Politika

URA: DPS-u je sloboda košmar, ćeranje i prebrojavanje krvnih zrnaca posao

Mirko Pavićević, koordinator Foruma mladih URA Nikšić navodi da je Opština Nikšić odavno na dnu. Kao razloge za takvu tvrdnju navodi da Opštinom rukovodi krnja i nelegitimna vlast, da je dug Opštine skoro 40 miliona eura, da su malverzacije i prevare matrica funkcionisanja lokalne uprave.

Pored svega toga, kako navodi Pavićević, nazovi lokalna vlast uništava kulturu i istoriju grada pod Trebjesom time što heroju grada i simbolu slobodne Crne Gore i antifašističkog svijeta, Ljubu Čupiću dodjeljuje slijepu ulicu.

Pavićević naglašava da je svjestan da se DPS ježi od riječi sloboda i postojanost ali ipak skreće pažnju lokalnim „foteljašima“ na činjenice o Ljubu.

„Draga gospodo ‘foteljaši’ Ljubo Čupić je heroj, lik i djelo svega časnog i poštenog u Nikšiću ali i u Crnoj Gori. Svojim riječima i stavom postavio je lokalne izdajice na svoje mjesto a svojim osmjehom bodrio svoje drugove dok je smrti gledao u lice. A šta vi radite? Po njegovom imenu nazivate slijepu ulicu u naselju Humci. Sramite li se takvog postupka nazovi gospodo? Pitamo sekretara Sekretarijata za kulturu, da li ga je sramota činjenice da još uvijek ne postoji spomen bista Ljubu Čupiću u našem gradu? Pitamo i gospodina Grbovića, da li ga je sramota proći ulicom Ljuba Čupića?“

Pavićević je pozvao nadležne da slijepu ulicu u Humcima preimenuju u Ulicu Demokratske partije socijalista jer bi simbolično odgovarala toj najdestruktivnoj organizaciji u Crnoj Gori koja je za gotovo tri decenije uspjela da uništi sve što valja u Nikšiću i Crnoj Gori.

Pavićević ističe da će Forum mladih Građanskog pokreta URA Nikšić u septembru podnijeti inicijativu za dodjelu imena Ljuba Čupića za jednu od tri glavne saobraćajnice u gradu.

„Ne čudi nas odnos prema Ljubu Čupiću od strane aktuelne vlasti. Ta ideologija je njima strana, sloboda je ono što njima dolazi u košmarima, a nasuprot Ljubu oni se i dalje bave ćeranjem po Crnoj Gori i prebrojavanjem krvnih zrnaca. Ali slobodna i antifašistička Crna Gora nikada nije nestala i na već prvim narednim izborima smjestiće DPS na margine crnogorskog društva, gdje su uvijek i pripadali“, zaključuje Pavićević.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LKJ
Gost
LKJ

Cetnici glume partizane. Ideoloski prethodnici koalicionih partnera URA i saradnici okupatora su ubili Ljuba Cupica. I sad je nebitna URA, odnosno grupica ostašćenih fanatika smogla snage da stane u zastitu velikog Ljuba Cupica. Nesretnici nijesu svjesni da su Ljuba Cupica ubili cetnici.

Polica
Gost
Polica

Oni imaju koordinatore i forume a u birackom tijelu oko 1,5 %.

HAHA
Gost
HAHA

Ovo je čitanje tudjih tekstova, šta on zna o Ljubu Čupiću. Mlade im vodi neostvarena osoba koji je napuštio dva fakulteta.

z d
Gost
z d

URAši sram vas bilo, vi koji ste u koaliciji sa četnicima nemate nikakvo pravo da branite našeg crnogorskog – komunistu heroja od nas koji ga shvatamo kao simbol borbe protiv fašizma a ne koalicije sa njima.

Blehim
Gost
Blehim

Ovaj mali liči na vrabca… Samo cvrkuce a vidi se kao da je ispod šinkela režima… Nikad od njega ništa

miro
Gost
miro

Darko sve što si rekao je istinaDa se ovi nesretnici raduju svakom zlu u C.G,i da nazivaju ljude svim i svačim to je njihov iskorak u demokratiji.

Darko
Gost
Darko

Pa da , nije vazno to sto je Srpski drzavljanin presjednik opstine Kotor , sto nam himnu u Pluzinama i drugdje pozdrave sa guzicama na stolicama dok Vujanovic mirno stoji i Bajagica svake godine pozdravi , sto su eto lopovi samo u DPS , sto se raduju svakom pozaru i ubistvu , jadne im glave , nije vazno , nije… Više »

Send this to a friend