Politika

Varhelji: Nije na nama da razmatramo finansijsku situaciju u Crnoj Gori

Foto: CdM

Nije na Evropskoj uniji da razmatra finansijsku situaciju u Crnoj Gori. Pratimo reforme tužilačkih zakona i već smo sa premijerom Zdravkom Krivokapićem razgovarali o tome, izjavio je evrospki komesar za proširenje Oliver Varhelji koji danas boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori i koji je donio prve doze Fajzer vakcina.

<<<Krivokapić: Hvala Evropskoj uniji; Varhelji: Ovo je divan dan<<<

“Mislimo da institucionalne promjene moraju da se rade ako su u skladu sa Ustavom i poštuju vladavinu prava. Radimo da pomognemo Crnoj Gori da se suoči sa poteškoćama koje su nastale usljed poteškoća sa kreditom kod Exim banke. Nije na nama da razmatramo finansijsku situaciju u Crnoj Gori. Vlada nas zamolila za podršku. Nije na nama da plaćamo umjesto drugih zajmove koje su drugi uzeli. Vlada je tražila da razmotrimo finansijske modalitete. Ne znam možemo li to da uradimo ili ne”, kazao je Varhelji novinarima.

<<<Krivokapić: Temeljni ugovor ne može da izađe van Ustava i zakona Crne Gore<<<

On je odgovarajući na novinarska pitanja nakon obilaska jednog od punktova za vakcinaciju u Podgorici kazao da se Evropska komisija na bavi projekcijama koliko će nacionalne vlade da traju.

“Računamo da će ova Vlada Crne Gore da proizvede rezultate. Ova zemlja je izgubila jedan broj godina i nije napravila progres. Treba da imamo u junu progres i očekujem pozitivne rezultate prije Međuvladine komisije u junu”, dodao je on.

Komentarišući predlog EK o preporuka, za ublažavanje uslova za putovanja Varhelji je rekao da preporučuju zemljama članicama da prihvate sve vakcine prihvaćene kod Evropske agencije za ljekove.

O protjeranom ambasadoru Božoviću

“Pa, da budem precizan, moja poruka na Twitteru je bila za ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića i protjerivanje. Persona non grata je oštar potez, zato sam mislio da bi bilo važno da smirim debatu jer smo na Balkanu vidjeli previše loših odnosa. Ja sam tada kazao na osnovu potrebe da se smire tenzije, a ne da eskaliraju”, kazao je Varhelji.

On je naglasio da nikada ne bi ohrabrio nijednu zemlju da se miješa u unutrašnju politiku druge zemlje.

“Svaki put kad vidim da se mogu rađati tenzije ja pokušavam da reagujem. Mislim da je moja pozicija jasna”, zaključio je Varhelji.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

U šta nas je uvalio DPS, sad nam Bog ne može pomoći a ne EU. Ali je li normalno ovo da su Kinezima založili teritoriju države, ej?!

Limenka
Gost
Limenka

EU okrenula ledja DPS-u

PG Dioclea
Gost
PG Dioclea

Prije će biti da je okrenula ledja novoj vlasti u CG, rusofilima i svetosavcima.

Neo
Gost
Neo

dps je pokojni

Jugo
Gost
Jugo

Placenik Vucicev

Ghost
Gost
Ghost

Opozicija na aparatima

Radan_Pg
Gost
Radan_Pg

Znači ne daš pare dobro onda nista od EU ! Pravimo veliku Srbiju kad nema ljeba od Evrope!

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Ova zemlja je izgubila niz godina a nije nalravila progres.. To ocito govori u kog imaju poverenja. Realni su i ne kriju

Celzi
Gost
Celzi

Nije istina da je tako rekao!

Joksim
Gost
Joksim

No kako,da je Dps cudo ucino,diga stsndard do nebesa,budimo samo realni,necu rec da su ovi dobri,vidjecemo jos neko vrijeme,ali Dps je unistio Cg da se nemoze brzo oporavit,ovo kazem kao Crnogorac,samo za kupovinu onih stanova u normalnu drzavu bi svi u aps,briga mene za podjele,dajte da se normalno zivi,nepostoji taj za kojim bi na ulicu izasao pa ni otac da… Više »

Spiro Sumar
Gost
Spiro Sumar

Svaka cast.Ljudi u ovoj zemlji zive u paralelnoj realnosti.

bunga bunga
Gost
bunga bunga

treba pokrenuti pitanje ratne odstete iz 1918 od srbije i francuske..zbog finansija

Barka
Gost
Barka

Nit vino nit voda….ka Madjar u EU..

Joksim
Gost
Joksim

Sad vam niko ne odgovara,nije tako bilo ranije

Goca
Gost
Goca

Ovi iz EU sve vise i vise nesto zaobilaze Mila u ovim zvanicnim posjetama

Neo
Gost
Neo

Da im ne marne što 😂

Send this to a friend