Politika

Vešović: Igra moći između DF i Crkve

Ppredsjednik Opštinskog odbora DPS Glavnog grada Časlav Vešović, poručuje da je tinjajući sukob između DF i Mitropolije crnogorsko-primorske, koji se vodi na temu čiji su protesti, i šta je njihov krajnji cilj, eskalirao posljednjih dana.

“Uvrede u rukavicama koje su razmijenili lideri Demokratskog fronta i Gojko Perović, rektor Cetinjske bogoslovije, samo su skrenule pažnju na već duže vrijeme jasnu činjenicu da ovi ulični protesti u formi litija, sve češće predstavljaju teren za odmjeravanje snaga Demokratskog fronta i sveštenstva okupljenog oko mitropolita Amfilohija.  Iako se lideri DF-a javno trude  da održe sliku o sebi kao dijelu vjernog naroda mitropolitu pokornom, te su se zarad tog imidža danas otvoreno miješali u uređivanje Javnog servisa,  navodno braneći lik i djelo Amfilohija, očigledno je da se iza zavjese, na nekoliko frontova vodi bitka između Crkve i DF, o strateškom pravcu ovih protesta”, smatra Vešović.

Prema njegovim riječima, Demokratski front umoran od poraza, u litijama vidi svoju šansu.

“Sad ili nikad”, krilatica je koja najbolje opisuje poziciju lidera ovog saveza. Zato je Andrija Mandić nedavno otkrio svoje planove da se litije transformišu u crkveno šatorsko naselje u sred Podgorice. Blokiranje Glavnog grada mu se učinilo kao najbrži put za – zaštitu svetinja?! Jer, nadaleko je poznato da se svetinje najbolje štite tako što se Podgoričani maltretiraju, dok se od njihovog grada pravi vašarište, sa sve čuvenom barskom srbadijom i njihovim kulinarskim specijalitetima. Očekivano Mitropolija je oćutala ovu provokaciju lidera DF, ali je sada jasno da se poruka Gojka Perovića, odnosi na Mandića i sve Mandiće koji i ne mogu da dočekaju radikalizaciju protesta. Jer njima se, iz nekog razloga, jako žuri”, jasan je Vešović.

On zaključuje da, dok narod šeta i vjeruje da se bori za svetinje, koje mu uzgred niko i ne uzima, većina i ne sanja da su mnogi od njih statisti u političkoj igri moći, koja malo ima veze sa manastirima i crkvama.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dkdk
Gost
Dkdk

VEŠOVIĆU NE MLATI…. DOSTA JE BILO DPS IDE U ZATVOR

Aproksimativno
Gost
Aproksimativno

Kako su se litijasi pomamili po portalima! Dokumentarac o Ristu Radovicu ih je razljutio, ne znam samo zasto, pa niko mu nije stavljao rijeci u usta, sam je najbolje rekao i pokazao ko je on zapravo🤣 a bogami i ko su oni koji njega i njegove popove u litijama podrzavaju

CG 2020
Gost
CG 2020

Ovo je demokrarija i narod se pita ja mislim

joko
Gost
joko

VEŠOVIĆU VOLAN U RUKE PA BRRRRMMM,BŔMMMMM…VOZI

KPJ
Gost
KPJ

ZIVIO PRAVOSLAVNI NAROD CRNE GORE I SRBIJE SA SVOJOM BRACOM DRUGE VJERE

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Otkad su ignorisali njegovo mišljenje i otišli kod patrijarha Miroslava po blagoslov- Risto frontovcima ništa ne vjeruje. Vojvoda Koljenica je u međuvremenu postao Vučićeva “druga pratilja” (prva je neprikosnoveni Laktašenko Dodik😁), tako da ljubavi između Rista i DF više nema; samo saradnja iz nužde, ništa više. Front preferira Joanikije koji se iz Bg planira za nasljednika moračkog vrača.

Црногорац
Gost
Црногорац

Они имају своја духовна имена, а распопи из НВО их немају. Како ти више не досади да ботујеш?

Roro
Gost
Roro

Jesi li živ Časlave?Ne sjekieaj se,litije organizuje i predvodi naša Crkva.Ne znam od kojih si Vešovića,ali ja ove što znam svi šetaju sa svojim narodom.

Serdar
Gost
Serdar

Pušti ti druge srtanke no vidi kako ćeš ti da svojom.Dolaze izbori a članstvo se komeša.Mnogima je neprijatno kad se povede priča o koverti, o stanovima za odabrane plaćene džeparcem, propalim garancijama koje moraše građani da plate a tek znojenje prvog čovjeka partije je posebna priča i još mnogo toga.

NBA-NK
Gost
NBA-NK

TACNO JE SVE STO STE REKLI GOS.VESOVICU! UJEDNO NEKA OVI “SETACI” POGLEDAJU DOKUM.FILM NA RTCG,PA CE BOLJE VIDJETI I CUTI KO JE RISTO RADOVIC-SOTONA!!!

Црногорац
Gost
Црногорац

Два сендвича си заслужио!

Laki
Gost
Laki

Jesi li to rekao RTCG, nezavisni javni servis

Albin
Gost
Albin

Jesu li sto izmislili na toj emisiji?

Licemjerno
Gost
Licemjerno

Tutu kako se ovaj zabrinuo za crkvu i df.

Kotozna
Gost
Kotozna

Bljak.

Staxe
Gost
Staxe

Na šta spadoste kad vam je Df slamka spasa…

KRiv
Gost
KRiv

Kako izlazite kao misevi iz rupe
GOTOVI STE

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

na rtcg ide film o ristu radovicu …..10 posto istine o njemu i popovima cetnicima u cg …..sramota sto suradili i rade p9skednjih 30 god…

Четник
Gost
Четник

Колико сендвича си добио?

Четник
Gost
Четник

10% истине и 90% лажи.

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Čajo svaka ti je na mjestu!

Student
Gost
Student

Poslednji trzajevi dps
🤣🤣🤣🤣🤣

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Moć i df,haha kakve veze ima jedno s drugim.

Send this to a friend