Politika

URA: Opozicija da bude jedinstvena – ili fer uslovi ili nema izbora

Građanski pokret URA ostaje čvrsto privržen ispunjenju uslova iz “Sporazuma za budućnost” koji su potpisali svi opozicioni poslanici pred 20.000 građana, a funkcioneri URE su to i kazali predstavnicima pokreta “Odupri se” na posljednjem sastanku, saopštila je danas potpredsjednica pokreta URA, Suada Zoronjić.

Ona podsjeća da bi bez korjenite promjene izbornog zakonodavstva učešće na izborima bila farsa i davanje legitimiteta Demokratskoj partiji socijalista da nastavi sa zloupotrebama, prevarama i prekrajanjem izborne volje.

“Korjenita promjena izbornog zakonodavstva podrazumijeva izmjene i dopune više zakona. Osim krovnog Zakona o izboru odbornika i poslanika, nepohodno je izmijeniti i Zakon o registrima prebivališta i boravišta, Zakon o izboru Predsjednika Crne Gore, Zakon o finansiranju politikih subjekta i izbornih kampanja i setove medijskih zakona. Posebnu pažnju važno je posvetiti Zakonu o biračkom spisku i otklanjanju nepravilnosti i fantomskih birača iz biračkog spiska”, ističe Zoronjić.

Naglašava da opozicija mora da bude konstruktivna, spremna za dijalog i dogovore.

“Obaveza opozicije prema građanima i javnosti je da definiše jedinstven spisak uslova i zahtjeva za promjenu izbornog zakonodavstva i stvaranje uslova za iole fer izbore. Ukoliko DPS ne prihvati jedinstvene zahtjeve opozicije za promjenu izbornog ambijenta onda je obaveza svih opozicionih subjekata da bojkotuju naredne izbore. Taj bojkot morao bi za razliku od nekih prethodnih da bude mnogo aktivniji, sa akcijama i modelima koji bi proizveli dodatan pritisak na režim”, ukazuje potpredsjednica URE.

Smatra da je preduslov promjena u Crnoj Gori i kreiranje ozbiljne alternative.

“Neophodno je napraviti alterantivu koja će ponuditi nove vrijednosti, imati nedvosmislene stavove, jasnu strategiju djelovanja i iskrene pobjedničke namjere. Mi smo zaineteresovani isključivo za promjene, a ne izborne kombinatorike koje vode ka preraspodjeli glasova unutar opozicije”, zaključuje Zoronjić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ajde de
Gost
Ajde de

Obaveza Opozicije aktuelne je ostavke i sansa novim i neistrosenim politicarima.
.. Ovi su svoje otpjevali

Mojsije
Gost
Mojsije

URA opet u prazno.Ostaci te stranke cestim izjavama i velikim najavama pokusavaju xa su jos tu iakp vrlo maleni,ali ambiciozni predvodjeni svojim neumornim i sveznajucim sefom.

Velimir1966
Gost
Velimir1966

Nije ,mislim,politika za tebe!
Možda bi…

Marko
Gost
Marko

Ova opozicija je stvarno umislila da je neki faktor pa da je oni odlucivati o nocemu, udjite u parlament neradnici pa radite nesto….

turista
Gost
turista

treba bojkotovati sve sto organizuje dps,treba bojkotovati i njihove prodavnice, lokale ,koncerte koje organizuju sve da im se dokaze da da ne mogu da se tako ponasaju prema svojim komsijama prijateljima rojacima nego da smo i mi dio ove drzave a ne samo oni.

ekipa iz kraja
Gost
ekipa iz kraja

Turista, kad se vraćeš kući ? Jesi na all inclusive ili onako ?

Kobi
Gost
Kobi

Ovi kao da nešto zavisi od njih. Ako ne budete učestvovali, niko neće to ni primjetiti.

CETINJE
Gost
CETINJE

NECEMO LAZNU DEMOKRATIJU OCEMO DRZAVU JEDNAKIH SANSI ZA SVE A NE SAMO ZA DPS CLANOVE.OCEMO I MI DA RADIMO I DA ZIVIMO NORMALNIM ZIVOTOM A NE SAMO MINISTRI I NJIHOVE PORODICE I CLANOVI DPS,I NASA JE DRZAVA CRNA GORA NIJE SAMO NJIMA OSTAVLJENA A MI DA BUDEMO GRADJANI DRUGOGA REDA .

LIBERAL CT
Gost
LIBERAL CT

BOJKOT

NBA
Gost
NBA

MA STA NAM “RECE”!?EVO TRCIMO!

Send this to a friend