Politika

Već viđeno: Opozicionari hoće za isti sto, a jedni druge nazivaju licemjerima i prevarantima

DF i Demokrate

Malo je onih (ako ih uopšte ima) koji vjeruju da se crnogorska opozicija može dogovoriti da zajedno djeluje. Previše razlika, teških riječi, optužbi, ponižavanja, udaraca ispod pojasa, da bi neko i pomislio da postoji šansa da sjednu za sto i svi zajedno “počnu nešto da rade”.

<<<DF pozvao opozicionare: Zajedničkim djelovanjem možemo srušiti režim<<<

Demokratski front DF je pozvao opoziciju da na nivou lidera partija sjednu za sto i dogovore dalje korake vanistitucionalne borbe sve dok ne sruše režim. Podržala ih je u tom Socijalistička narodna partija, pa onda i Ujedinjena Crna Gora. Jedan dio i bi i ne bi.

Onda su depešu poslale Demokrate i Građanski pokret URA. Naprije su frontovce nazvavli “političkim prevarantima, izdajicama, saradnicima DPS-a”, a onda su Frontu (ljudima kojima ne vjeruju ništa), kao uslov saradnje, poslali spisak zahtjeva koje DF mora da ispuni ako želi da pridobije podršku partija kojima rukovode Aleksa Bečić i Dritan Abazović. I ne samo da su poslali. Da ne bi, kako kažu, bili ponovo izigrani, ovoga puta traže da, ako prihvataju zahtjeve koje su ispostavile Demokrate i URA, lideri DF-a to potpišu i pečatiraju.

<<<Demokrate i URA DF-u: Potpišite naš dokument ili ništa od zajedničkog djelovanja<<<

Demokratski front se za sada zvanično ne oglašava. Nezvanično kažu da je ovo što nude Demokrate i URA “ravno ludilu, da je riječ o klasičnoj ucjeni”. Sve ovo liči na priču opozicije o zajedničkom predsjedničkom kandidatu.

Bečić je želio u trku, nijesu ga podržali. Pominjao se Andrija Jovićević koji nikada nije pristao da bude kandidat, pa onda brojna imena. Sastančilo se, manipulisalo, vrijeme kupovalo, a zapravo je sve bila varka za publiku, jer, i tada je bilo jasno, a danas već poznato, da tu jedinstva nije bilo.

Na kraju, epilog je svima poznat: Andrija Mandić je zvao Jovićevića, veza je pukla… zajednički kandidat je bio Mladen Bojanić. O tome ko ga je i kako podržao ne treba trošiti riječi.

Sadašnje stanje u opoziciji liči na taj scenario.

Ovoga puta čak nema smisla ni sastanak pominjati. DF traži sastanak lidera stranaka, a Demokrate i URA su već poslali imena funkcionera za razgovore (nijesu partijski lideri).

DF poziva opoziciju na zajedničko djelovanje a na račun Demokrata su i oni iznijeli bezbroj optužbi, od one da Bečić dio Đukanovićeve akcije protiv DF-a, da Bečić razbija ooziciju…

Ali, tako to biva u opozicionim redovima.

Stigli su pozivi i kontre. Nekome se ne izlazi iz Skupštine, neko bi sad ponovo da protestima ruši vlast, a treći žele da i dalje budu van parlamenta i razgovaraju sa gradanima o platformi u kojoj piše kako se može srušiti, kako ga zovu, kriminalni režim.

Opoziciono rješenje je da rješenja nema.

Slamka spasa

I dok opozicija piše pisma, traže se pečati i potpisi, u DPS-u mogu biti mirni.

Funkcioner Demokratske partije socijalista partije Nikola Gegaj poručuje da se opozicija “hvata za slamku” , te da je njihova osnovna poruka politički populizam i mržnja prema DPS-u.

“Zloupotrebljavaju objektivne teškoće ili ih izmišljaju ako ih nema, a DPS, kao vodeća politička snaga u državi, se vodi realnim procesima. Oni, očigledno, ne mogu ni da održe sastanak, a kamoli da se dogovore o bilo čemu. Oni nemaju viziju političkog djelovanja. Opšte je poznato da je teško nešto dobro očekivati ako nemate izrađenu strategiju. Opozicija u Crnoj Gori to nema. Tu ima previše vođa, a bilježe samo političke poraze. Oni su do sada imali niz pogrešnih poteza, i zbog toga, sada plaćaju ceh, a birači, u kontinuitetu, od izbora do izbora okrenu im leđa”, kaže Gegaj za CdM.

