Politika

URA: Preusmjeravanje sredstava za vakcinu protiv HPV virusa ilustracija brige bivše Vlade o zdravlju građana

Bivša Vlada

Odluka bivše Vlade i bivšeg Ministarstva zdravlja koje je dalo saglasnost da se neiskorišćena sredstva koja su planirana u budžetu Fonda zdravstva za 2020. godinu za nabavku HPV vakcina u iznosu od 700. 000eura,  preusmjere za nabavku nedostajućih količina vakcina protiv sezonskog gripa i medicinske zaštitne opreme za potrebe javnih zdravstvenih ustanova, sraman je čin koji još jednom pokazuje politiku bivše Vlade u oblasti zdravstva, ocijenili su danas iz Građanskog pokreta URA.

“Nema bolje ilustracije o tome koliko je briga o javnom zdravlju i zdravlju građana bila visoko na agendi bivše Vlade od ovog postupka kojim su iznos namijen za vakcinu protiv HPV virusa za 2020, koji je jedan od najčešćih uzročnika raka grlića materice kod žena, preusmjerili za krpljenje rupa. Rupa koji su sami stvorili neodrživom ekonomijom i neracionalnom raspodjelom finansijskih sredstava”, ocjenjuju iz URE.

Prema njihovim riječima, o tome koliko je bivša vlast mislila  o HPV virusu i mjerama za njegovo suzbijanje u 2020. godini dovoljno govori i to što sve do sada nijesu ništa uradili po tom pitanju, već su sredstva u zadnjem mjesecu godine otišla za krpljenje rupa.

“Brojni građani i društveni subjekti odvajali su novac koji su uplaćivali za borbu države protiv koronavirusa na račun NKT-a i stoga ne pije vodu nikakvo obrazloženje bivše Vlade da se ta sredstva ne mogu trošiti. Ta sredstva su namijenjena upravo za ovakve stvari a novac za izgradnju klinika u krugu Kliničkog centra je trebalo da obezbijedi Vlada (i ako su istini za volju 2018. već rekli da je obezbijeđen). Dakle, još jedna jeftina zamjena teza bivše vlade”, navode iz URE.

Oni zaključuju da su sigurni da će nova Vlada znati da racionalno raspoređuje sredstva i na pošten i častan način vrši njihovo iskorišćavanje u cilju dobrobita svih građana Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lovac
Gost
Lovac

Sto ima veze.

Skup govana
Gost
Skup govana

Lijepa slika

Gojko
Gost
Gojko

URA da se svako jutro pričesti i redovno neđeljom na liturgiju,to je vakcina( ako bog da) za koju se URA zalaže.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

dok ove nesreće ukapiraju da nijesu više opozicija bit će raspisani novi izbori.
samo o dps pričaju, ludilo.

Marina
Gost
Marina

So i tekila Mali,nistavni ljudi(kako mi ne stoji da ih nazivam ljudima jet da bi bio neko covjek to podrazumijeva da ima karakter). Prcvoljci koji su navikli bljuvanjem da sticu politicke poene, zato sto su mediokriteti koji ni za sto nijesu sposobni, i ne umiju nista drugo da rade, opravdanja za svoju nesposobnost i bezvrijednost jedino mogu da pokusaju da… Više »

Eho
Gost
Eho

Kad bi ovi razumjeli to o čemu pričaju… neka im neko kupi knjigo o upravljanju rizikom… Može im i isporučiti istu u neku od kafana ili crkava u kojima bez maski i držanja distanci jedu i slave “slobodu” i “pobjedu” (nad građanima i svojim koalicionim partnerima).

Jednakost
Gost
Jednakost

Evo sad vi kupite vakcine za grip hpv jos bar jedan skener i platite ovoj djeci lijecenje u inostranstvo. Birani ste da budete drugaciji od dps a ne da svoje neuspjehe, neznanje ili lopovluk pravdate da je to isto radio dps. Ta prica ce samo jos malo da pije vodu . A lopovluka ima i u vasim redovima. Budva…

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Nema bolje ilustracije od toga koliko ste zlonamjerni, umisljeni da ste neki bitan faktor, neupuceni ….
HPV vakcina nije toliko znacajna, sem kod osoba koje imaju znacajnu anamnezu za ovu bolest.
U zemljama gdje je izvrsena masovna vakcinacija HPVom pojavila se sterilnost visokog procenta.
Htjeli ste “gospodo” iz URE da napravite neku senzaciju,- totalni promasaj, bar za obrazovane ljude.

Hurem
Gost
Hurem

Urasi da vam mozda Frizurica nema taj virus nesto mi je cudan ,vice ,arlauce,mase rukama ,ublijedio …….zabrinuta sam😂😂😂
..

lollo
Gost
lollo

Dosta vise te vase prostacke demagogije…imacete prilike da se dokazete iako obrise vasih prioriteta vidimo ovih noci kroz CG. Pokusavate da demoNizujete sve poteze bivse vlast, ai da vase slicne ili iste poteze na istu temu dizete u nebo..mada s obzirom na inteligenciju vasih biraca granica vam je nebo.

Send this to a friend