Politika

URA: Skandalozan pokušaj Živkovića i DPS-a da relativizuju obračun sa mafijom

Ilustracija

Obračuni na crnogorskim ulicama, podmetanje bombi, najbrutalnije likvidacije i stradanja nevinih lica u periodu od 2014. do 2020. godine, najbolje oslikavaju bezbjednosnu situaciju koju je stvorio režim DPS-a i koji je dozvolio da u jednom trenutku klanovi budu jači od države”, odgovorili su iz Građanskog pokreta URA na reagovanje člana Predsjedništva i šef Kluba poslanika DPS-a Danijela Živkovića, u kom on navodi da tvrdnje potpredsjednika Vlade i lidera URE Dritana Abazovića da posljednje hapšenje pripadnika i šefa kavačkog klana predstavlja najveći uspjeh policije u zadnjih 10 godina nijesu istinite i da su uvreda za Upravu policije.

<<<Živković: Abazović bi populizmom i neistinama da prikrije nesposobnost Vlade>>>

Iz Građanskog pokreta URA su kazali da se radi o skandaloznom pokušaju Živkovića da relativizuje uspjeh crnogorskih institucija u obračunu sa mafijom koji je dobio značajne pohvale sa međunarodnih adresa.

,,Od šefa Poslaničkog kluba najjače parlamentarne partije u državi se očekuje da podrži pripadnike Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva, a ne da relativizuje ogroman uspjeh crnogorskih institucija u borbi sa kriminalnim klanovima koji nadilaze okvire naše države i ovog regiona. Imali smo proteklih godina priliku da vidimo ocjene sa međunarodnih adresa u vezi sa poglavljima 23 i 24, stagnaciju Crne Gore u oblasti vladavine prava kao ključne kočnice u daljem napredovanju Crne Gore u evropskim integracijama”, navode iz URE.

Iz te partije ističu da su apsolutno ubijeđeni da će nakon sprovedenih reformi u bezbjednosnom sektoru, te nakon usvajanja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu, ali i odlučnog čišćenja države od organizovanog kriminala, Crna Gora napraviti ključan korak ka zatvaranju tih pregovaračkih poglavlja.

,,Jasno je svima zašto je DPS u grču – počelo je da se odmotava klupko. Ruka pravde u Crnoj Gori konačno djeluje”, zaključuju iz URE.

Send this to a friend