Politika

Verhelji čestitao Crnoj Gori: Sada se fokusirati na reforme, posebno u vladavini zakona

Evropski komesar za proširenje Oliver Verhelji istakao je zadovoljstvo što je Crna Gora na Međuvladinoj konferenciji u Briselu danas otvorila posljednje, osmo poglavlje, Konkurencija, u pregovorima s Evropskom unijom.

<<<Crna Gora danas otvara posljednje poglavlje sa EU: Ostvareni zapaženi rezultati, slijedi još puno posla<<<

“To je jasan signal naše posvećenosti Zapadnom Balkanu i politici proširenja. Sada je potreban fokus na reformama, posebno u vladavini zakona, kako bi Crna Gora dalje napredovala na putu ka EU”, napisao je Verhelji na Tviteru.

Podsjećamo, Poglavlje Konkurencija obuhvata zaštitu konkurencije i državnu pomoć.

Pregovori u tom poglavlju imaju za cilj efikasno sprovođenje politike zaštite konkurencije, što doprinosi unapređenju ekonomije, razvoju i rastu broja privrednih društava, unapređenju ulaganja u istraživanje i razvoj novih proizvoda, privlačenju novih investicija, povećanje proizvodnje i izvoza.

Zvaničan početak pregovora u posljednjem poglavlju potvrda je posvećenosti Crne Gore evropskoj integraciji s jedne strane, kao i spremnosti EU da njena vrata i dalje budu otvorena za države koje ispunjavaju obaveze na putu prema članstvu.

S.Đ.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
BnjjMilo Vujovic ctVidoje
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Eu kolonizatori

Milo Vujovic ct
Gost
Milo Vujovic ct

Sprdateli se to s nama kumim vas bogom i dokle ahaaaaaa ovdje je 30 godina vladavina DPS a no vi zatvarate oci stalo vam je do nas ko do lanjeg snijega

Vidoje
Gost
Vidoje

Ne mozemo od Vesne Medenice koja nece iz fotelje a jedan od uslova prilagodjavanja pravnog sistema je maksimum dva mandata. To je kad zena zasjedne na tron pa jos umisli nesto, pa jos iz malog mesta.

Send this to a friend