Ima kratku poruku za opozicionare.

“Vi ne možete biti alternativa DPS-u”, jasan je Gegaj.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Siniša
Gost
Siniša

Problem opozicije je što ne znaju kakvu državu žele i da li je uopšte žele. jedni su za NATOi EU, drugi za EU bez NATO, treći bez NATO i bez EU, neki za Srbiju, neki za Rusiju, treći za Rusiju i Srbiju, a mnogi od njih nisu uoptše da CG postoji kao država. Nisu čak jedinstveni ni kakva to država… Više »

Musa
Gost
Musa

Mrznja je prvi uzrok svih problema opozicije a pogotovu DF-a. Mrznja siri negativnu energiju koja se njima vraca kao bumerang. Mrze Mila, mrze CG, mrze Kosovo, mrze svaki napredak CG, mrze EU, mrze Nato, mrze kralja Nikolu, mrze Hrvate, mrze Bosance, mrze svakog ko ne misli kao oni. Oprosti im Boze, oni ne znaju sta rade.

Milos
Gost
Milos

Predlog za CDM: Vijesti su gotove. Redizajn portala loš, aplikacija očajna, a novi vid komentarisanja kataklizmičan. Kako su komentari ono što privlači veliki dio čitalaca, njima će vrlo brzo da opadne čitanost. Ostavite vašu liberalnu politiku moderacije, i uložite u ČUDOVIŠTE od aplikacije za Android i iOS. Vrlo brzo ćete preuzeti primat. Ovo je šansa koja se ne propušta, vrlo… Više »

Goran
Gost
Goran

Komentari ne povećavaju niti smanjuju čitanost jer 98 % čitalaca nikada ne ostavlja komentare,. Komentari su bitni pojedincima oji vole da kazu sta misle o nečemu i mnogobrojnoj vojsci spamera, botova i trolova raznih političkih stranaka. Prouči koji se tekstovi najviše komentarišu , a koji su najčitaniji i shvatićeš da najviše komentara izazivaju teme LGBT, Amfilohije, Jezik, Zastava , Himna,… Više »

Revios
Gost
Revios

Podrška za DF! Bečić režimska lutka

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Koliko vidim i čujem, najgledaniju informativui ima jedna opoziciona TV. Dva najčitanija dnevna lista su takođe izrazito opozicioni. Prema tome, do medijske slobode vi problem nije.. A da se (za promjenu) pozabavite malo svojom ličnom krivicom za izborne poraze, “lideri”? Ili će uvjjek i za sve kriv biti neko drugi? CIA, policija, Amerikanci, Liliputanci..😎

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

…a zaboravio si iluminate i anunakie 😉

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Premala smo mi zemlja za ovolko “lidera”. Potroši dečko dva žileta- i već bi da bude lideri! Ili obratno: jedva putem plete- ali još želi biti lider! Nama je politika zamjena za estradu, kao stvorena da razni ego-manijaci liječe svoje komplekse i sl.

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

……pogotovo df-ovski mini lideri, iliti od miloste mini diktatorcici df-ovaca…..

Frinka
Gost
Frinka

Djelimično tačno, svi pomenuti mediji su uz Bora i Ramiza, a protiv DF

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Od Bečića i Abazovića možda nekad bude nešto; od Meda, Pipuna & Co- vala nikad ništa! Njihov ekstremizam i čini da ljudi kažu: bolje glasati za Mila, on je makar normalan!

ILUMINACIJA
Gost
ILUMINACIJA

Vec vidjeno.CDM propaganda.

