Politika

URA Vladi: Šta je sa obećanom izgradnjom nove Klinike za infektivne bolesti?

Dotrajali eksterijer postojećeg paviljona

Podgorička URA pitala je danas nadležne iz Vlade Crne Gore i samog premijera Duška Markovića šta je učinjeno povodom prošlogodišnje najave o brzom počinjanju izgradnje nove zgrade Klinike za infektivne bolesti i dermatovenerologiju, jer je, kako kažu, stanje u postojećoj zgradi nepodnošljivo, kako za pacijente, tako i za ljekarsko osoblje.

<<<Gradnja klinike počinje naredne godine, biće uloženo oko osam miliona eura<<<

“Građani su nam ovih dana poslali fotografije eksterijera postojećeg paviljona u kojem je smještena klinika u dvorištu dvorca Petrovića na Kruševcu i stanje je očajno. Ti uslovi prevazilaze prag humanih uslova za boravak pacijenata i medicinskog osoblja u jednoj zdravstvenoj ustanovi. U nekim prostorijama (poput WC-a) nema stakla na prozorima, inventar bolnice je pri raspadanju (vrata, stolarija, stolice, kreveti…). Slike koje govore mnogo o tome koliko napredujemo u oblasti zdravstva“, kažu iz odbora URA u Podgorici.

Hrana u postojećoj klinici

Oni su pohvalili nadljudske napore medicinskog i tehničkog osoblja da boravak u toj ustanovi učine što podnošljivijim za pacijente, pitajući premijera i ministra zdravlja Kenana Hrapovića, koji se posljednjih mjeseci i dana “na sva usta hvale o sjajnim rezultatima Vlade”, šta je urađeno po pitanju izgradnje klinike.

„Šta se desilo sa pregovorima s Evropskom komisijom u pravcu obezbjeđenja finansijske podrške za izgradnju objekta Klinike za infektivne bolesti i dermatovenerologiju i da li je Ministarstvo zdravlja, kao korisnik projekta, planiralo odgovarajući iznos sredstava za ovu namjenu kroz Kapitalni budžet za tekuću godinu? Je li i ovdje možda kočničar Evropska komisija kako nedavno ustvrdi gospođa Medenica“, pitaju iz podgoričkog odbora URA.

U toj partiji navode da, osim jeftine i imaginarne priče o napretku u zdravstvu, i po premijeru sjajnih rezultata u ekonomiji i otvaranja novih 15.000 radnih mjesta, građani zaslužuju da čuju i odgovore na ova konkretna pitanja.

Send this to a friend