Politika

Ukinut imunitet: DF noći u Skupštini i brani hapšenje Medojevića

Sa 42 glasa “za” poslanici Skupštine ukinuli su večeras poslanički imunitet lideru PzP-a Nebojši Medojeviću, čime su na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva, odobrili pokretanje krivičnog postupka i određivanje pritvora za poslanika Demokratskog fronta zbog sumnje da je prao novac. Nakon gotovo pet sati burne rasprave, poslanici DF-a ostali su u Skupštini gdje će noćiti i, kako su poručili, braniti hapšenje svog partijskog kolege.

FOTO: CDM

Funkcioner DF-a Predrag Bulatović poručio je da će 17 poslanika te političke grupacije ostati u parlamentu kada bude izglasano skidanje imuniteta Medojeviću, do njegovog privođenja.

“Mi smo danas u fazi samoodbrane. Ako se danas pređe crvena linija, mi idemo u odbranu DF-a. Nijesmo doši samo da vam kažemo da ne izglasate vašu odluku. Mi ostajemo u Skupštini sve dok Ivica Stanković ne da obavezujuće upustvo ili neko slično njemu kojim će suspendovati određivanje pritvora Medojeviću. Ako želi sila države da dođe i primijeni silu na 17 poslanika DF-a neka izvoli! Brajoviću, vi treba da im date takvo naređenje da uđu. Mi nemamo protiv da se vodi postupak, ali ne i pritvor”, kazao je Bulatović.

Na to mu je predsjednik parlamenta Ivan Brajović kazao da se pritvor ne može desiti ako ga ne donese sudija.

Funkcionera PzP-a Branka Radulovića boli što će da hapse, kako je istakao, simbola slobodne Crne Gore.

“Nebojšu Medojevića možete uhapsiti samo preko nas mrtvih”, poručio je Radulović.

Lider DNP-a Milan Knežević rekao je da je parlament “psihijatrijsko odjeljenje Saše Sinđelića”, na što ga je predsjednik Skupštine opomenuo.

“Ivan Brajović je doveo u Skupštinu do zuba naoružanih 30 ljudi. Da je sreće, Brajović i Gvozdenović bi bili u zatvoru. Živio DF. Ne damo Nebojšu Medojevića”, kazao je Knežević.

Lider NOVA-e Andrija Mandić je pitao zašto vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nijesu u Skupštini.

“Željeli smo da sučeljimo argumente pa neka Crna Gora zaključuje o čemu se radi“, istakao je Mandić.

Na to mu je predsjednik parlamenta Ivan Brajović kazao da nije po poslovniku da Specijalni državni tužioc bude danas u Skupštini.

On je ponovio da se Crna Gora nalazi na ivici građanskog rata.

“Nijesmo nimalo naivna organizacija kada nas neko ugrožava. To treba da znaju i Milo i Aco i Brano. Crna Gora je na ivici građanskog rata i molimo vas i apelujemo na vas da ne pređete granicu koja može da uništi Crnu Goru. Nemojte da zbog jednog idiota strada CG jer on hoće nekoga da sveže”, rekao je Mandić.

Poslanik DF-a Nebojša Medojević kazao je da je zvao Katnića da dođe jer je “obmanuo javnost”.

“Tužilac Katnić je obmanuo javnost i ja sam ovdje žrtva osvete jednog čovjeka. Ja sam predmet progona zbog javno izrečene riječi”, poručio je Medojević.

On je kazao da je vrijeme da stavimo tačku na progone.

“Katnić dijeli Crnu Goru i hoće da me pošalje u zatvor jer sam govorio u njegovim zločinima u Dubrovniku. Govorim kao parlamentarac da ne dozvolite da nas neko hapsi zbog osvete. Katnić želi erdoganizaciju Crne Gore”, rekao je Medojević.

On je, takođe, zamjerio funkcioneru SD-a Vujici Lazoviću da se ogriješio o njega, jer je stao na stranu Katnića.

“Ja tvojoj porodici nikad ništa nažao ne bih. Pomogao bih ti. A ti si se danas ogriješio o drugarstvo, čojstvo, crnogorstvo. Samo polako Vujice, samo polako kume. Od danas nijesmo drugovi”, poručio mu je on.

 

Njegova koleginica Branka Bošnjak je poručila da neće dozvoliti hapšenje Medojevića.

“To nećemo dozvoliti, pa vi shvatite kako oćete”, poručila je ona.

Poslanik DPS -a Milorad Vuletić rekao je da je potreban dijalog jer poslanici njegove stranke ne rade protiv svojih kolega.

“Moramo se držati sa dignitetom zbog građana koji su nas glasali. Mi ne izigravamo sudije niti tužioce, daj da vidimo o čemu se radi i da ovo završimo bez jeda i nervoze”, rekao je Vuletić.

