Politika

Važna podrška Crne Gore za dalji razvoj Kosovskih snaga bezbjednosti

Podrška Crne Gore i drugih partnera neophodna je za dalji razvoj Kosovskih snaga bezbjednosti KBS radi očuvanja mira, stabilnosti, bezbjednosti i prosperiteta u regionu. To je kazao kosovski ministar odbrane Rustem Beriša tokom sastanka sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, generalom Dragutinom Dakićem.

Kosovski ministar odbrane je naglasio da je jedan od strateških ciljeva Kosova članstvo u NATO, zbog čega je produbljivanje regionalne saradnje značajan državni prioritet.

Beriša je informisao generala Dakića o planu tranzicije Kosovskih snaga bezbjednosti.

“U tom kontekstu, on je kazao da je, u saradnji sa partnerima, pripremljen prelazni plan, koji obuhvata period od 10 godina, čija je implementacija postepena, i podijeljena u tri faze”, saopšteno je iz Ministarstva.

Komandant Kosovskih snaga bezbjednosti, general-potpukovnik Rahman Rama i Dakić su razgovarali o saradnji Kosova i Crne Gore u oblasti odbrane i bezbjednosti, uz zaključak da ima prostora za njeno jačanje i produbljivanje.

“Dakić je istakao da Crna Gora podržava evroatlantske integracije zemalja Zapadnog Balkana, kao garanta mira i stabilnosti u regionu. On je naglasio da Crna Gora podržava strateški cilj Kosova da postane članica Alijanse”, navode u Ministarstvu.

Pukovnik Rama je zaključio da je njegovoj zemlji od značaja svaka pomoć partnera, posebno od Crne Gore, koja je okončala svoj put ka članstvu u NATO.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Pljinuo po precima !

Vivica
Gost
Vivica

Dajte sjasite vise, Crna Gora je suverena drzava koja ima svoju politiku prema susjedima, miroljubivu politiku…Mi idemo ka Evropi i sa svim susjedima gradimo dobrosusjedske odnose.Kome se ne svidja nacin politike koju vodi Crna Gora ne mora da se bavi politikom, neka se bavi zemljoradnjom…Ko ne voli Crnu Goru siroki su mu puti gdje hoce i kuda hoce.Batalite vec jednom… Više »

LegaOsijek
Gost
LegaOsijek

otkad crnogorac piše i kaže susjed. Sjaši s mog hrvatskog jezika i pravi si svoj. Lega moj nesposobni ste kod pravljenja izbrisat naziv hrvatski. Samostalnost i suverenost poštujem. Naciju Crnogorsku kao i svaku drugu priznajem i također poštujem. Danas možeš biti što god želiš ako kažeš ja sam šarplaninac po naciji ok svaka čast poštujem. Ako se ti tako osjećaš… Više »

Šahbaz
Gost
Šahbaz

E viva Hojonegro!!!

Nenad
Gost
Nenad

Stvaranje kosovske vojske ne podrzava ni eu a mi podrzavamo..e ako me nije sramota nase sramote pomamio se..ovo je dno sto smo docekali od nase vlasti..

LUBARDA
Gost
LUBARDA

Gdje je bio ovaj Dakić 99… zna li ko…

nebojsa
Gost
nebojsa

Zahvalice nam tako sto ce na nasoj zemlji napraviti veliku albaniju,a koju namjeru i ne kriju.Samo neka im se ukaze prilika.

Zdrav
Gost
Zdrav

“Svi Albanci po jedan kišobran” kako reče Tači, pomozite Crnogorci

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Pih bruke ove

Send this to a friend