Politika

Verhelji čestitao Crnoj Gori: Sada se fokusirati na reforme, posebno u vladavini zakona

Evropski komesar za proširenje Oliver Verhelji istakao je zadovoljstvo što je Crna Gora na Međuvladinoj konferenciji u Briselu danas otvorila posljednje, osmo poglavlje, Konkurencija, u pregovorima s Evropskom unijom.

<<<Crna Gora danas otvara posljednje poglavlje sa EU: Ostvareni zapaženi rezultati, slijedi još puno posla<<<

“To je jasan signal naše posvećenosti Zapadnom Balkanu i politici proširenja. Sada je potreban fokus na reformama, posebno u vladavini zakona, kako bi Crna Gora dalje napredovala na putu ka EU”, napisao je Verhelji na Tviteru.

Podsjećamo, Poglavlje Konkurencija obuhvata zaštitu konkurencije i državnu pomoć.

Pregovori u tom poglavlju imaju za cilj efikasno sprovođenje politike zaštite konkurencije, što doprinosi unapređenju ekonomije, razvoju i rastu broja privrednih društava, unapređenju ulaganja u istraživanje i razvoj novih proizvoda, privlačenju novih investicija, povećanje proizvodnje i izvoza.

Zvaničan početak pregovora u posljednjem poglavlju potvrda je posvećenosti Crne Gore evropskoj integraciji s jedne strane, kao i spremnosti EU da njena vrata i dalje budu otvorena za države koje ispunjavaju obaveze na putu prema članstvu.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Eu kolonizatori

Milo Vujovic ct
Gost
Milo Vujovic ct

Sprdateli se to s nama kumim vas bogom i dokle ahaaaaaa ovdje je 30 godina vladavina DPS a no vi zatvarate oci stalo vam je do nas ko do lanjeg snijega

Vidoje
Gost
Vidoje

Ne mozemo od Vesne Medenice koja nece iz fotelje a jedan od uslova prilagodjavanja pravnog sistema je maksimum dva mandata. To je kad zena zasjedne na tron pa jos umisli nesto, pa jos iz malog mesta.

Send this to a friend