Poslanik SD-a Vujica Lazović kazao je da parlament nikoga ne proglašava krivim.

“Mi nemamo dilemu i štitićemo Tužilaštvo. Poslanike ne treba da štiti imunitet i stoga će SD glasati za ukidanje imuniteta”, rekao je Lazović.

Inače, dolazak poslanika DF izazvao je veliku medijsku pažnju. Brojne ekipe novinara, fotoreportera i kamermana zatražili su da uđu u plenarnu salu i odatle prate sjednicu da u slučaju incidenta javnost bude upoznata sa onim što se deslio i da “ne bi bilo cenzure”.

Sekretar Skupštine međutim odbio je da novinare pusti u plenarnu salu.

Poslanik LP-a Andrija Popović kazao je da bi bilo dobro da se novinari puste u salu kad bude u toku rasprava o ukidanju imuniteta Nebojši Medojeviću.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović kazao je da nema potrebe da se novinari puštaju u salu jer postoji direktan prenos. On je predložio da se, ako poslanici žele, glasa o ovome.

DF danas nije organizovao protest podrške Medojeviću kao što je to bio slučaj kad je raspravlajno o skidanju imuniteta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

Poslanici će razmotrati zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva da se odobri pokretanje krivičnog postupka i određivanje pritvora za Medojevića zbog krivičnog djela – Stvaranje kriminalne organizacije.

“Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je Medojević počinio to krivično djelo na način što je 2016 godine, na teritoriji Crne Gore, zajedno sa Momirom Nikolićem organizovao kriminalnu organizaciju koja za cilj ima vršenje krivičnih djela pranja novca i drugih krivičnih djela za koje se može izreći kazna zatvora od četiri godine ili teža kazna radi sticanja nezakonite dobiti i moći”, kaže se u zahtjevu.

Ipak, DF je odustao od najavljenog protesta tim povodom.

Podsjećamo, iz DF-  su protestovali pod sloganom “Svi smo mi Medo” kada je Administrativni odbor, na zahtjev Specijalnog državnog tužioca, Milivoja Katnića, raspravljao o skidanju imuniteta Medojeviću.

FOTO: Dejan Lopičić

B.Knežević, S.Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
14 MLD JEVREJ
Gost
14 MLD JEVREJ

Jevreji su jači od katolika jel tako medo. ……….

14 MLD JEVREJ
Gost
14 MLD JEVREJ

Brajovic će vama vodit državu. ………..

Ćotek
Gost
Ćotek

Lijepo li ih je vidjet kako su se ošapili na ovu sliku. Za vikend će bit lumperaj u Kristal a od ponedjeljka se pakuju kuferi za Spuž. Idu Svetu da prave društvo i igraju domino.

mare
Gost
mare

mislim da bi svim poslanicima trebalo ukinuti imunitet, ti ljudi su predstavnici naroda i moraju imati odgovoran odnos prema svemu, a posebno prema zakonima.

Emenman
Gost
Emenman

Najvažnije je da je DF dosledan. Prvo ih ne moš’ ućerat’ u Skupštinu a onda ih ne moš’ išćerat’.

Emenman
Gost
Emenman

Medo pomenu da se Andro časno borio na Dubrovniku. Andro o tome ništa ne priča, ni onda ni sada.

metadon
Gost
metadon

kakvi su ovo likovi.Ovo samo u Crnoj Gori uspijeva.A neka ih u skupštini,samo da nešto ne učine od sebe,iskreno se plašim za ovog Kneževića da će se glavom zalećet u kakav autobus

montenegrina
Gost
montenegrina

Ocekujem i ja da ce se knezevic nocas opet samokaznit,

Montenigers
Gost
Montenigers

Treba im iskljuciti klime i ukljucit grijanje!!

Darko
Gost
Darko

Robespjer Medijevic istopi ti se hrabrost. Ovo sad P… Mare svatovi ti gredu

Emenman
Gost
Emenman

Previše mu daješ. Od Robespjera samo prva tri slova.

Zoran
Gost
Zoran

Df huligane pohapsiti i poslati u spuz.

aken
Gost
aken

Botici drpsa,svi ste tu vidim…pojacana ishrana danas,a?Namjesto posebne od 1.99e,stavi vam sunki od 3.99?

montenegrina
Gost
montenegrina

kako znas,, mora da su tebe prvo dali

Gruna
Gost
Gruna

Casnija je nasa “goranovic” salama od vase “carnex”…

vjecna da je
Gost
vjecna da je

Ajte doma hajvani nije crna gora saka zita da se svako o njoj pita

iceman
Gost
iceman

hapsi milicijo

montenegrina
Gost
montenegrina

Tesko nama ako prenoce kolki ce napravit telefonski racun,,daj Boze samo jednu noc,, al ako im se svidi pa ostanu jos koju noc napravice racun za telefon skoro ka pet kilometara puta bar – boljare

YoYo
Gost
YoYo

Treba li bureka?

