Kosova i nemam ništa protiv toga, to je njihovo legano pravo.

Isti
Gost
Isti

Meni, primorcu iz Boke, posto svakako isto misle, ne pravim nikakvu razliku izmedju ovih Cetinjana i prijatelja im iz Pristine.

boro
Gost
boro

tebe lacmanu…isti si ka one ustase iz zadra…

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Ako pises da si Bokelj..cemu ovo (primorac)..ili mislis da Boka nije primoru…Cuja sam ka Dijete…Da je Cetinje najprimorski grad u CG…Zbog Arihterture i nscin govora..Celjad su Gospodska…al..al..

Njegos
Gost
Njegos

Kralj Nikola se u grobu prevrce. Sto ucinjese sa svojim prijateljima sa Kosova ovi nasi iz Vlade.

Srpski HN
Gost
Srpski HN

Vazno da smo mi Srbijancima zbog ovih zabili … U ledja.

Petronija
Gost
Petronija

Bice ove nedelje opet samaranja od strane US po Kosovu…

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Kako su se našli ovaj stara podgorica lopicic štetni i čevo 😆👎

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Naći ću se sa svakim ko voli Crnu Goru. No đe se vi mrzitelji svoje države skupiste. Baš ste na muku. Rusi za vas ne haju a Srbi vas očima ne mogu viđet. Ka i svim izdajnicima, polako vam ističe rok trajanja.

Njegos
Gost
Njegos

Nauci prvo da pises. I po izmisljenom jeziku, puna si gresaka.

Anonymous
Gost
Anonymous

A šta je to pogrešno u njegovom pisanju, kvazi-stručnjače. Dosta si ti bar slova naučio…od tebe više nije ni za očekivati!

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Ovo su neki njihovi frontovci.

djon deda
Gost
djon deda

Sve mi se cini da ce braca ameri morat nekoga tamo da vuku za usi.

Mare
Gost
Mare

Ono prvo da urade demarkaciju pa onda borba protiv korupcije medju visokim zvanicinicma pre vizne liberizacije … Haha pa ovu demarkaciju jedva dogovorise ovo drugo nece ni za 50 godina …. Bilo bi im napjpametnije da pocnu da uzimaju srpsko ili crnogorsko drzavljanstvo …

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Kosovo mora da postuje prijatelja…CG im je stvorila Drzavu ka i Srbima…Otvorili smo granice kad im je bila potreba…100 puta smo im pomogli…Sad bi granicu da mijenjaju..na stetu CG…nemogu da vjerujem ovo…

Ramin brat
Gost
Ramin brat

A jesi sladak.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Kako očekuješ da te neko poštuje, a odrekneš se svojih predaka. O Njegošu je Andrić pisao kao o “tragičnom junaku kosovske misli”, kralj Nikola napisao “Onamo, namo” , Metohiju pripojio Crnoj Gori, a dukljanoidi se svega toga odreknu, pogaze, priznaju državu otetu od Srbije, kažu da su Dečani i Patrijaršija albansko kulturno nasleđe. I šta ste očekivali?

zvizdan
Gost
zvizdan

mI smo vas sacuvali da vas austrougari ne isprase, a vi posle dosli sa oruzjem u crnu goru PA TI RAZMISLI KO SE CEGA ODREKAO
vi ste se odrekli casti davno

Ljuta
Gost
Ljuta

ma dje to procita….? nadji kako su se zvali bataljoni i cete…da nije koja crnogorska?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Kao prvo, ja sam iz Katunske nahije, pa ti priča ne stoji. Ako nisi znao kralj i vojska Srbije su se povukli za Grčku, nažalost to nije uradio i kralj Nikola ( iako je to bio obećao serdaru Janku Vukotiću), već je naredio kapitulaciju, a vojsku raspustio.

Ljuta
Gost
Ljuta

za glupe politicare je ovo iznenadjenje ali za farmera na sjeveru cg je normalno

R. Srpska
Gost
R. Srpska

CG im je stvorila Drzavu ka i Srbima…

Prvi puta da se složim sa tobom.
Hvala vam do podnebesja i nebesa što ste se razišli sa Srbijom.
No,…. postoji jedan veliki problem.
CG se odavno razišla sa Srbijom, ali se sa Srbijom nijesu razišli i Crnogorci.
Mislim da je davno bilo vrijeme da i Crnogorci pođu putem mile im i drage Crne Gore.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Sada se vidi koliko je važno što smo ušli u NATO. To je sad njihov problem. Isto kao što smo otkačili srpskog popa Grigorija, koji je htio da nam uzme Sutorinu.