Realista
Gost
Realista

Tacno je da imaju razlika i da se u mnogim misljenjima drasticno razlikuju, ali je isto tako tacno da su svi oni svjesni koliko je zla nanjela vladajuca DPS partija. Tako da bi trebali da se ujedine radi opsteg dobra i micanja ove masinerije sa vlasti. Pa kad se to postigne i kada izbori postanu fer onda da se izabere… Više »

Kontraš
Gost
Kontraš

Baš si realan. Kažeš “…da se ujedine radi opšteg dobra…”. Kako može biti opšte dobro, kada bi DF, recimo, da poništi odluku o pristupanju NATO-u (bez alternativne), a SDP kontra tome, za članstvo u NATO (bez alternativne)? Nema opšteg dobra dokle god su isključivi u svojim stavovima (bez alternativne). Kada manjina, svidjelo se to kome ili ne, prihvati kao realnost… Više »

Realista
Gost
Realista

Kontras, “opste dobro” podrazumjeva unistenje “opsteg zla” koje nam nanosi DPS. To sto DF ili neka druga partija ima neke svoje vizije koje zeli sprovesti u djelo treba ostaviti postrani i prvo se obracunati sa DPS, pa tek onda (jednom pregazena partija uvjek pregazena), se mozemo kao gradjanska drzava dogovarati i glasati na izborima za buduce ideje. Kad si vec… Više »

Šarena laža
Gost
Šarena laža

Blago meni s’ njom, mojom domovinom…

Sve je jasno
Gost
Sve je jasno

Demokrate su u pravu. Imaju crvene kravate.

Garavi
Gost
Garavi

Ovo je za Demokrate i URU odlicno, bojkot, plate 1000+ eura, imunitet, sve je kako treba…DF standardno iz promasaja u promasaj…DPS nikad sigurniji…sve je super…

Jasarko
Gost
Jasarko

Najvecu stetu sto je ovaj drazin front napravio je to da se od njih ne moze izac na ulicu da se narod okupi u iskaze nezadovoljstvo ekonomskim stanjem, da pocera sve poslanike redom koji su se ususkali u svi primaju odlicne plate i svi imaju odlicne beneficije. Za sebe su se dobro pobrinuli za pola cg na minimalac 190e.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

CDM=DPS

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

hahahahahahhahahahahahaha, srbi da se sloze… ahahahahahahahaha cirkus je ponovo u gradu!!

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Ima li koja đevojka da je iz četničke kuće da je oženim u italiju. 👍

ND
Gost
ND

Dok je ovakve “opozicije”,za DPS nema zime. Ista priča 30 godina!

Dejo masni
Gost
Dejo masni

Zato ti 30g glasaš za DPS sa onom tvojom nesojskom familijom

Stevo masni
Gost
Stevo masni

Jesmo li rod, Dejo?

Velimir
Gost
Velimir

O JADU ZABAVISE I OVAKO I U OVOLIKO MALOM BROJU,
STO BI CINJELI DA SE VLASTI DOVATE,
DEVEDESETE BI BILE NISTA!?!

General Diaz
Gost
General Diaz

Dok je DF-a nema leba

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Koalicija Srpska Sloga, Mandara i Bečko, u najavi 🙂

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

…..a kako da se sloze kad su svi nekakvi lideri…manje zemlje a vise lidera nidje nema…….toliko poglavica a nidje indijanaca……

NBA
Gost
NBA

JOS IM SAMO NEDOSTAJE DEDA MRAZ I BICE “BUDI BOG S’NAMA”?! A,MICITE SE VISE, DOJADILI STE I BOGU I NARODU!

Lav ukrajinski
Gost
Lav ukrajinski

Misliš Miraš Tenda Saruman Deda Mraz?

Gost
Gost
Gost

CDM uvijek piše protiv opozicije jer je DPS medij!

Bravo Becicu!
Gost
Bravo Becicu!

Da nece Becic promo?! 🤐

BARANIN.SRBIN
Gost
BARANIN.SRBIN

kao Barbara sa Studia B su hahahaha

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

mislis SD-ov…

Bravo Becicu!
Gost
Bravo Becicu!

Izgubio si sve izbore do sad!

Zbog njih
Gost
Zbog njih

Je toliko apstinenata

MilosHN
Gost
MilosHN

A vas iz cdm kao policijskog glasila ovo pogadja ?

Vojo
Gost
Vojo

U opoziciji su sve sami egoisti i tu dogovora nema.

Tonja
Gost
Tonja

Dokle god postoji DF DPS će uvijek pobjeđivati

Ivan Pg
Gost
Ivan Pg

Da su mogli da ostave svoje sujete ne bi iz SNP nastalo toliko partija. Pravili su sopstvene politicke partije u kojima ce oni biti predsjednici..svako od njih gleda samo svoje interese.

Ana
Gost
Ana

Borba za lidersku poziciju jedna je od prepreka za udruzivanje opozicije.

