Politika

URA tvrdi da cetinjski stadion ima budućnost žičare i fabrike čokolade

Član cetinjskog odbora pokreta Ujedinjena reformska akcija Marko Tanović danas je izjavio da je pompezna najava izgradnje fudbalskog nacionalnog stadiona na Cetinje bila samo marketinški trik, koji se građanima servira pred svake izbore, te da takvi činovi nadležnih postaju degutantni.

“Od početka radova, osim usništene tribine i iskopanog travnjaka radovi se nijesu pomjerili, a mehanizacija je većim dijelom sklonjena. Stadion na Cetinju po svemu sudeći imaće budućnost žičare i fabrike čokolade”, naglašava Tanović.

Dodao je da crnogorski sport iz godine u godinu bilježi drastičan pad, tako da je, nakon impozantnih i velikih uspjeha koje su pravili naši klubovi i pojedinci, došao do toga da u poslednjih par godina klubovi u različitim sportovima napuštaju čak i nacionalna prvenstva u nedostatku finansijskih sredstava.

Tanović kaže da se mnogo očekivalo od novog Nacrta Zakona o sportu, ali da je on gotovo u potpunosti nastavak uplitanja politike u sportske klubove, saveze i udruženja.

“Iako je formalno na sva zvona najavljeno da novim Zakonom javni funkcioneri neće moći da budu u upravljačkim strukturama sportskih organizacija, to je ustvari maska za nastavak striktne političke kontrole sporta”, naveo je.

On tvrdi da mladi i talentovani sportisti odlaze u druge zemlje, a da novac koji klubovi dobijaju za njihove transfere nestaje i najvjerovatnije se dijeli u privatne džepove.

“I na takav način se već godinama zahvaljujemo našim najboljim ambasadorima u svijetu koji, i pored velikih sportskih uspjeha koje donose našoj zemlji, često misle o goloj egzistenciji i egzistenciji svojih sportskih organizacija, dok većina novca ide u džepove onih koji sjede u upravljačkim odborima”, zaključuje Tanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

Jel moguce da Stadion nece gradit..pa bili su Markovic..Savicevic…zbog njih sam vjerova da ne bi isli u prevaru…Tragedija jednog naroda????

Podgorica
Gost
Podgorica

Tako je bilo i za autoput.Ajte sa Demokratama izdajnici

Petar
Gost
Petar

Mora neko one krse da je uzeo kucu da gradi

Send this to a friend