Politika

URA poručuje da će stimulisati ljekare i nastavnike da ostanu na Cetinju

Podrška Prijestonice ljekarima i nastavnicima u rješavanju stambenog pitanja jedna je od ključnih odrednica Programa Građanskog pokreta URA, kažu iz tog političkog saveza.

Kandidat za odbornika, Slavko Šole Janković kaže da uslovi za školovanje i zdravstvenu zaštitu moraju biti poboljšani te da Prijestonica mora da brine mnogo više i o školama i o bolnici.

“Iako su u nadležnosti države, lokalna zajednica je obavezna da učini sve da naši najbolji ljekari i nastavnici moraju imati motivaciju da ostanu u Prijestonici. Politika DPS-a tjera sa Cetinja i mlade i stručne, naš je cilj da Cetinje učinimo sigurnim domom za našu djecu i privlačnim gradom za ljekare i medicinsko osoblje, kao i za nastavnike”, poručio je on.

Janković dodaje da je stanje u većini cetinjskih sela žalosno.

“Žalosno stanje u većini cetinjskih sela nas opominje da je buduća vlast u Prijestonici u obavezi da obezbijedi podsticaja za razvoj poljoprivredne djelatnosti, sa akcentom na organsku proizvodnju i uvezivanje sa turističkom privredom. Sa tim je povezana i naša namjera da olakšavamo postupak dobijanja neophodnih dozvola za gradnju poljoprivrednih objekata”, kazao je on.

Dok je postojao LSCG, istakao je on, borili smo se na ulici za slobodnu, evropsku, građansku i poštenu Crnu Goru.

“Danas to radimo okupljajući najbolje među nama koji su odlučili da ostanu i da se bore da Cetinje i Crna Gora budu primjer kako jedan grad i jedna zemlja mogu postati uspješni”, zaključio je Janković.

A.R.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
vuk gorski
Gost
vuk gorski

Najezim se od komentara ,znaci crnogorci su samo oni sto su za dps,e bolje da se iskopamo

Cetinjanka
Gost
Cetinjanka

Pola mandata?

Helena
Gost
Helena

Uvijek se opozicionari uhvate kad se bore za cenzus, ljekara i profesora da se na njih osvrnu i da im daju laznu pomoc, sto je i vise nego jasan vas cilj ovom porukom, samo ovim vrijedjaju inteligenciju ovih uglednih ljudi kad im ovako pred izbore obecavaju sve i svasta a posle izbora nikog se nece sjetiti !

Kosta
Gost
Kosta

Nemate vi kad da razmisljate o organskoj proizvodnji, vi sad imate preca posla, Abazovic je vama zadao domaci zadatak sta da pricate kod on po Cirihu gleda kako da izlobira dijasporu da dodju i daju im podrsku na Cetinju !

Lidija
Gost
Lidija

Sad ste se sjetili doktrora i profesora i to bas sad u ovoj zavrsnici pred izbore, vi cete omoguciti da oni imaju bolji poloza j i da ne odlaze sa Cetinja ?! Jedino ako ih vi nece pocerati sa Cetinja jer oni ne planiraju da napustaju svoj grad i svoja radna mjesta!

Goran
Gost
Goran

U pamet se Cetinjani jer glas za URA-i je glas za srpski blok, jer oni su sad krenuli da sebe predstavljaju kao lokal patriote ali pozadina svega toga jeste da oni na tisu i kad se kamere ugase saradjuju sa Demokratama i SDP-om.

Tarik
Gost
Tarik

Prica Jankovica lici na klasicno predizborno obecanje i pokusaj da se sad priblize dokrorima i ljekarima kako bi glasali za njih sad, ali jedna je sigurno da sad pokusavate da lobirate ove profesije kako biste dosli do glasova.

Maca
Gost
Maca

Treba da se stidi Filip Adzic sto je sa Cetinja. Mi Cetinjani nikada nijesmo izdajnike voljeli!

Jana
Gost
Jana

Vas cilj je da predate Cetinje cetnicima. Nemate podrsku na Cetinju, shatite to vec jednom!

Murcielago
Gost
Murcielago

Ja vama savjetujem da se urazumite i da recimo vase ljude drzite pod kontrolom…kao bi nesto radili a Cetinjani vam se po Kotoru kao Kotorani preddstavljaju, Adzic recimo?

Don
Gost
Don

Sto mislite da recimo uradite nesto konkretno umjesto sto samo dajete prijedloge i pricate u prazno bez konkretnih poteza koji vode ka ostvarivanju ciljeva?

mneV
Gost
mneV

Ko da glas URI moze slobodno da potpise da ce nase Cetinje otici u ruke cetnicima.. ne dozvolim da na celu Prijestonice bude neko ko ne voli ovu drzavu i ko za nju nije glasao…

zorka
Gost
zorka

vi ne mozete da stimuliste svog nosioca liste na Cetnju da ostane u svom rodnom gradu , nego svako malo ide u Kotor i predstavlja se kao Kotoranin, a samim tim nije politicki potkovan, niti zna o politici nego sakuplja kafanske fore da bi dosao do nekoih jeftinih poena.

Send this to a friend