100%
Gost
100%

Dok je opozicija ovakva niko nema razloga da ne podržava i glasa isključivo DPS

Dragutin
Gost
Dragutin

Treba bit dobro bolestan u glavi pa glasat za dps posle 30 godina jahanja.

Uros
Gost
Uros

A sta ce da rade i ako se okupe? Pukli su izbore voljom naroda. Tandara mandara do narednih izbora, a onda malo nosic da pomole da vide raspolozenje naroda.. Ako je i dalje isto kao na proslim izborima opet prazna prica jos cetiri godine.

Nepismeni Miras
Gost
Nepismeni Miras

Pise se partiJski, Mirasu, ne partiski, nepismeni.

Dragutin
Gost
Dragutin

I pozivaju na liiiinč, silovanje, nasilje!…
Ladno se Barbara sa studija B prebačila na CDM.

Himnošpijač
Gost
Himnošpijač

Jedino jadniji i tužniji od Vas je dnevnik RTCG.

z d
Gost
z d

Sve je već viđeno, i sledeće izbore gube 100%.

Pravedni
Gost
Pravedni

Da bi ujedinjena opozicija 2020 godine na parlamentarnim izborima postala vlast treba da bude u koaliciji. Jedino tako ☝️🤓

Blaki
Gost
Blaki

Teško da će se nacijonalistička opozicija složiti sa građanskom opozicijom.

CDM
Gost
CDM

Najbolje je da opozicija uopšte ne ulazi u skupstinu. Najmanji je trošak za građane.

Dejan
Gost
Dejan

Opozicija je djecija.Oni nemaju ozbiljnost odrasloga covjeka.Njihova rijec jednostavno nema tezinu.Oni se svadjaju izmedju sebe.To je tako primitivno.Pocinje rat a jedna vojska se svadja medjusobno umjesto da zajedno jurne na neprijatelja.primitivno ka pecinski ljudi.Glupi do bola.

Dk
Gost
Dk

AKO SE OPOZICIJA CIJELA NE UJEDINI MOGU SAMO DA SE FOLIRAJU DA ŽELE SMJENU SADAŠNJE VLASTI

Muda za bubrege
Gost
Muda za bubrege

A nije do opozicije.ajde ko ce da makne ove korumpirane foteljase.imaju pare,moc,kupuju ljude i licne karte.a u stvari su najvece kukavice i nikakvi bahati,bezobzirni i rade protiv cg samo sto narod nece to da prizna jer ih imaju u saci preko raznoraznih metoda,ucjena,spijunaze i privilegija.

Pracka
Gost
Pracka

Propaganda je ocigledna.

Boms
Gost
Boms

Ne kaže se ,,partiski” nego partijski. Toliko o tekstu i njegovoj ozbiljnosti.

Tvoje ogledalo
Gost
Tvoje ogledalo

Možda je pravilnije: “Ne piše se….”. Toliko o komentaru i …

Marko
Gost
Marko

Ko podje za njima gori je od njih!!! Ovi toliko mrze Crnu Goru da su izgubili svaki kompas o realnosti!!

Pravedni
Gost
Pravedni

@Marko prijatelju SDP, DEMOS, URA i Demokrate ne mrze Crnu Goru☝️🇲🇪🤓

Sijenka
Gost
Sijenka

šteta je što Crna Gora nema jaku kinematografiju jer bi se na osnovu onakve vlasti i ovakve opozicije + dodajte tu narod, snimali vrhunski short – long komedija filmovi jer mi jesmo komedija

Mirko
Gost
Mirko

Taman tako samo se sa posrbicama treba sprdat 🙂

Žunja
Gost
Žunja

Koncipirajte jednu iscrpnu analizu o tome kako bi na politicku scenu mogao da se reflektuje rast rejtinga Liberalne partije i sta ako ta stranka odluci da ide samostalno na izbore. Uz strahovit priliv clanstva u Budvi i Kotoru, raste povjerenje u stranku i u Podgorici pa nemojte poslije da bude iznenadjenje kad predju cenzus i postanu istinski tas na vagi.… Više »

Darko
Gost
Darko

Tek blago Milu. Ova ga opozicijs drzi na vlast

Kiki
Gost
Kiki

Ne brinite drpsovci. I vi ste interesna zajednica i jedni druge cascavate svakakvim nazivima. Slozice se opozicija

Send this to a friend