Politika

Varhelji dolazi u Crnu Goru da predstavi Paket proširenja?

Oliver Varheji

Komesar za proširenje Oliver Varheji predstaviće sjutra Paket proširenja i Ekonomsko-investicioni plan za Zapadni Balkan pred Odborom za vanjske poslove Evropskog parlamenta. Očekuje se da će nakon prezentacije u Briselu, evropski komesar i lično predstaviti izvještaj o napretku Crne Gore i investicioni plan u Podgorici moguće već naredne sedmice, saznaje RTCG u Briselu.

Prezentacija, a zatim i parlamentrana debata o Paketu proširenja, koji obuhvata godišnje izvještaje o napretku zemalja u procesu eurointegracija, i Investicionom planu EU za Zapadni Balkan održaće se, kako je najavljeno, sjutra između 15:15 i 16:15 sati.

Nakon procjene Komisije o reformama vezanim za EU u svakoj zemlji proširenja, izvjestioci AFET-a će izraditi izvještaje o zemljama, definišući zaključke i preporuke Parlamenta.

Finansiranje Ekonomskog i investicionog plana za zapadni Balkan biće oblikovano instrumentom za pretpristupnu pomoć (IPA III) koji tek treba da se dogovori.

Nakon prezentacije u Briselu, evropski komesar trebalo bi i lično da predstavi izvještaj o napretku Crne Gore i investicioni plan u Podgorici, u okviru posjete zemljama regiona.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
jedan je MILO
Gost
jedan je MILO

Ko ce ga primit ili bivsi ili buduci premijer… upsss Milo ce ga primit on je Predsjednik drzave.. a on je rekose pao 30′ avgusta… ahahahahhahaah

Komita
Gost
Komita

Tu pricu ne bi progutalo dijete od 11 godina.. cus sad je nasao da dolazi kad treba da se formira vlada.. sad stizu uslovi i ucjene… zato knezevic i mandic svaki dan pricaju da se nece vlada sastavljat u ambasadama.. pa su im ovog poslali da ih preskoluje..

vjecna da je
Gost
vjecna da je

prosirili ste nas vi odlicno sad se sa ovim nesrecnicima igrate kako ocete sastavljate im vladu igrate se dmokratje a…laku noc crna goro do nove energje i budjenja

Баранин
Gost
Баранин

Добро па да видимо колики је тај инвестициони пројекат, колико ће гурнути. Србија добија од САД-а 60 милијарди, од Кине да не причам. Само још да почнемо о бројевима, колио се сјећам не показасте се за вријеме првог удара короне ево вам сад прилика да то исправите.

Ivan
Gost
Ivan

Od Amerike, Kine i Rusije se dobijaju krediti, a od EU krediti i bespovtana sredstva. Razlika je ogromna

Anonimous
Gost
Anonimous

Prošlo je dvije nedjelje od potpisivanja papira sa Trumpom i nema nijedne cifre, detalja tog ‘blagorodnog’ US kredita. A i tako Trump će da izgubi na izborima.

Podgoričanka
Gost
Podgoričanka

Ne daju Kinezi i Amirikanci oni nikome novac bespovratno no kredite i malim slovima ko zna što piše. Kinezi preko Srbije hoće da ekonomski poklope Balkan.

Cheese
Gost
Cheese

@Baranin – Mislim da si pogresno razumio. Korporacija koja je dosla u Srbiju, DNC Corporation raspolaze sredstvima u visini 60 milijardi dolara, a u Srbiju ce tokom 5 godina bit investirano nesto vise od 12 milijardi, i oko 5 milijardi na Kosovu. Uglavnom ce to bit otvaranje novih skola, i generalno drugi infrastrukturni projekti poput autoputeva, zeljeznica, aerodroma, itd.

gagi
Gost
gagi

Baranin mislis Srbija “dobija”za Kosovo.Znas sto je dobila od Amerike penkalo sa kojim je Vucic potpisao priznanje Kosovo republika i znas li ti sto su 60 milijardi i za veliku Ameriku,Bog s tobom i andjeli Boziji.

Burek
Gost
Burek

EU ne želi da ima ništa sa nama, a sve više ni mi sa njima. Što je naravno uzročno-posljedično. Sve manje gradjana Crne Gore je zainteresovano za tu organizaciju. Što se jasno vidi i po anketama u CG. Ne samo da ih Srbi iz CG tradicionalno ne vole, nego sada i mi Crnogorci sve više imamo negativan stav prema njima.… Više »

cipiripi
Gost
cipiripi

jel burek sa sirom to veli

Burek
Gost
Burek

Ahahaha, vidim da još ima euro entuzijasta medju Crnogorcima. Greota od mojih naivčina. Ali takvi ste bili i prije 100 godina. Takvi ste i danas.

Burek
Gost
Burek

Jel cipiripi kremić na hljeb nešto veli?
Burek (sa mesom i sa sirom) >>> cipiripi. Uvijek i to lagano. 🙂

Blaf
Gost
Blaf

Aj ne pricaj gluposti, sigrno ni covid ne postoji. Strucnjak za paradajz.

Burek
Gost
Burek

Blaf kakve veze ima COVID-19 sa mojim komentarom keve ti? Logika ti nije jača strana.

Anonimous
Gost
Anonimous

Hajde ti na in4s pa tamo prodaj te priče, preko 70% je za EU.

Burek
Gost
Burek

Ja sam Crnogorac, bivši liberal, a prema zvaničnim anketama JEDVA nešto preko 50% je za EU sada! Od preko 80% koliko je bilo prije 10 godina!

Djuro
Gost
Djuro

Nemojte nam ni sad dolazit ni javljati se. Kajacete se gorko sto ste cutali.

Cheese
Gost
Cheese

Velika vijest, i nevjerovatno dobra stvar u ovako teskim vremenima ne samo za Crnu Goru vec i za Balkan. Evropska Unija se federalizuje i krece tim putem, a nasa Crna Gora je spremna da krupnim koracima ide u hrabri novi svijet sjutrasnjice!

Zeljac
Gost
Zeljac

Sta ti naprica 😂

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Primite nas pod hitno,pa ćemo se popravljati u hodu,inače će nas rusija i srbija gurnut u bezdan svetosavske demokratije?!

mladenpg
Gost
mladenpg

Ovo treba da bude vijest dana i sedmice , ako bude tacna…

Burek
Gost
Burek

A nije tačna.

Fcfjh
Gost
Fcfjh

Sto se napredovalo napredovalo se…

Anonimous
Gost
Anonimous

Pričaš o Srbiji. Ali CG će tek sada da krene, naročito 23 i 24 kao i sloboda medija.

Burek
Gost
Burek

Oće i Crna Gora i Srbija evo 30 godina kreću, ma razbijaju. 🙂 Ostara se i pomrije više, a EU članstva nigdje. 😂😎👏

Mi smo
Gost
Mi smo

Čudo je ova nova vlada.

Bernini
Gost
Bernini

Ipak se nešto radulo u CG. Dobra vijest.

Kkk
Gost
Kkk

Dobar bot!

Anonimous
Gost
Anonimous

@Kkk je pokušaj dobrog bota, ali prilično providna mržnja usmjerena na CG.

Send this to a friend