Politika

URA obećava da će subvencionisati nove fasade zgrada u Ulcinju

Urbani dizajn je nešto što fali Ulcinju da bi počeo da liči na pravi mediteranski, primorski grad, saopštio je danas Omer Bajraktari, nosilac liste pokreta URA u tom gradu, ističući da će URA u određenim zonama Ulcinja subvencionisati fasade u novogradnji.

Kako je saopšteno iz GP URA, Bajraktari je istakao da je URA u svom planu “Urbani ambijent” identifikovala nekoliko manjkavosti u najužem jezgru grada, koje su nastale uslijed nebrige lokalnih vlasti.

“Tu prije svega mislimo na fasade stambenih zgrada, ali i zelenila i prostorno uređenje određenih lokacija. Naša namjera jeste da i u Ulcinju, kao i u svim razvijenim mediteranskim opštinama, primijenimo urbani dizajn kao standard za oblikovanje grada”, kazao je.

Urbani dizajn, objasnio je, prvenstveno se bavi oblikovanjem i upravljanjem javnim prostorima, te načinom na koji se ovi prostori doživljavaju i koriste.

“Javni prostori obuhvataju sve one prostore koji se slobodno koriste na dnevnoj bazi od strane stanovništva, kao što su ulice, trgovi, parkovi i javna infrastruktura. To uključuje i fasade, koje želimo uljepšati i u tom pravcu nudimo konkretne ideje”, poručio je nosilac liste URA u Ulcinju.

On je kazao i da održavanje fasada zgrada i javnih institucija slikovito govori o načinu vođenja vlasti u tom gradu u posljednjih deset godina.

Kako dodaje, u pokretu URA imaju viziju o postavljanju novih standarda, kako bi i Ulcinj počeo da liči na pravi primorski grad.

“Kada preuzmemo vlast izmijenićemo odluku o komunalnom opremanju građevinskog zemljišta kako bismo uveli novine u toj veoma važnoj odluci, koja je sistemskog i razvojnog karaketra, a koja je do sada služila isključivo za punjenje budžeta grada odnosno za isplatu operativnih troškova. U novoj odluci ćemo predvidjeti subvencioniranje kamenih fasada u novogradnji za određene zone u Ulcinju. Takođe, predvidjećemo da kao i u drugim mediteranskim opštinama, svaki balkon kuće ili zgrade ima zelenilo”, zaključio je Bajraktari.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Skaljarin
Gost
Skaljarin

Pitajte bilo koga iz Kotora sto je i ko je glavna Kotorska uraasica Ljiljaa na eks i svima ce Vam biti jasno dokle ce te dogurati urasi .

Kalibar
Gost
Kalibar

Jes vala, nasli ste nam sada pricati o fasadama…gdje ste bili do sada? Nije vas nije bilo!

Iko
Gost
Iko

Losa ideja. U Ulcinj treba vise ulagati jer je nevidjen potencijal, ali ne tako sto cemo uciniti da lici na Budvu, Kotor ili Tivat. Ulcinj je autentican grad juznog primorja u kojem se mijesaju stilovi i kulture. Geografski je blizi tropskim rajevima nego sjevenom crnogorskom primorju koje vise podjseca na azurnu obalu. Ulcinj nam treba takav kakav je samo vise… Više »

Ulcinjanin
Gost
Ulcinjanin

U Ulcinj ne treba uloziti centa jer lokalna samouprava sve pokrade. Prvo da se opstinski rukovodioci nauce kako se odnosi prema zastavi i grbu drzave u kojoj zive, a ne da se u Ulcinju ne vidi crnogorska zastava. Znaci prvo kaznena politika, zatim zaustavljanje i legalizacija postojece divlje gradnje. Zatim treba uraditi DUP koji ce biti realan i odrziv, a… Više »

Noco
Gost
Noco

Ako vam je i ostali kadar kao onaj debeli sa reklame kupite stvari i bjezanija

Ciciban
Gost
Ciciban

Vi cete nesto da uradite? Ili cete samo okolo da idete i pricate….

Mirza
Gost
Mirza

E jeste sve ce nama URA odraditi, samo ne zna kad, a pitao bih samo Onura da li je zapamtio sva obecanja koja je dao prije izbora, umije li ih ponoviti ?

taske
Gost
taske

Imate li neko bolje resenje za Ulcinjane osim farbanja zgrada URAsi??

ePEPE
Gost
ePEPE

HAHAHAHHAHAHAHAHAH sta cete da napravite? hahahhahahahhaha ljudi nemaju dje da rade, a ti hoce fasade da pravis

uskok
Gost
uskok

Izgradice dvije zgrade u Beramana rekose, a u Ul ce da farbaju zgrade ! zanimljiv predlog od nevladine organizacije… bas rade u tom stilu !

Emir
Gost
Emir

Kako nam sada obecavaju brda i doline po Ulcinju, evo izgleda da za cetiri godine URA nije imala kad da vide kakva nam je fasada?? Pa ova njihova predizborna obecanja granica nemaju.

Don
Gost
Don

URAsi, mi Ulcinjani vas ne podnosimo jer od dana vaseg dolaska nista uradili za nas nijeste!

Luk
Gost
Luk

Tako i treba. Nema leba od industrije i slicnih stvari, samo turizam forsirati i sve sto je vezano za to!

Docent
Gost
Docent

Slazem se ja da Ulcinju fali to sto pricas, ali da to vi ostvarite, to malo sjutra!

Send this to a friend