Politika

Vešović: Odbranom Vesne Bratić i njenog šovinističkog revanšizma, Demokrate napokon ogolile svoje političke stavove

Časlav Vešović

Poslije godina mimikrije i sakrivanja, napokon su Demokrate ogolile svoje političke stavove, i svima je sve jasno, saopštio je predsjednik Odbora DPS Glavnog grada Časlav Vešović.

“Nakon odbijanja da smijene predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, koji ih je očigledno nečim, fascinirao – vjerovatno time što je veličao četništvo, pravdao skrnavljenje spomenika, negirao da je u Srebrenici počinjen genocid, Demokrate su stale u odbranu revanšističke i šovinističke politike koju Vesna Bratić sprovodi u prosvjeti”, navodi Vešović.

Kako je istakao, oba čina savršeno svjedoče o vraćanju Demokrata na fabrička podešavanja i pokušaju da se nevješto opravdaju za to što su, “nevoljno morali da glasaju o Rezoluciju o genocidu u Srebrenici”.

“Vjerujemo da Demokrate sa razlogom imaju fobiju od DPS-a i vide ga tamo i gdje ga nema. Razumijemo da im se u strahu priviđamo na svakom koraku. Toliko ipak mogu da zaključe, da u budućnosti ne moramo građanima da objašnjavamo šta će se desiti ako nekadašnja opozicija dođe na vlast?! Svi su sve vidjeli – većem haosu, neznanju, alavosti, nepotizmu, nesposobnosti Crna Gora nije svjedočilo”, dodaje Vešović.

Naposljetku, napominje Vešović,  bilo bi za Demokrate ljekovito, da svaki put kad vide ružan odraz učinaka ove vlasti, ne razbijaju ogledalo, “odnosno svoju frustraciju ne ispoljavaju na građanima koji samo konstatuju ono što čitav svijet vidi”.

“Nijesu vam nezavisni intelektualci, novinari, nevladini aktivisti krivi što ste se svi zajedno obrukali toliko da će se o ovome u knjigama pisati, kao političkom fenomenu. Trideset godina ste čekali vlast, a onda ste došli da rastjerate sve što vrijedi, zaposlite ukućane, potkupite one od kojih vam zavise fotelje i obrukate se za vječnost”, zaključuje Vešović.

Send this to a friend