Politika

URA: O nestanku SDP-a odlučuju građani, u Nikšiću nastavak njegovog kraja

Kolegama iz Socijaldemokratske partije (SDP) čestitamo na rezultatima na izborima u Nikšiću i 2,7 odsto glasova. Poručujemo im da, kako bi nastavili u tom uspješnom pravcu, slobodno nastave da se bave UROM, kao i da se ubuduće ne kriju, već da slobodno idu u koaliciju sa DPS-om i SD-om, odgovorili su ironično iz Građanskog pokreta URA na saopštenje SDP-a u kom URI i njenom predsjedniku, poručuju da njihov glavni cilj – politički nestanak SDP-a, neće ostvariti.

<<<SDP: Politički cilj Abazovića neće se ostvariti<<<

Iz URE ističu da razlog izbornog rezultata SDP-a u Nikšiću nije taj što, kako su prethodno naveli iz SDP-a, nije bilo uslova za demokratsku izbornu utakmicu.

“Dva najveća grada u Crnog Goru – Podgorica i Nikšić odlučili su da SDP ode u političku prošlost. Razlog zbog kog SDP nije osvojio niti jedan mandat u Nikšiću je njihov “predani rad” na izazivanju podjela u društvu i izigravanju potrčka DPS-a i potpuno promašena politika posljednjih šest mjeseci, što su građani Nikšića i prepoznali i kaznili na izborima. SDP odavno nije građanska, socijalno-pravedna i demokratska partija, kakvom vole da se predstavljaju, što se najbolje vidi na osnovu njihovog postupanja u političkom životu Crne Gore nakon 30. avgusta i konstantnih napada na URU, kojoj se potajno dive”, smatraju iz URE.

Iz te partije još su se osvrnuli na SDP-ovo obećanje da URA nije i neće ostvariti politički nestanak SDP-a.

“Izgleda da kolege iz “građanskog” SDP-a ne mogu da shvate, ili bolje rečeno, prihvate, da će o njihovom nestanku odlučiti građani, a ne URA kao politička partija. Toliko o tome koliko vjeruju u građansku ideju. Naš politički cilj sigurno nije bavljenje SDP-om koji je potpisao sebi političku smrtnu presudu u momentu kada se priklonio DPS-u, već saniranje mora problema koje su ostavili nakon javašluka sa svojim nekadašnjim koalicionim partnerima”, napominju iz URE.

Iz URE su još kazali da o političkoj kulturi SDP-a dovoljno govori i ponašanje nakon izbora u Nikšiću.

“Šokantno je neumijeće kolega iz SDP-a da se dostojanstveno ponesu u porazu. I pored najbolje namjere i želje da im ne dodajemo so na ranu, obavještavamo ih da im, upravo zbog takvog ophođenja – osionosti i drskosti bez pokrića, nikšićki scenario slijedi i u Herceg Novom, ali i u svim ostalim lokalnim izborima koji slijede”, zaključuju iz URE.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bandiera rossa
Gost
bandiera rossa

SDP se može spasiti samo u slučaju da se zahvale Rašku, Draginji i Ranku. Ova trojka je isuviše potrošena.

Duplo golo
Gost
Duplo golo

Otprilike dodjete na isto… Oni su se kacili za DPS, a vi za DF, tako da ste prilicno “tanki” i jedni i drugi…

Ljepse bi bilo da se zahvalite na pozivu i ne budete dekor takve vlasti u Niksicu, jer gradjanska sigurno biti nece, ali tesko je odbiti “fotelje”.

Samo pitajte SDP…

Tash
Gost
Tash

SDP sve i da ostane bez mandata ima stav, princip i težinu. Ura i kad je na vlasti nema ništa od toga.

Piksi
Gost
Piksi

Ura, ura vi cete prije u zaborav nego oni.

Velimir
Gost
Velimir

Brzo cete njihovim putem!

Sandra
Gost
Sandra

Hahaha, lagano urasi, i vi cete njihovim stopama, uskoro..

Send this to a friend