Politika

URA: Nadležni da dalje pokažu da u Crnoj Gori nema mjesta za šovinizam

Svaki vid šovinizma i ekstremizma u Crnoj Gori, koji su stvarali sada dežurni kritičari na Twitteru koji, uzgred rečeno, samo tamo i postoje sa klovnovskim pokušajem ironije, mediji bivšeg režima i njegovi funkcioneri zajedno sa baštinarima takvih ideologija, zaslužuje promptno reagovanje nadležnih organa, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA, reagujući na šovinističke i ekstremističke poruke sa jučerašnjeg protestnog skupa ispred Centra bezbjednosti Pljevlja, ali i ostale slične slučajeve koji su se nedavno desili.

<<<Fejzić: Šovinizam u Pljevljima, imamo li pravo na vazduh, ako nemamo na funkcije<<<

U URI kažu da se sada javljaju da bi takve pojave osudili “moralni čistunci” koji su zemlju vodili tri decenije, stvarali takvu društvenu klimu i podsticali agresiju, mržnju, šovinizam i ekstremizam, valjda misleći da građani boluju od amnezije pa to mogu smetnuti sa uma.

“Na žalost svih njih zajedno, država, čiju zvaničnu politiku oni više ne vode, pokazuje da se može sankcionisati svako ko sije mržnju, ekstremizam i netoleranciju. Zato pozivamo nadležne organe da promptno reaguju i u skladu sa zakonskim okvirom sankcionišu svako djelovanje u duhu šovinizma i ekstremizma, kao što su pokazali juče na primjeru napada Bogoslovije na Cetinju”, navode u toj partiji.

Ponavljaju da osuđuju svaki vid mržnje, ekstremizma i netrpeljivosti koji se ovih dana može čuti i vidjeti od pojedinaca na mnogim mjestima u Crnoj Gori i da zato još jednom pozivaju nadležne da te pojedince i sankcionišu.

“U Crnoj Gori nema mjesta ekstremizmu, šovinizmu, mržnji i netoleranciji. Što prije to shvate oni koji su u stvaranju tih bolesnih pojava društva učestvovali decenijama unazad, tim bolje za njih”, zaključuju u URI.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
oooo
Gost
oooo

A sto se vi javljate kad ste vi dirktni krivci za ovo sto se desava u Crnoj Gori, pocevsi sa Crnom Gorom, crnogorcima, Muslimanima, ….

Mitar
Gost
Mitar

Vi svakako jeste sve samo ne čistunci a ko o čemu vi o moralu. Ne znam gdje je bio moral kad su se ponavljali izbori na glasačkom mjestu u Nikšiću?

Pečičanin
Gost
Pečičanin

Vi ste kolateralna šteta za Crnu Goru. Sebe ste prodali, a sada kidišete i na Crnu Goru.

Send this to a friend