Isti ste
Gost
Isti ste

Bjezi sa promaje.

Anonymous
Gost
Anonymous

Ti od promaje ne možeš pobjeći. U glavi ti je… jednako kao u …

Čevo
Gost
Čevo

Najzaostalija nacija u Evropi bez premca. Recite mi nekog njihovog cuvenog naucnika, pisca, vrhunskog sportistu ili slicno. U drogi su prvi. Da je dilovanje droge sport u tome bi bili kao Brazilci u fudbalu.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Ti si genije…Nemocnome ponozi..Svica hrani pola Balkana….pa to radi i dalje…Tolerancija..Kultura se ne kupuje na kasi..Kosovari moraju zivjet ka cijo svijet…

Mare
Gost
Mare

Pa neka se ponasaju tako a ne kao divljaci pa ce zivjeti ka cijo svijet….

Ljuta
Gost
Ljuta

za sada im ovo ide na ruku pa sto bi mijenjali…10% od droge ide lobistima u washington

Monteb
Gost
Monteb

Ukrali pokrainu pa im jos i malo

Musa
Gost
Musa

Vazda su tamo zivjeli..pustite Beckovica i Vulina i Miru Markovic..

Ljuta
Gost
Ljuta

jesu zato su prvu drzavu dobili 1918g..bili turski cobani ..pleme bez porijekla ….

Vitez prvog red
Gost
Vitez prvog red

A kad rece onaj amerikanac da je to divlje pleme,potrcase Crnogorci da to demantuju brze bolje

gaeta
Gost
gaeta

Crna Gora nema sa Srbijom spornih pitanja oko granice .To kad propadne ova vještačka tvorevina stvorena od amera biće sve ok.To će se desiti ubrzo. A onda možemo se dogovoriti sa Srbijom da nam se vrati Đakovića,Dečani,Peć i Istok.

Ljuta
Gost
Ljuta

to vam je tito prvi oteo pa cg papucari ni rijec..kazu dobili Boku za uzvrat..🐍

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ gaeta ” A onda možemo se dogovoriti sa Srbijom da nam se vrati Đakovića,Dečani,Peć i Istok.” —————————————————————————————————————— Sa Srbijom se jedino možete dogovoriti da vam vrati vaše Crnogorce ( 350- 380ooo) koji su pri kraju ww2 došli kao neželjeni gosti, sa krvavim pentagramima na čelu i sa puškama u rukama usput ubijajuć na desetine ‘iljada Srba, otimajuć njihovu imovinu… Više »

MMM
Gost
MMM

, Bosno moja divna mila, lijepa gizdavaaaa

GAETA
Gost
GAETA

Da se austrougari ne miješaše Crna Gora bi bila do Neretve tu bi bio o dva puta osvojeni Skadar. Crnogorska vojska je 1915 došla do Pala I Kalinovika.Za Skadar je izginulo dosta crnogorskih ali i hercegovačkih ratnika(preko 5000).Za oslobađanje Skadra pomogla je I bratska srpska vojska sa dvije artiljerijske baterije.Ali to nam oteše velike sile.Tako da površina ne bi bila… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Dosta patetike GAETA. Srbi i Crnogorci su dva različita naroda i trebaju urediti odnose kao što odnose ima npr. Estonija sa Meksikom, Mongolija sa Madagaskarom ili Kanada sa Kazahstanom.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Mi Srbi smo po ovom pitanju potpuno indiferentni, i Albanci i Crnogorci su nam potpuno isti.

Ljubo
Gost
Ljubo

KO STA PITA SRBE

Bokelj
Gost
Bokelj

Tek cemo se pitati

Podgorica
Gost
Podgorica

Sljega sa Cakora i sad je on Bokelj ???

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Svi si neokle dosli..prije ili kasnije…Svi imaju pravo na to..

Ljuta
Gost
Ljuta

nemajuuuu osim ako si iz niksica i mojkovca(trenutno)

cikotić
Gost
cikotić

A ti sljega s drveta i pravo na portal.

PODGORICA
Gost
PODGORICA

A i ti si Cikotic taman ka i ovaj sto je Bokelj .

gagi
Gost
gagi

Malo morgen, bokeljcicu.

serdar Janko
Gost
serdar Janko

Boga mi izgleda itekako pita!

Musa
Gost
Musa

Bitno je da nismo kao ti..

Moraca
Gost
Moraca

Vi se nezna sto sto ste

Ljuta
Gost
Ljuta

sto bunis..pa i ti tako mislis zar ne?

Zoran
Gost
Zoran

Istušitaj se hladnom vodom ture bit će ti lakše

Send this to a friend