Politika

Utvrđena Uredba o javnim nabavkama za diplomatska i konzularna predstavništva

Vlada je danas donijela Uredbu o vrstama postupaka javnih nabavki i načinu njihovog sprovođenja za diplomatska i konzularna predstavništva Crne Gore u inostranstvu.

“S obzirom na značaj vanjske politike i specifičnosti pojedinih zemalja prijema, bilo je neophodno da se uslovi i postupci sklapanja ugovora za nabavku roba i usluga za potrebe diplomatsko-konzularnih predstavništava Crne Gore u inostranstvu urede posebnim propisom, kako bi se sistem zaštite prava učinio efikasnijim”, saopšteno je iz Vlade.

Uredba se, kako je propisano, neće primjenjivati na povjerljive nabavke, u skladu sa Zakonom o vanjskim poslovima, čime se ispunjavaju utvrđeni bezbjednosni standardi.

Vlada je danas utvrdila i Predlog izmjena i dopuna zakona o prevozu opasnih materija kojim se, radi podizanja stepena opšte bezbjednosti u Crnoj Gori, uspostavljaju standardi za sve subjekte koji se bave tom djelatnošću.

U okviru implementacije Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, Vlada je donijela odluku o imenovanju Savjeta za reviziju planskih dokumenta.

“Savjet broji ukupno 36 članova, a čine ga stručnjaci iz oblasti prostornog planiranja, arhitekture, građevinarstva, geodezije, elektrotehnike, poljoprivrede i šumarstva, kao i predstavnici lokalnih samouprava”, zaključuje se u saopštenju.

Že.B.

Send this to a friend