Primorac
Gost
Primorac

Bit će neki post, pa da poprave krvnu sliku. Ovima se omilila skupština, kad nisu upali kako su hteli, sad će da ostanu, da je opogane, treba medu ali ruskom opra dati pare za rabotu.

slobodna ptica
Gost
slobodna ptica

u službi dps-a

Kikirez
Gost
Kikirez

Neka Radulovic otrese Bosnjak na neki od parkinga Podgorickih kao nekad. Branka je doooobro znala sve parkinge usnica mala napumpana!!

mojsije
Gost
mojsije

Postoje odgovarajuce institucije koje odlucuju da li neko kriv ili nije.Parlamenat samo omogucava da se proces moze odvijati nesmetano.Pokusaj poslanika Front-a je opstrukcija sudskim organima i dokaz da su svjesni da postoji osnova za pocinjena krivicna djela.Sto se tice pokusaja sprecavanja eventualnog hapsenja,to je apsurd u normalnoj drzavi.

Sasa
Gost
Sasa

Sve si tacna rekao i tako treba da bude. Samo, mora da si do sada zivot u Finskoj.

sto se radi
Gost
sto se radi

Eo vele Branko Radulovic je zva Robija Vilijamsa da rascisti ovo

Podjele
Gost
z d
Gost
z d

Hoće li što jesti. Kako će sad Mandić da se izvuče u “Kristal” na popeke. Au muke njihove.

sto se radi
Gost
sto se radi

Uvode dostavu nocas zbog njega, ogladni kad je frka!

Ćotek
Gost
Ćotek

kad ogladni izio bi i nogu od stola!

Crna Gora
Gost
Crna Gora

A zašto ostaju u prostorije Skupštine, kada je to “Sindjelićev parlament” i “psihijatrijska ustanova”? Što će tu ako ne priznaju legitimnost Skupštine? Malo su licemjerni? Ako su istiniti i ako je pravda na njihovoj strani, čemu prijetnje o izbijanju gradjanskog rata? Cenu prijetnje? Čemu opiranju u slučaju da ga policija uhapsi? Nijesu čisti i oni to DOBRO znaju. Čestitke skupštinskoj… Više »

Stipe
Gost
Stipe

Zato sto je skupstina najbolje mjesto da odbrane svog druga,prijatelja,brata i poslanika.Ne podrzavam DF ali se divim kako su solidarni i kako su zajedno kada je najteze.Kod Dpsa je sasvim suprotno,iskljucivo gledaju svoj licni interes.Da li neko moze i da zamisli da poslanici Dpsa brane svog kolegu,da budu sa njim do hapsenja,Te solidarnostii nema.

rajkonen8
Gost
rajkonen8

A jeli se ovo vojvoda vratio sa jahte. Napunio je baterije za lajanje

Podgorica
Gost
Podgorica

Strah je čudo. Sad sam siguran da postoje dokazi protiv Medojevića. Ne bi se ovoliko koprca. No bi podignuta čela poša da dokaže da je nevin. A ne malo prijeti a onda moli.

tomo
Gost
tomo

Tako si pričao i za Mandića i Radunovića pa ih oslobodiše

Podgorica
Gost
Podgorica

Morali su ih oslobodit kad nijesu imali dokaze. To što svi znamo da su pozivali da se upane u Skupštinu to nije dokaz na sudu. A svi znamo da je Medo “školu” u Zemun završio.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Jeste li čuli histerične ispade pipuna i njegovog saborca Vojvode Mandića? Pominjao spiskove neprijatelja, prijeti da će izbiti gradjanski rat.. Katnić i Stanković ako ne ih ne uhapse, onda ovi rade šta hoće jer im se može. Toliko nepoštovanja, bezobrazluka i bahatosti da je to nevjerovatno. Ovi ne mogu biti budućnost ove države.

Podgorica
Gost
Podgorica

A Medo iz prvog reda govori Brajoviću; “Nemojte da glasate. Pobice vas, sve će vas pobiti”

frki
Gost
frki

grehota živa što se čini sa ljudima pardon sa ovim izdaicama duša me boli . isplivo im prljav veš pa se sikiraju. ja mislim da bi najbolje bilo po kratkom postupku ovo rijesit..

