Politika

URA moli kolege iz DF-SNP da više ne glasaju za DPS i SD

Pozivamo kolege iz koalicije DF-SNP da, u budućem radu Skupštine Glavnog grada, više ne glasaju za izbor najviših funkcionera izvršne vlasti (DPS-SD) i time značajno narušavaju imidž samoproklamovane “jedine prave opozicije”, ukazali su u podgoričkom odboru Građanskog pokreta URA.

“Nadamo se da glasanje njihovih odbornika za izbor Đorđa Suhiha (SD) za predsjednika gradske Skupštine, nije uvertira u dalju saradnju te opozicione koalicije sa predstavnicima vlasti, te da se takve scene u budućnosti neće ponavljati”, navode iz ove partije.

Za izbor Suhiha za predsjednika Skupštine Glavnog grada, pored glasova DPS-a i partija vlasti, juče su glasala i dva odbornika koalicije Demokratski front (DF) – Socijalistička narodna partija (SNP), dok su predstavnici koalicije Demokrata i Građanskog pokreta URA, napustili sjednicu prije početka glasanja. Za izbor Suhiha 36 odbornika je glasalo za, a svega jedan od tri prisutna odbornika DF-SNP je bio protiv.

“Iako su naše kolege iz DF-a i SNP-a, tokom kampanje svakodnevno ponavljali da su samo oni “jedina prava opozicija“, upozoravajući opozicionu javnost da je glasanje za njih “jedini siguran izbor, da glas ne ode ka DPS-u“, već prva skupštinska sjednica je pokazala upravo suprotno. Kao odgovorna opoziciona grupacija, URA nijednom nije prva napala tu koaliciju u predizbornom periodu, ali ih danas – nakon izbora – pozivamo da ne pomažu DPS-u i da ne glasaju za njihova najviša kadrovska rješenja. DPS i SD su oličenje ukupnog kriminala i klijentelizma u Podgorici i Crnoj Gori, pa im nijedna opoziciona partija ne smije pružati dodatni legitimitet“, ukazali su u podgoričkom odboru URA.

URA je ukazala da njeni poslanici nisu prekinuli bojkot državnog parlamenta bez ispunjenja uslova iz 2016. godine, iako su to već odavno uradili poslanici Demokratskog fronta (DF), SNP-a, SDP-a i Demosa, ali i podsjetila da “svakodnevni napadi poslanika DF-a na Građanski pokret URA ne doprinose prijeko potrebnom motivisanju opozicionih glasača, bez čega nema smjene DPS-a“.

“Zbog toga je URA, zajedno sa kolegama iz Demokrata, preduzela inicijativu i predstavila Plan izlaska iz političke krize, iza kojeg je stala i Evropska komisija (EK), a uvjereni smo da će dijalog oko dubokih reformi i izmjene izbornog zakonodavstva biti važan za sve opozicione subekte. Međutim, biranje političkih strategija je sasvim legitimno, ali saradnja opozicionih partija sa DPS-om svakako nije. Građani Podgorice koji su glasali za koaliciju DF-SNP, nisu glasali za DPS ili SD, pa je protivno njihovoj volji da odbornici DF-a i SNP-a sarađuju sa DPS-om i glasaju za izbor Suhiha. Nadamo se da se takva praksa više nikada neće ponoviti, a da će DF i SNP djelovati u skladu sa opozicionim načelima“, ukazali su u podgoričkom odboru URA.

B.M.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
daga
Gost
daga

Aleksa i Dritane -Ravnogorci,danas vam je praznik u vasu drzavu-majku Srbiju,pa sto prije pud Sumadije da se “proveselite”,sajkace imate i put po noge.

Beba
Gost
Beba

Demokrate i Ura vise ne znaju sta da pricaju

Vladan Pg
Gost
Vladan Pg

Demagogija predstavlja novi politicki program Ure

Sasa 194
Gost
Sasa 194

Nekako mogu da shvatim glasace DPS i SD-a, vlast su, dosta dugo to traje, ljudi se nadaju poslu i nekavoj pomoci od ministarstava al ne mogu da shvatim glasace DF I SNP, sta oni ocekuju, dali uopste imaju culo vida, sluha, itd, dali ih koriste.. dali vide kakve su to istrosene licnosti, potpune prazne samo im govorni aparat rafi bez… Više »

PoCetnik
Gost
PoCetnik

Kakvi su ovo fasisti!? Umjesto da ohrabruju na saradnju oni ovakva jeftina i populosticka saopszenja izdaju. Pih

Send this to a friend