Politika

URA: Poruke šovinizma i mržnje u režiji DF-a i DPS-a, opasni nastavak anti-državnog cirkusa

URA najoštrije osuđuje poruke sinoćnjeg skupa u Budvi i sav karikaturalni šovinizam koji je na njemu promovisan, a koji negira građanske temelje Crne Gore i na velika vrata pokušava vratiti nacionalnu histeriju koja je naše društvo već toliko puta skupo koštala. Vraćanje na fatalne velikonacionalne pozicije, u ime kojih se decenijama rastače građansko biće našeg društva, ruše svi mostovi i produbljuju rovovi, našem već podijeljenom i osiromašenom društvu ne mogu donijeti ništa dobro, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA je podsjetila da “nikada ne smijemo dozvoliti, da se borba protiv kriminalnog DPS-a izjednači sa borbom protiv države Crne Gore, koja je decenijama predmet čerupanja i potkusurivanja, već da svi imamo dužnost da branimo njen ustavni poredak i građanski karakter”.

“Jer je Crna Gora postojala mnogo prije i jer će postojati mnogo poslije sijamskih blizanaca u DF-u i DPS-u, koji se dogovorno vraćaju na fabrička podešavanja sa početka devedesetih godina, ne bi li u drugi plan bacili sve štetne procese u kojima zajedno učestvuju. Kao građanska partija, poštujemo i zastupamo prava svih etničkih zajednica u Crnoj Gori, ali ne dozvoljavamo da se bilo ko igra sa njenom državnošću i da se, kao prije par decenija, izruguje njenoj istoriji i tradiciji”, ukazali su u pokretu URA.

URA podsjeća i na samu karikaturalnost skupa, na kome organizatori uz pjesmu “Onamo, namo”, slave dan kada je dinastiji Petrović zabranjen povratak u Crnu Goru.

“Sijamskim blizancima iz DF-a i DPS-a istorija služi za jednokratnu upotrebu, kako bi se upotpunio njihov šovinistički folklor i radikalizovala već besmislena priča. Zbog toga je sinoćnjem skupu nedostajao samo i glavni organizator, Milo Đukanović, kao trodecenijski svjetski šampion konvertitstva i potpaljivanja narodnih masa. To bi uostalom bilo i poštenije, jer više niko nema dilemu da su se dva krila nekadašnjeg DPS-a opet ujedinila, a da DF ne može dočekati da ozvaniči staru romansu”, ukazali su u pokretu URA.

U pokretu URA naglašavaju da će ta partija ostati na kursu moderne evropske politike, koja uprkos najprizemnijim podvalama i temama koje nameću dva retrogradna pola političke scene u Crnoj Gori, mora trijumfovati.

“A onima koji su putem sknadaloznih video-poruka i nacionalističkih govora mržnje iz Beograda pokušali da negiraju Crnu Goru posebno poručujemo: Budvu i more ispod nje nemate od koga da oslobađate, jer su odavno slobodni, a vašu prljavu politiku mržnje i podjela držite podalje i od Budve i od Crne Gore. Boka i Budva su dio suverene i međunarodno priznate Crne Gore, a to više niko ne može dovesti u pitanje”, zaključili su u pokretu URA.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Trabunja Abazovic bez osjećanja mjere u glupim pričama i preuzimanje retorike svojih mentora.Praktično je domino duplo golo .
.

