Politika

Usvojen Izvještaj o radu Odbora za evropske integracije za 2020. i Plan rada za 2021.

Na današnjoj sjednici, glasovima svih članova Odbora za evropske integracije usvojen je Izvještaj o radu Odbora za 2020. godinu, u kojem su sumirane aktivnosti u odnosu na nadzor pregovaračkog procesa, parlamentarnu diplomatiju kroz međunarodne i domaće aktivnosti, kao i aktivnosti u cilju približavanja procesa evropskih integracija građanima, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

“Istaknuta je važnost saradnje svih članova Odbora, a usvajanje izvještaja o radu u prethodnoj godini pokazatelj je ne samo konsenzusa parlamentarnih partija po pitanju pristupanja Crne Gore EU, nego i spremnosti za nastavkom konstruktivnog pristupa u radu Odbora”, navode iz Skupštine.

Kako dodaju, na sjednici je razgovarano i o aktivnostima planiranim u 2021. godini.

“S tim u vezi usvojen je plan budućeg rada u dijelu parlamentarne kontrole procesa pregovora Crne Gore sa EU, kroz razmatranje izvještaja Vlade o procesu pristupanja i izvještaja institucija EU, ali i organizovanje konsultativnih saslušanja, javnih tribina i tematskih sjednica i sastanaka u odnosu na prioritetne oblasti u pregovaračkom procesu”, saopštili su iz Skupštine.

Članovi Odbora razgovarali su i o ulozi Odbora u XXVII sazivu Skupštine Crne Gore, te budućoj saradnji sa Kancelarijom za evropske integracije i pregovaračkom strukturom, što će biti detaljno razmatrano na narednim sjednicama.

Send this to a friend