Neznaveni
Gost
Neznaveni

Neka ostanu da prenoce,dako Banjo crveni otrese Bosnjak

Ranko
Gost
Ranko

DF nemoze da vlada Crnom Gorom, moze samo da ratuje kroz Crnu Goru i da jos laze u ime naroda kako je Katnic sve izmislio i kako su to lazi prevare, pih, mene bi bila sramota kada bi toliko lagao zbog nasilne uzimanje Vlasti. A njih nemoze biti sramota, jer oni nisu svesni svojih posledica i da su svesni njih… Više »

Jasarko
Gost
Jasarko

Katnic da se suoci 1 na 2o razjarenih drzavorusitelja

bar
Gost
bar

I KAZI MU DA TI VRATI IGRACKE.

Realno
Gost
Realno

Kakvi su ovo sektasi stoooo je ovoooo hahahhaahahah a kako su neeeviniii na srce me zabolje…

z d
Gost
z d

Ova priča DF-a liči na ono kad đal dobije jedinicu u školi pravda se sa tim da ga učitelj mrzi. Kako se izvrću stvari. Ako je stvarno nevin onda što ga je strah od skidanja imuniteta. A ako je muško kao što tvrdi da jeste što sam ne kaže da mu ne treba imunitet i svoju nevinost dokaže tamo đe… Više »

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Baš šteta što su Vojvoda Mandić i Slaven Radunović (nakratko) prekinuli i baškarenje na jahti, koju su “pošteno” zaradili… Uskoro ćete u zatvoru razmjenjivati psovke i uvrede. I tematiku multipraktik politike. Medova specijalnost. Tamo ćete biti medju svojima. Kad ste toliko nevini, progonjeni i pošteni, sa sve navodnicima, zašto se na ljudski i dzentlmentski način ne ophodite prema institucijama ove… Više »

Podgorica
Gost
Podgorica

Ko je Janka Vučinića naljutio. A sve pokušava da shvati o čemu se priča.

Ida
Gost
Ida

“Reci nesposobnom da je nesposoban, pa ćeš vidjeti na šta je sposoban”

Virus
Gost
Virus

Katnić se otrgao kontroli i sramoti Specijalno tužilaštvo i cijelu državu

Crna Gora
Gost
Crna Gora

A isti taj Katnić je bio ČASTAN I POŠTEN kada je nedavno zatvarao i procesuirao Maroviće? Opredijelite se više.

bred
Gost
bred

Virus, kako je SDP , je li dobro?

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

ajde medolino, tvorza ce ti dobro panut…vidji te kakav si dosa, siri no duzi…..bljak

Ranko
Gost
Ranko

Brane Medojevica kao da je nevina zrtva Drzavnog Udara, a citava Crna Gora, svaki normalni gradjanin ove Zemlje, ko nije glasac DFa zna kolika je to bitanga i nista covek u pitanju, ne samo on nego citava opozicija DFa. Oni nisu svesni kolikim kapitalom upravljaju, okle im toliki kapital, okle im nekoliko stanova, jahti, vikendica, skupocenih vozila, ne verujem da… Više »

blondy
Gost
blondy

Ranko,svaka ti cast,odlican komentar,sve sto si napisao je ziva istina

Donja Morača
Gost
Donja Morača

E dobro je da su stigli. A Medo brkove da pušti, isti Šojić.

z d
Gost
z d

Šta će crni kukavci, muče se po moru, mora sa će tražiti dnevnice za rad na terenu.

Danilo
Gost
Danilo

Samo je stiga Front,Demokrate nijesu

Biohazard
Gost
Biohazard

Danille kako je ?

zokimne
Gost
zokimne

dje su parkirali jahtu?

Milan
Gost
Milan

Iza Milove pa se ne vidi

Ćotek
Gost
Ćotek

kako sui se blavori osunčali, iśa!

Petar
Gost
Petar

Они се усунчали а ти поваздан сједиш у централу ДПС-а и куцаш коментаре.

Podgoričanin081
Gost
Podgoričanin081

Prije ce bit ti to da radiš Petre ime na latinicu a kuca ćirilicom klasicni turbo srbin 4×4 a za 2€ śedis i leleces za izgubljenim Kosovom.

Mladen
Gost
Mladen

Svi su oni Mede mislim ovi sto se zovu frontovci.

google
Gost
google

on ims sliku za to sunčanje a ti za botovanje nemaš.mora li svako bit za dps ako ne misli ka ti i ovi plejboji sa jahti

ha...
Gost
ha...

“Petar” A, što ćeš, MI NEMAMO RUSKE PARE, pa se dopisujemo s jahtama preko portala…

Biohazard
Gost
Biohazard

Petre ….vjetre

Ćotek
Gost
Ćotek

A ti se našao uvrEdjen.

Mrgud
Gost
Mrgud

l iznenađen.

Send this to a friend