Politika

URA: Radnička klasa najveći gubitnik tranzicione pljačke, država će konačno uvažiti ulogu radnika

Ilustracija - URA

Radnička klasa je najveći gubitnik tranzicione pljačke, koju je od AB revolucije u ime radnika sprovodila Demokratska partija socijalista (DPS), a zbog koje je položaj radnika u potpunosti obezvrijeđen. Gašenjem i pljačkanjem svih relevantnih i likvidnih preduzeća, kriminalnim stečajima i rasprodavanjem imovine, korist je imala samo šačica privilegovanih funkcionera DPS-a, a štetu su trpjele stotine hiljada radnika u Crnoj Gori, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA podsjeća da je diskriminacija radnika pojačana nakon toga, te da je ekonomsku marginalizaciju radničke klase pratila i politička marginalizacija.

“Pa su radnici, pored nepravedne materijalne distribucije dobara – odnosno novca, decenijama nakon toga svjedočili i nepravednoj nematerijalnoj distribuciji dobara. Tako je radnička klasa, koja je decenijama bila epicentar političkih i društvenih dešavanja, gurnuta na obode društva i kontinuirano gažena, zarad očuvanja trulog sistema”, kazali su iz URE.

Iz te partije ističu da su prava radnika decenijama daleko od prihvatljivog minimuma, te da je odgovornost nove Vlade da, pored saniranja katastrofalne ekonomske situacije, opet zaštiti radničku klasu i omogući im pravedne uslove za rad.

Send this to a friend