Politika

URA: Anđušić je megafon šefova organizovanih kriminalnih grupa

Nakon što je poslanik Demokratske partije socijalista, Mihailo Anđušić poručio da je odluka pojedinih opozicionih stranaka da se vrate u parlement politički razumna i odgovorna prema biračima i građanima, reagovali su iz Građanskog pokreta URA, koji su poručili da je Anđušić megafon šefova organizovanih kriminalnih grupa

Član Foruma mladih ovog građanskog pokreta Lazar Miranović, je dodao da DPS pokušava da uradi ono što radi već godinama a to je da perfidno i manipulatorski zamjenjuje teze.

“Pokušavaju da sebe predstave legitimnim iako znaju da su oni sinđelićevi poslanici dok je svaki opozicioni mandat čist kao suza. Funkcija i važnost institucije kakva je Skupština je potpuno unižena ponašanjem poslanika DPS-a jer strogo i ponizno slušaju sve što im se iz Vlade servira. U tom parlamentu se ne čuje glas naroda, već glas šefova organizovanih kriminalnih grupa i ostalih nusproizvoda DPS tranzicije”, ističe Miranović.

Miranović URA

On naglašava da u parlamentu više nemamo različitost mišljenja, debate, razmjenu argumenata ali zato imamo fingirana pitanja, namještene diskusije i bespogovornu poslušnost poslanika.

U tom smislu Anđušić tragikomično sluša ono što mu se kaže, možda i potpisuje ono što mu se napiše, a sve sa ciljem da, dodaje on,  imitira šefa DPS-a i barem na trenutak bude sultan umjesto sultana.

“Anđušiću iz Građanskog pokreta URA poručujemo da počne da razmišlja i shvati da nijedan član Građanskog pokreta URA nije za povratak u nelegitimni, krnji parlament i da to svakodnevno čujemo na terenu. Za razliku od vas, i vaših odnarođenih šefova koje čuva po nekoliko tjelohranitelja i koji ne smiju da izađu na ulicu i čuju glas naroda, mi to činimo svakodnevno, i to je naša najveća prednost”, naglasio je on.

Miranović je zaključio “da u narednom periodu iz Građanskog pokreta URA očekuju smislenija i analitičnija saopštenja DPS-a, uprkos tome što im je idejni tvorac partije na prinudnom odmoru u Srbiji”.

A.G.

Send this to a friend