Politika Prva stranka iz Crne Gore

URA se prijavljuje za članstvo u Zelene

URA će se odazvati na poziv porodice zelenih stranaka Evrope i pokrenuti proces aplikacije za članstvo u toj internacionali stranaka. To su sinoć izglasali partijski organi ove stranke (Glavni odbor i Predsjedništvo).

„Glavni odbor stranke ovlastio je rukovodstvo na čelu sa predsjednikom Dritanom Abazovićem da aplikaciju podnesu na godišnjem Kongresu Evropskih Zelenih, koji će se ove godine 8. novembra održati u Tampereu, u Finskoj“, navodi se u saopštenju.

Prethodno, Evropski Zeleni (European Greens), organizacija koja okuplja zelene partije iz Evrope, poslala je zvaničan poziv Građanskom pokretu URA da postane dio te porodice stranaka a poziv je uslijedio nakon niza uspješnih zajedničkih akcija, inicijativa i sastanaka.

Iz ove stranke podsjećaju da je na njihov poziv krajem avgusta u radnoj posjeti URI i Crnoj Gori bila delegacija Zelenih Evrope predvođena Tomasom Vajsom i da su prilikom te posjete napravljeni prvi koraci i razmotrena bliža saradnja.

„Nakon predstavljanja izvještaja komitetu Zelenih o radnoj posjeti Crnoj Gori i Građanskom pokretu URA, zelene stranke Evrope odlučile su da upute poziv da URA podnese aplikaciju za članstvo u njihovoj organizaciji. Prilikom posjete delegacije zelenih krajem avgusta jasno je podcrtano da oni URU vide kao evropskog partnera u Crnoj Gori kojeg pokreću borba za ljudska prava i za građansko društvo i borba za rješavanje ekoloških problema”, ističu u URI.

Oni napominju i da zelene stranke širom Evrope dobijaju sve veću podršku građana i da njihovi izborni rezultati kroz razne izborne cikluse bivaju sve veći.

Apliciranjem za članstvo u porodicu zelenih partija Evrope, URA će biti prva stranka iz Crne Gore koja je aplicirala za članstvo u toj zajednici stranaka.

Send this to a friend