Politika

URA: Nije nam žao SDP, odavno su izabrali DPS umjesto građana

Tragikomično izgledaju večerašnji pokušaji SDP-a da jeftinom pričom o svrstavanju URE u jedan nacionalni diskurs, zaradi jeftine političke poene, zaboravljajući pritom da crnogorski građani dobro pamte da je SDP već odavno izabrao svoj put a on je DPS umjesto građana i demokratizacije države, saopštio je član Predsjedništva URA Milan Đaković, odgovarajući na prozivke potpredsjednika SDP-a Bojana Zekovića.

<<<Zeković: Žao mi je što je URI bliži DF od SDP-a<<<

“Jedini politički pravac na kojem će URA nastaviti da radi jeste građanska Crna Gora. Kao prvi preduslov za stvaranje istinskog društva u kojem će svaku građanin imati jednake šanse jeste razvlašćivanje krimnogenog DPS-a, poštujući istovremeno Ustav Crne Gore. Da bi došli do toga, prije svega, potrebno je da promijenimo odnose u opoziciji”, poručio je Đaković.

On kaže da u URI prozivke SDP-a shvataju upravo u maniru njihovog dugogodišnjeg političkog partnera DPS-a, koji je danas, kako ukazuje, preko propagandne mašinerije tendencioznim člancima pokušao uvesti pokret URA u brlog nacionalizma.

“URA ne vuče za sobom teret zvani osamnaest godina koalicije sa DPS-om, dugogodišnje relativizovanje kriminala i korupcije, dubinskog razaranja crnogorskog društva kroz partijsko zapošljavanje i potpuno suspendovanje države. URA je nova, proevropska partija, članica Zelenih Evrope, najbrže rastuće političke strukture u Evropi i ponosni smo na učinjeno u proteklih pet godina našeg postojanja”, poručio je Đaković.

On ističe informaciju radi interesa javnosti da URA danas nije bila ni inicijator, ni organizator, već domaćin sastanka parlamentarne opozicije i da URA nije odgovorna što se politika SDP-a ne percipira kao opoziciona.

“Ponosni smo na to što smo jedina partija u čijim prostorijama se bez zazora mogu pojaviti svi opozicioni subjekti. URA će imati za partnera svakog ko želi razvlastiti krimogeni režim DPS-a na jasnim građanskim osnovama, poštujući Ustav, vladavinu prava i građanina kao nosioca suvereniteta. Oni koji se ne pronalaze u takvim vrijednostima neće imati našu naklonost”, zaključuje u odgovoru Đaković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crna gora
Gost
Crna gora

Drzite se vi DF i daleko ce te dogurat.

Ganfalf
Gost
Ganfalf

Jasno je da je za URU najveći problem to što ne može potpise skupit.

POJK
Gost
POJK

Kako vi iz opozicije mislite da dođete do vlasti kad umjesto da vam je svaki glas bitan vi i to što dobijete ne umijete da organizujete. Prepucavanja unutar istih ili sličnih političkih stavova i borba za prevlast liči na ono bitno mi je da budem prvi u selu jer me grad i onako neće primiti. Zato ćete i biti uijek… Više »

Đorđe Božović
Gost
Đorđe Božović

Vi ne možete da pokupite 1000 glasova da bi se ubili Na ct nikad više glas nećeš dobiti od nas koji smo za cg srcem pa neka te glasaju Rista Radovića ekipa

Đorđe Božović
Gost
Đorđe Božović

Vi ne možete pokupiti 1000 glasova da bi se ubili Na ct nikad više glas nećeš dobiti od nas koji smo za cg srcem pa neka te glasaju Rista Radovića ekipa

Mestar
Gost
Mestar

URA je izdala Crnu Goru i svoje glasace koji su glasali za njih zato sto su se predstavljali kao gradjanska procrnogorska i proevropska partija. Sada su skinuli masku i pokazali da su partija bez karaktera koja podrzava cetnicke napade na nezavisnu Crnu Goru, partija koju kontrolise Miodrag Perovic i kojoj se su se omilile pare iz Srbije. Ali njihovi glasaci… Više »

Musa
Gost
Musa

Ura je kao Crngorska za vrijeme Pavicevica…

Ognjen
Gost
Ognjen

Bravo! Počinje podizanje istinske građanske države! Samo naprijed, ne posustajte! I DF i Ura i svi ostali, jer to je demokratija

Boki
Gost
Boki

Ura ima samo šačicu glasača i prema najnovijim istraživanjima daleko je ispod cenzusa, pa gleda da se prišljamči nekome.
Ukoliko to bude df i demokrate izvjesno je da će im se i to malo glasača razbiježati.

Hermiona
Gost
Hermiona

Vi ste tragikomedija od partije, sa Df da pravite nešto. Izdali ste Crnogorce!

Njegoš
Gost
Njegoš

A bogomi isti ste, jedina vi je razlika visina apanaže iz beograda i moskwe, zavisi kad i koliko napadate CG.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Rekoh ja davno: Dritan je Ristov “pošteni” Albanac. Danas, Dritan ima više simpatizera među četnicima nego među Albancima. Našao si stolicu na koju ćeš sjesti, Abazoviću.

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

moze ga risto vratiti vjeri pradjedovskoj, on to sa srcem radi i jos kad mu u krstenicu upise “srbin” plakace obojica od radosti

Sasa
Gost
Sasa

Unikatni, Albanac saradnik četnika. Do sad neviđeno.

POJK
Gost
POJK

A dosta je i ovih sloznika koji od nacije ne vide druge životne probleme a sve se busaju u građansku državu.

Sova
Gost
Sova

Ponosni ste što u vaše prostorije mogu doći fašisti! Bravo! Da imate obraza, ne bi ovo izjavili.

Rašo
Gost
Rašo

Samo nijesi shvatio jedno SDP je ostao dosljedan svojim ciljevima i idejama, vi iz URE ste zarad vlasti izdali i narod i državu. Neka vas bude sramota i ne kritikujte nikog

Njegoš
Gost
Njegoš

Znači sdp-u su uvijek ideje i ciljevi bili kolaboracija sa četnicima, aferim.

Musa
Gost
Musa

SDP je izasao svojevoljno iz vlasti a uopste nije morao i da bi se kolaicija odrzala podijeliki su se i SD je sad uz vast tako da to sto pircate je klasinci psin poput Vucica vaseg mentora.

Milos
Gost
Milos

Normalno da ce SDP ako su pametni sa DPS-om.Nece sigurno sa četnicima i pogubljenom urom koja je gora i od Demokrata namazanih.

Andjela
Gost
Andjela

URA ko su u stvati oni? Ne cusmo nista pametno ni koje teme zagovaraju! Dritan ,cus njemu SPC blizak.

Emina
Gost
Emina

Ura sa četnicima pokušava da pređe cenzus, smiješni su

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

razvlašćivanje krimnogenog DPS-a? ada prvo napravite plan i program cime ce te ga razvlastiti pa cenzus prodjite, pa podijelite fotelje ali se prije toga nemote poubijati jer kunem vi se necete ni opozicija biti 85% za DPS i MILA, 15% SD, Albanci, Bosnjaci, LP pa da se maknu face ka vi bojkotasi

Nera
Gost
Nera

I vi i SDP zaboravite na crnogorske glasove,nego i dalje podržavajte Carevića i budvankse popove,kao i do sada.

RofZ
Gost
RofZ

reče privezak privesku, ne zna se koja je veća sprdnja. Dobro vas je onaj stari u emisiji živa istina ugasio, sebe je uzdigao, ali URAu ugasio bolje no Pajović pozitivnu

Send this to a friend