Politika

URA: Podnijeta krivična prijava protiv direktora Službenog lista

Sekretarka sekretarijata za lokalnu samoupravu u Opštini Budva Milijana Vukotić – Jelušić danas je sa kolegom Krstom Radovićem podnijela krivičnu prijavu protiv direktora Službenog lista Momčila Vujoševića zbog protivzakonitog objavljivanja odluke o razrješenju predsjednika Opštine Budva Marka Bata Carevića i predsjednika Skupštine Krsta Radovića, kao i odluke kojom se ovlašćuju funkcionerka DPS-a Snežana Kuč i funkcioner Crnogorske Vladimir Bulatović da vrše funkcije na koje su nezakonito izabrani, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

<<<Službeni list objavio: Carević i Radović razriješeni<<<

U toj partiji tvrde da je Vujošević izvršio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja, iz Krivičnog zakonika Crne Gore, te ukazuju da je Vujošević visoki funkcioner Demokratske partije socijalista, čiji je bio i predsjednik odborničkog kluba u prethodnom sazivu podgoričke Skupštine.

“Više je nego jasno, da je Vujošević svoju partijsku pripadnost stavio iznad Zakona i važne funkcije koju obavlja, zbog čega je svjesno i voljno, po nalogu neovlašćenih lica, kršeći zakonske propise i druge pravne akte, zloupotrebljavajući službeni položaj, dana 19. juna u Službenom listu objavio nepotpisane i nepečatirane odluke o razrješenju jedinog legitimnog i zakonski izabranog rukovodstva Opštine Budva, kao i nezakonite odluke o imenovanju drugog rukovodstva. Te akte nije donijela legalno izabrana Skupština Opštine Budva, te isti nisu potpisani od strane predsjednika SO Krsta Radovića, već od strane neovlašćenog lica, a iste nisu ovjerene ni važećim pečatom SO Budva. Sve to je učinjeno u cilju sprovođenja i ozakonjenja protivzakonitog djelovanja grupe odbornika u Budvi, zbog čega će direktor Službenog lista morati krivično da odgovara”, navode u URI.

U toj stranci podsjećaju da je sve to učinjeno sa namjerom da se legalno izabrani predsjednik Opštine i predsjednik Skupštine Opštine proglase za razriješene i da se Bulatović proglasi za vršioca funkcija predsjednika Opštine i na taj način izvrši nezakonita smjena legalno izabranih organa vlasti i preuzimanje vlasti političkom korupcijom.

“Uprkos svemu tome, direktor Službenog lista je objavio nezakonite, nepečatirane i nepotpisane Odluke, čime je grubo kršeći zakonske propise, drsko, bezobzirno, neprofesionalno, politički pristrasno i, uz sve to, perfidno, za korist grupe odbornika predvođene DPS-om, objavio navedene odluke u cilju legalizacije političke i pravne hajdučije, kako bi stvorio uslove da se po nalogu DPS-a, formalno smijene legalno izabrani predstavnici vlasti i uspostavi vlast suprotno Ustavu Crne Gore, a šta može imati nesagledive posljedice na ustavno-pravni poredak Crne Gore i poštovanje Ustavom zajamčenih sloboda i prava građana Opštine Budva”, poručuju iz URE.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jedan je MILO
Gost
Jedan je MILO

ih nagrdit xete ga.. ka da je neko lud da uradi nesto sto nema utemeljenje a na takvoj je poziciji.. pa majstori sve da pojma nema ima 1000 pravnika u cg a osim toga 100 ih ima u dps a i pored njih u sluzbeni list i oko sluzbenog lista ih rado 30 najmanje pa bi neko rekao nemoj panut… Više »

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Istekli su vam i minuti kakva ura.

Kobi
Gost
Kobi

Obični foliranti. Staviće kokardu na čelo zarad nekoliko sitnih funkcija.i zaposlenja članova familije. Kako neko lijepo napisa ,bili su pod šatorom kada se glumila demokratija i to loše .a sve u atmosferi linča zajapurenih nacionalista.
Ćutali su kada se brutalno kršio zakon o lokalnoj samoupravi i statut Opštine. Neće cenzusa gledati.

Mongro
Gost
Mongro

Na izborima koji uskoro dolaze, s obzirom da se zalažete za pobjedu velikosrpskog projekta, trebali biste izaći samostalno da pokažete vašu stvarnu snagu i uticaj u CG društvu. Nemojte da ste stidljivi, izađite samostalno!

Sovereign
Gost
Sovereign

Ако мени као четнику не сметају у коалицији, што се ти буниш!? Цијела опозиција изузев СДПа, иде заједно, до победе 30 августа.

Terra nova
Gost
Terra nova

Do pobede kažeš, NEĆEŠ TI NIDJE.

Haris
Gost
Haris

A nije vi palo nam da tužite lopova carevića koji je ukrao pečat i ovoga radovića te cijepa službena dokumenta?? ura-ši obični paraziti.

Dejo
Gost
Dejo

Od ovog Dritana me ne bi zacudilo i na litije da ga vidim uz Rista

Jovana
Gost
Jovana

Haaa ha ha
Snaha i svekrva itd
Nepotizam opozicionih čistunaca.

Libero7
Gost
Libero7

Ura je partija bez indetiteta a drzi lekcije a ona uzorpirala odbornicki mandat u budvi.a sad nekoga optuzuje sto vecina zeli promjene.ne sme ta joj sa cetnickom koalicijom da vlada u budvi nereguralno

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

JA mislim da uvi urići i oni zupčići treba da tuže građane što uporno glasaju za dps sjutra da pobijedi dfurasdp kako bi oni nastvili da rade da cg uđe u eu nije mi jasno da se neko zalaže da uđe u eu a prave koaliciju sa onima koji se zalažu da ucg uđe u sr doduše ne više kao… Više »

Jocko
Gost
Jocko

Kako jasno zalaganje za pravdu…a ni rijeci o opstrukciji predsjednika parlamenta da se glasa o povjerenju…

Jocko
Gost
Jocko

Jadno

Libero7
Gost
Libero7

Zasto ne objavite moj komentar jesam li uvrijedio koga ako nijesi ti clan te cetnicke koalicije

Libero7
Gost
Libero7

Vi pricate o legalnosti a uzorpira li ste odbornicki mandat i usli u koaliciju sa cetnicima koji ruse crnu goru nema crnogorca vise koji ce vam dat glas

marius
Gost
marius

Ove iz URE, nit ko što pita, nit ko sluša. Da ne izdaju s vremena na vrijeme po dje koje saopštenje, ne bi se ni znalo da postoje. Toliko o njima, kolko su bitni.

Ivana
Gost
Ivana

Šedi dje si , ni za đe si nijesi …..
Mišureeee!

neramne
Gost
neramne

Neka vas je sram i stid,sto ne podnesete prijavu protiv popa koji poziva narod de provocira i napada policajce koji rade svoj posao,stidite se vase dvolicne demokratije,vi ste samo partija novinskih saopstenja koja nema tri posto podrske naroda…

Send this to a friend