Politika

URA: Staćemo u odbranu Sinjajevine

Predstavnici URE na Sinjajevini

Današnji čin Vlade, kojim je jednoglasno data saglasnost da se na planini Sinjajevini gradi vojni poligon, predstavlja pravi bezobzirni potez, posebno imajući u vidu da su hiljade građana Crne Gore na Vladinom sajtu digli glas protiv izgradnje vojnog poligona na toj teritoriji, saopštila je danas Ljiljana Jokić iz Građanskog pokreta URA, poručujući da će ta partija bezrezervno stati u odbranu tog bisera prirode.

<<<Bošković: Na Sinjajevini će se formirati vojni poligon<<<

“Današnjom odlukom kojom će se graditi vojni poligon na Sinjajevini još jednom su zanemarene potrebe i želje mještana koji upotrebu tog prostora vide na drugi način. Način koji podrazumijeva gazdovanje srazmjerno ekološkim standardima, ne ugrožavajući biodiverzitet tog prostora a sve u skladu sa tim da ta planina predstavlja izvor egzistencije tamošnjeg stanovništva”, navela je Jokić.

Ona je naglasila da Vlada Crne Gore takvim potezom pospješuje iseljavanje tog područja, jer umjesto da pomognu razvoju poljoprivrede i stočarstva na tom mjestu oni direktno ugrožavaju ostanak lokalnog stanovništva.

“Nikako ne treba zaboraviti činjenicu da je Sinjajevina drugi najveći pašnjak u Evropi, pa samim tim ovo pitanje prevazilaze crnogorske okvire. Nedavna posjeta Zelenih Evrope koji su istakli ovu činjenicu govori u prilog tome. Radi podsjećanja javnosti oni su tom prilikom kazali da je Delegacije EU u Podgorici još ranije opredijelila novac da se ovaj prostor proglasi parkom prirode. Samim tim izjava ministra Boškovića da su odluku donijeli u kosultaciji sa EU partnerima ne pije vodu a Vlada je dužna da objasni gdje je završio opredijeljeni novac za proglašenje Sinjajevine parkom prirode”, objasnila je Jokić.

Ona je zaključila da će URA još jednom alarmirati svoje partnere u EU i još jednom bezrezervno stati uz građane u odbrani netaknutog bisera prirode i ogromnog resursa za razvoj naše države, kao što je planina Sinjajevina.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Alternator
Gost
Alternator

Tako ste i u bar dosli da uberete koji bod nemoze se bez politike nikako

Alternator
Gost
Alternator

Kontra samo kontra a micite se

Knjaz Danilo
Gost
Knjaz Danilo

Ocete li svi 16!!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Dritan svakog ljeta ide da kosi na Sinjavinu, zato je toliko voli 😂😂😂 E, ovoga cirkusa, što je ovo!

Knjaz Danilo
Gost
Knjaz Danilo

Hahaha trebalo bi ga poslatingore da vidimonoce li potrefit dje je tanplanina..

Fileopg
Gost
Fileopg

Oće li i Žarko Rakčević biti svama u prvim redovima…

Dragan
Gost
Dragan

Sta sad da branite od koga da nemate kojim slucajem svoje kolibe i livade gore mozda vam je djedo ostavio neke zlatnike…

Ljubo
Gost
Ljubo

E JADOVI JEDNI

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Staćete vi u odbranu svake anticrnogorske rabote, to već znamo. Imate li što novo za reći? Nešto što bi nas iznenadilo?😁

Realno
Gost
Realno

Neka mi neko objasni koja je logika da vojska koja ne moze sama da brani svoju drzavu (nego Nato savez)ulaze novac poreskih obaveznika u ovakve projekte i na ovakvom mjestu.prvo su rusili pa sad oce da grade.istopili su sve tenkove i prodali vojnu opremu na kilograme po jeftinim cijenama.

Blaki
Gost
Blaki

Realno, vidim da po tebi, ne treba, ni vojska, ni policija, ni komunalci, ni sekuriti.
Koliko vidim treba ti samo….. SRBIJA..

Send this to a friend