Politika

URA: Predložili smo nestranačku listu, netačne informacije o svađama i sabotaži

Građanski pokret URA je na današnjem sastanku parlamentarne opozicije predložio formiranje zajedničke liste na kojoj će biti isključivo nestranačke ličnosti, šta nije naišlo na podršku drugih opozicionih subjekata, saopštili su iz ove partije.

<<<Ništa od dogovora opozicije: DF optužio URU da je razbila ideju jedinstvene liste<<<

Oni su kolegama iz opozicije poručili i da se “ne kriju iza URE  jer ako smo mi jedini problem, kako vi tvrdite, vi se dogovorite i izađite zajedno na izbore a ovako osim što je netačno to je i kukavički”.

“Smatrali smo da model nestranačke liste jedino zadovoljava raznorodnost opozicije bez dodatnih međusobnih uslovljavanja parlamentarnih opozicionih partija, posebno imajući u vidu višegodišnju sujetu i animozitet između najvećih subjekata u opoziciji”, istakli su u URI.

“Međutim, liše iskazanog neslaganja, nije bilo apsolutno nikakvih svađa, niti sabotaže, kako to dvorski mediji sada žele slavobitno prikazati”, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

Predstavnici pokreta URA su na sastanku kazali da su svjesni da “opoziciona javnost očekuje zajednički model borbe i da bi na listi koja bi jedina mogla uvezati raznorodnu opoziciju trebali da budu dokazani eksperti, stručnjaci i nezavisni intelektualci a da bi se kandidati birali konsenzusom svih opozicionih partija”.

URA je smatrala da bi se takvom, nestranačkom listom, mogle prevazići velike razlike koje postoje u opoziciji, kao i da bi se pokazala pokazala širina i preuzela odgovornost.

“Bili smo mišljenja da bi takav recept opozicione liste odnio sigurnu pobjedu na izborima, nakon čega bi se formirala Vlada sa ograničenim mandatom od dvije godine, koja bi imala zadatak da očisti državu od korupcije i organizovanog kriminala, sprovede ekonomski oporavak, izmijeni izborno zakonodavstvo, sredi birački spisak i onda organizuje slobodne i demokratske izbore”, ukazali su u pokretu URA.

URA podsjeća da je korisno što se opozicija konačno sastala i sjela za sto poslije dužeg vremena, pa time pokazala “da može razgovarati o različitim pitanjima i modalitetima uz potpuno međusobno uvažavanje”.

“Dakle nije bilo nikakvih prepirki i svađa, već je bilo samo konstruktivnog dijaloga iz kojeg smo donijeli zaključke. Sigurni smo i da ćemo i iz takvih zaključaka i načina borbe na izborima pobijediti DPS i tešku borbu za Crnu Goru nastaviti dalje uz stalna otvorena vrata naše partije za sve one koji bi na ustavnim načelima mijenjali koruptivnu i kriminalnu vlast u državi”, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Darina
Gost
Darina

URA se odavno sURvala u političku provaliju.

Baraka
Gost
Baraka

Uraaaaaaa……..hshahaha

Zastrašujuće
Gost
Zastrašujuće

Ne daj bože da se dohvate vlasti u Crnu Goru, svi bi smo se klali peti dan.

Gubitnici
Gost
Gubitnici

Nema šanse da možete naći nestranačke ličnosti da zapnu da ostvaruju vaše političke ideje. Da su to htjeli ne bi bili nestranačke ličnosti nego bi se pridružili nekoj od opozicionih partija za ovih 30 godina poraza.

C G
Gost
C G

Kakav podmukli način da se Željko, Mirko, Daliborka, Tea i ostalo društvo uguraju u parlament na mala vrata ! A što se ne kandiduju sami, naprave listu, oa da vide koliko će glasova pokupiti…

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

CG Bravo, jedan od boljih komentara, samo zaboravili ste Milku! Perjanicu novinarstva u ranijim kombinacijama projektovani za ministricu vanjskih poslova. Kakva bi to garnitura bila zaboravila bi se ova srpska kojoj se sav normalan svijet smije!

Send this to a friend