Politika

Važno ukazati na određena upozorenja u kontekstu buduće politike i evropskog puta Crne Gore

Na kraju izbornog procesa, svi imaju razloga za zadovoljstvo, jer je Crna Gora pokazala da ima demokratski kapacitet, uprkos najavama mogućih komplikacija, i solidan demokratski temelj koji je u stanju da odgovori potrebi tranzicije vlasti, kazao je predsjednik Milo Đukanović na sastanku sa šefom posmatračke misije Evropske mreže organizacije za monitoring izbora (ENEMO) u Crnoj Gori Đanlukom Pasarelijem.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Đukanović je istakao da je to dobra potvrda da proteklih 30 godina nijesmo izgubili i da, bez obzira na kritičke opservacije i predrasude prema Balkanu sa određenih adresa, na ovim prostorima ipak imamo značajan broj praksi koje potvrđuju kapacitet za evropski standard i članstvo u EU i da demokratija i kultura u kontinuitetu rastu u Crnoj Gori.

Predsjednik je zahvalio ENEMO za doprinos demokratskim izborima u Crnoj Gori, naglasivši da je prisustvo te Mreže u uslovima pandemije i ograničenog učešća ODIHR-a, bilo izuzetno važno za demokratski karakter izbornog procesa.

“On je poručio da će Crna Gora, nakon pažljivo pročitanog Izvještaja ENEMO, kao i do sada, raditi na otklanjanju slabosti i unapređenju izbornog sistema”, navodi se u saopštenju.

Pasareli, je uz zahvalnost za prijem, kazao da mu je čast i zadovoljstvo da se sastane sa Đukanovićem i lično mu prenese utiske i iskustva tokom trajanja Misije.

“Pasareli ističe da je svjedočio istorijskom trenutku, ne zbog rezultata izbora, već zbog odnosa i odluke predsjednika Đukanovića, na koje, kako je kazao, može biti ponosan jer predstavljaju korak unaprijed ka demokratskom zrijevanju. Pasareli je uz najavu da će sva zapažanja o izbornim i postizbornim istupanjima učesnika procesa prezentovati u konačnom Izvještaju, ocijenio da je ovo prekretnica za Crnu Goru i da je važno ukazati na određena upozorenja u kontekstu buduće politike i evropskog puta Crne Gore”, zaključuju u Đukanovićevom kabinetu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac
Gost
Crnogorac

Nisi u šumu ne

Mirko
Gost
Mirko

Tebi bi neko trebalo da objasni poentu priče.Ali ti nemoj na izlet ,za svaki slučaj.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Svi u okruženju osim srbije su na našoj strani,nemožete nam ništa mitomani,džaba vi ovi petokolonaši u crnoj gori?

Dragan
Gost
Dragan

Svi su na “vašoj strani”, osim pravopisa, gramatike i učiteljice iz trećeg osnovne škole.
Ali, u šumi pravopis i gramatika ne važe.
U šumi ste sa komunistima počeli, pa je red da se sa komunistima u šumu i vratite.
Pare, stanove i sve što se pokrali i oteli, slobodno ostavite državi i narodu.

Mirko
Gost
Mirko

Bravo lektore,promašio si suštinu.Misliš da je ovo takmičenje u poznavanju pravopisa?

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Pravopis ćemo naučit,ali četnike ćemo odučit od crne gore.

Oljahttps://m.c
Gost
Oljahttps://m.c

Vaspitaniji su ovi iz sume nego ovi ulicari. Oni znaju postovati neciju porodicu jer je to za prave crnogorce svetina . A ovi ulicari samo znaju da psuju i laju. Sve sto su u skolu naucili ako su isli u nju to je psovka na racun DPSa. Mozda su zbog toga morali da svercuju diplome.

Send this to a friend