Politika

Vilson: Đukanović može Crnu Goru čvrsto da prevede preko praga EU

Dejmond Vilson

Crna Gora je ulaskom u NATO napravila istorijski korak, kako za sebe tako i za region, kazao je potpredsjednik Altlantskog saveza Dejmon Vilson. Vilson je u intervjuu za PinkM istakao i da je uvjeren, uprkos brojnim zabrinutostima, da će Crna Gora postati i dio Evropske unije, i to za vrijeme mandata novoizbaranog predsjednika drzave Mila Đukanovića, koji je, ističe, ovu zemlju proveo kroz teška vremena i usmjerio ka Zapadu.

On je ocijenio da je ulazak crne Gore u NATO bio istorijski momenat-Crna Gora je pristupila najuspješnijoj alijansi u svijetu ikada. Dodao je i da je prijemCrne Gore u Alijansu bio znak “stop” ruskim namjerama u Crnoj Gori i Balkanu.

“Sad je to teritorija zaštićena od strane Alijanse, čime je jasno da niko neće dovesti u pitanje sigurnost Crne Gore ili bilo koje druge članice. Ali to ne znači da su izazovi završeni. Vidjeli smo veoma sofisticirane tehnike kako naši ruski prijatelji podrivaju društva, i ako to oni rade u Americi, onda rade i ovdje u Crnoj Gori. A kada su u pitanje evropske integracije, vjerujem da će Crna Gora i tu ostvariti što je zamislila”, uvjeren je on.

Vilson je između ostalog rekao i da je predsjdnik Crne gore čovjek koji je predvodio ovu zemlju kroz veoma teška vremena kroz istoriju…

“On je formalno poveo Crnu Goru ka Zapadu, ka NATO-u i dostigao taj cilj. I on može Crnu Goru čvrsto da prevede preko praga EU. Taj optimizam nije poljuljao ni stav francuskog predsjednika Emanuela Makrona koji je “polio hladnom vodom nade balkanskih zemalja” da će uskoro postati članice Evropske unije. Ja sam zapravo prilično optimističan, ja znam da postoje zabrinutosti nakon samita u Sofiji da EU osjeća zamor i da ste od predsjednika Makrona dobili hladan tuš, ali polako, razmislimo o tome. Realnost je da imate strateške argumente i kad to imate jednog dana Crna Gora i Zapadni Balkan biće dio Evrope. Crna Gora može da prevaziđe očekivanja evropskih partnera, i samim tim promijeni njihovu politiku i ubrza agendu”, naglasio je Vilson.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
lizoguz
Gost
lizoguz

koja je zajednicka osobina:ivana brajovica,darka pajovica,andrije popovica i darka sukovica

Ve$a magare
Gost
Ve$a magare

Vrhunski komentar! Ja to ne bih mogao.

Am. Demokratija
Gost
Am. Demokratija

Kada bijeli čovjek pošalje crnoj čovjeka 20000 km od kuće da brani demokratiju tako što će da ubije žutog čovjeka da odbrani svoju domovinu koju je oteo od crvenog čovjeka…parafraziram

Džo
Gost
Džo

Naravno da može…ali neće

Kejn
Gost
Kejn

Ma sve moze, samo dajte da prvo sredimo ovo kriminalno stanje u drzavi, malo poradimo na postovanju zakona i ljudskih prava, iskorijenimo korupciju, sredimo drzavne institucije, omogucimo fer konkurenciju u poslu… sve to mozemo bez bilo koga van CG. Pa kad sredimo CG, onda da je dodatno unaprijedjujemo kroz medjunarodne odnose i organizacije. Mi bez icega sa strane mozemo procvjetati,… Više »

Governator
Gost
Governator

Lako je ovom liku da iz udobne vašingtonske fotelje kontemplira šta bi bilo kad bi bilo. Njega je stalo za nas evropski put otprilike koliko i mene za situaciju u Južnom Sudanu. Niti sama EU ne zna hoće li opstati u ovom obliku, rok za prijem novih članova je pomjeren poslije 2027.g. Nažalost. Nije da likujem,ali ne treba nam ni… Više »

delboj
Gost
delboj

Ciji je ovo Kentera?

Baranin
Gost
Baranin

On narod preko vode prevodi žednog evo toliko godina,a Evropski preg sa njim CG neće preskakati, da si ti zdravo!!!

adad
Gost
adad

vilsone ne pratis sta se desava,rokaju se svaki dan….a o nezaposlenosti,minimalnoj plati,penziji….korupciji,povezanosti vlasti sa mafijom,pristrasnosti sudstva,neodgovrnog rada rukovodeceg kadra u odredjenim drzavnim institucijama…itd…Drugim rijecima Crna Gora nije dorasla za EU…mozda i opozicija kad bi dosla na vlast,mozda bi bilo i gore,jer oni su tek gladni,gladuju 20god,i oni bi svojoj djeci da naprave milione preko ledja naroda…..CG je rupa bez dna

Ziva istina
Gost
Ziva istina

Ali treba dati sansu opoziciji,pa i nju mijenjati po potrebi.

Donja Morača CG
Gost
Donja Morača CG

Neka fala. Jednom su nas navukli na priču “samo ovi da odu pa ćemo lako”. Ne prolazi to više. A ovi koji se nude i nijesu za Crnu Goru. Tako da na moju veliku, veliku žalost, nemam koga glasati sem DPS.

Ziva istina
Gost
Ziva istina

Imas koga,da hoces!

lizoguz
Gost
lizoguz

to moracanine brate moj

Mika
Gost
Mika

Rokaju se ovi sto finansiraju Becica i njegove u Budvi i Kotoru. Janso je okle je sva ta ekipa i zasto oni tamo drze vlast. Propala se brate ta opozicija ako su joj finansijeri i podrska mafija i strane sile koje ne zele dobro ovoj zemlji, Ali stace se na kraj i rokanju i mjesanju zlonamjernih stranih sila. Sad smo… Više »

Baranin
Gost
Baranin

E ti sad stvarno pišeš nebuloze….nemoj junače od tolike doze gluposti boli glava,ako imaš sto u njoj a sumljam da imaš…

Fago
Gost
Fago

U pravu je. No se ti raspitaj malo i koji klan tacno finansira Becica, a ko finansira DF. Nemoj da su ti u glavu samo Vijesti i druga susbina.

Send this to a friend