Region
Gost
Region

Abazoviću, reci riječ koju i onima što smeta Grb, Zastava, Njegoš. Čisto da vidimo da si i to primjetio

Redi
Gost
Redi

Hahha, a najveća bruka su Boro i Ramiz, ova dva kikireza. Ali Ramiz izgleda diktira izjave Boru, eto našta je spala DCG

Zivjela CG moja
Gost
Zivjela CG moja

A, zar nijesu Dritan i Aleksa sijamski blizanci? Ili je to narod nesto pogresno shvatio? Nesto ne shvatih da je Dritan osudio ovu budvansku tiradu. Ne, bogomi, ,o se ustremio na druge partije. Kako je te i, Dritane dobro, plata ide a ti kuliras, velis neka se tamo videCrnogorci i Posrbljenici, to je njihov posao. E, crni Dritane, u nekom… Više »

Fileopg
Gost
Fileopg

mogao si biti neko i nešto ali si to htio preko noći i sad plaćaš… ko sa đavolom tikve sadi znaš sad i ti kako dalje poslovica ide….Još će te više ponižavati jer si nemoćan da se braniš i sve dok im budeš trebao kao dekor oni će te koristiti …

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Prije bi dritan istetovira 4 cis no raskinuo s’ dečkom.

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

kako te bre nije sramota sta ti pricas, sta ti pokusavas kakav DF i DPS TI I TVOJI PARTNERI onaj isti sa kojim se drzis za rucicu je bio tamo preko svog najveceg predstavnika.. pa ne vidim da velis ovo je sramota sta je moj partner podrzao I Demokrate.. pa fino pustis rukicu i izadjes iz te price.. ali ne… Više »

Ivo
Gost
Ivo

Smijesan si Dritane. Vidje li Krapovica u prvi red?

Śako
Gost
Śako

Nikako da izađemo iz devedesetih.Koliko otrova

Piksi
Gost
Piksi

Svi ste vi isti zajedno sa DF i DPS-om!

Čatko
Gost
Čatko

DRITAN I URA SU NAJBOLJA PARTIJA U DRŽAVI! ŽIVJELI! 🍺🍻👍👌🤓

Kobi
Gost
Kobi

Ako se ne otreses tih tvojih koalicionih prijatelja neces imati ni tu ,sicu ispod cenzusa, pa ce ti Milo biti opet kriv , a stranka izbrisana. Druga stvar ,dje si ti sinoc na tom skupu? Kakvo je to postovanje koalocionih partnera. Predsjednik opstine ti je bio ili ces reci da ga je Milo nesto prevario , pa je dosao. Jos… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Dritane, to čuđenje smo već pročitali od Ranka i Purka. Zakasnio si. A svi trojica ste sa njima u koaliciji, pa ne znam što ti nije jasno. I tvoj pokušaj izjednačavanja onih koji su za Crnu Goru i onih koji su protiv nje je providan.

Hmmm
Gost
Hmmm

Crnogorci iz Boke se ujedinili sa CG ahahah Koliko ti nemaš pojma o Boki… kažeš nikad nije bila Srpska a najveću autonomiju imala pod Nemanjivima i Bosansko-ugarskim vladarima xD naravno, ne znaš ni da je bila samostalna kad krajem 14. I pocetkom 15. Vijeka 30 god. Kad su odolijevali pokušaju okupacije Balsica xD

aleksandar4s
Gost
aleksandar4s

A dritan sačekuje tačija i haradinija konandanta metohije đe žive 99%crnogorci od pravoslavnoga življa pa se ne sjeti niko da osudi to.

Mirko
Gost
Mirko

Do juče ste bili u istom kolu sa DF-OM, Aa zvanično ste još uvjek u ljubavi sa demokratama i Bečićem koji je tamo poslao naveće funkcionere iz parije i gradonačelnikaBudve. Pametnome dosta.

Hood
Gost
Hood

Potpisujem svako slovo

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

…ne smeta te pamet…

marius
Gost
marius

Neka tebe ta prica . Nije to bilo tako davno kad ste ruku pod ruku bili sa ovijama iz DF . Samo su vi subare s kokardama na glavu falile. Pamti dobro ovi narod.

Maslina
Gost
Maslina

A sada si Ribizlo sa DemoNkratama.Ti o karikaturalnoj vlasti.Jadan,sitni karijwristo koji dalje.niti mozes niti znas.

Send this to a friend