Politika

URA: Šatori slika rasula zvanične politike

Postavljanje šatora u krugu Infektivne klinike Kliničkog centra Crne Gore u svrhu nadomješćivanja nepostojanja uslova u sadašnjoj klinici zbog sve izglednije pojave koronavirusa u Crnoj Gori je sramota za jednu zemlju koja se nalazi na tlu Evrope, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

To je sramota za Vladu Crne Gore, resorno ministarstvo i sve one koji su već decenijama na pozicijama da upravljaju crnogorskim zdravstvenim sistemom, smatraju oni.

„Šatori u 21. vijeku i 2020. godini koji treba da posluže kao pomoćni prostor za liječenje oboljelih od koronavirusa i to u glavnom gradu jedne evropske zemlje su zastiđe. To pokazuje kapacitete našeg zdravstvenog sistema i to pokazuje na kojem je ono stupnju. Stidi li se minstar zdravlja sada svoje nedavne izjave da naše zdravstvo stoji ‘rame uz rame sa razvijenim evropskim zemljama’“, pitaju u URI.

Oni podsjećaju da su prethodne godine reagovali na nepodnošljivo i neuslovno stanje u Infektivnoj klinici Kliničkog centra Crne Gore koja je smještena, kako kažu, u modifikovanoj baraci u dvorištu Dvorca Petrovića na Kruševcu.

„Tada smo pitali a i sada javno pitamo ministra i premijera šta je sa obećanjima kojima su neukusno zasipali crnogorsku javnost da će nova klinika biti uskoro izgrađena. Osjećaju li bar gram sramote zbog toga što ćemo u sve izgledniju borbu sa koronavirusom ući sa šatorima“, navode iz Građanskog pokreta URA.

Kažu i da su se sredstva za izgradnju novih bolničkih kapaciteta i novih klinika mogla do sada naći bezbroj puta u budžetu.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bobo
Gost
Bobo

Infektivno odjeljene se tako nazvati ne moze! Pacijenti iskacu kroz prozore koje je nemoguce zatvoriti. I vrata cesto nemaju kvake. Da ne pricamo o tome da ta zgrada ne moze biti hermeticki zatvorena nikako, jer je puna rupa i propala. Medicinske opreme nema! To je dugaska baraka sa jedno 8 soba i po 2-3 kreveta po sobi. Kapaciteta nema. Sator,… Više »

Maki
Gost
Maki

Hahahaaa sator,pa nije ovo 41….

Arena
Gost
Arena

Ovi iz mrkle URE i ne čekaju objašnjenje zbog čega su šatori postavljeni, nego poput Medojevića, komentarišu sve što vide….naravno, negativno.

MILAN
Gost
MILAN

Neka ste se izglupirali ovim saopstenjem!

SamoJA
Gost
SamoJA

Ovi samo idu po gradovi.a sa onim sto ima lijepu frizuru i mlatunjaju nesto a trebali bi makar jednom da kazu nesto sto valja

Sava
Gost
Sava

A nadležni kažu da smo spremni za sve izazove. Za korona virus će podići šatorsko naselje.

Prč
Gost
Prč

Evo su objasnili zasto su satori.a vi koliko je mrznje u vama tacno bi voljeli da nas desetkuje virus samo da bi optuzili vlast.to postaje bolesno.jeste vi ponudili neko rjesenje? Jel ovo izgleda malo smijesno,izgleda.al velike sile ne mogu da se izbore sa ovim haosom koji je globalan.za ovaj virus cese naci likek a za taj od kojega vi bolujete,nikad.

Zunzar
Gost
Zunzar

DF bi postavio stotine satorcica za njihove zarazene..,a ovi samo jedan iz 1952.g.

Sara
Gost
Sara

E da je ovim kukavcima neko saopstenje da napisu, pa to sto je sator normalna procedura u ovakvim slucajevima, to njih bas briga. Nece ljude tamo da drze pobogu, sto vam je

Gledna
Gost
Gledna

Je li ovo mogucee? ALO ZNATE LI VI ZASTO SU TU SATORI NE VIDJELI SE DA SE NE VIDITE!

Jes
Gost
Jes

Ao URA pokazacete vi kolko sto mozete ,zapravo ne mozete.

Bulk
Gost
Bulk

Eo ih ovi prvi odma, ajmo, jurcala, a michite se aveti

Markoza
Gost
Markoza

Ruku na srce ovo je uzas . Ovaj sator . Gdje mi zivimo. Ja ne vjerujem svojim ocima.

Moja Crna Gora
Gost
Moja Crna Gora

Vrati nas evo vlast u srednji vijek

xyz
Gost
xyz

Vratila nas je crkva u srednji vijek.

Rozaj
Gost
Rozaj

Drzavo hitno obezbijediti objekat, i dobro ga opremiti za kor virus. Situacija je mnogo, mnogo ozbiljna

Send this to a friend