Politika

URA poručuje da će stimulisati ljekare i nastavnike da ostanu na Cetinju

Podrška Prijestonice ljekarima i nastavnicima u rješavanju stambenog pitanja jedna je od ključnih odrednica Programa Građanskog pokreta URA, kažu iz tog političkog saveza.

Kandidat za odbornika, Slavko Šole Janković kaže da uslovi za školovanje i zdravstvenu zaštitu moraju biti poboljšani te da Prijestonica mora da brine mnogo više i o školama i o bolnici.

“Iako su u nadležnosti države, lokalna zajednica je obavezna da učini sve da naši najbolji ljekari i nastavnici moraju imati motivaciju da ostanu u Prijestonici. Politika DPS-a tjera sa Cetinja i mlade i stručne, naš je cilj da Cetinje učinimo sigurnim domom za našu djecu i privlačnim gradom za ljekare i medicinsko osoblje, kao i za nastavnike”, poručio je on.

Janković dodaje da je stanje u većini cetinjskih sela žalosno.

“Žalosno stanje u većini cetinjskih sela nas opominje da je buduća vlast u Prijestonici u obavezi da obezbijedi podsticaja za razvoj poljoprivredne djelatnosti, sa akcentom na organsku proizvodnju i uvezivanje sa turističkom privredom. Sa tim je povezana i naša namjera da olakšavamo postupak dobijanja neophodnih dozvola za gradnju poljoprivrednih objekata”, kazao je on.

Dok je postojao LSCG, istakao je on, borili smo se na ulici za slobodnu, evropsku, građansku i poštenu Crnu Goru.

“Danas to radimo okupljajući najbolje među nama koji su odlučili da ostanu i da se bore da Cetinje i Crna Gora budu primjer kako jedan grad i jedna zemlja mogu postati uspješni”, zaključio je Janković.

A.R.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend