Politika

Visok nivo saradnje sa Makedonijom i BiH

Vujanović i Ivanov

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uoči Samita brdo Brioni, na Brdu kod Kranja sastao se sa predsjednikom Makedonije Đorđem Ivanovim i  sa članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem.

Kako je saopšteno iz predsjednikovog kabineta na sastancima je konstatovan visok nivo bilateralnih odnosa uz spremnost da se oni dalje unapređuju.

“Vujanović je čestitajući izbor nove Vlade Makedonije iskazao uvjerenje da će Makedonija biti posvećena punom prosperitetu i afirmišući stabilnost unutrašnjih odnosa stvoriti uslove za dobrobit svih građana”, navode oni.

Ivanov je, kako se dodaje, čestitao Crnoj Gori članstvo u NATO-u ocjenjujući da je ono doprinos regionalnoj stabilnosti i ohrabrenje za aspirante za veću posvećenost NATO integracija.

Vujanović i Čović

Tokom sastanka sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem zajednički je konstatovano da su Crna Gora i BiH  su dobar primjer regiona bez otvorenih pitanja i sa širokim mogućnostima saradnje u obostranom interesu.

“Čović je čestitao Crnoj Gori članstvo u NATO i naglaio da to ima regionalnu vrijednost uvjeren da će Crna Gora imati važne i ekonomske benefite od tog članstva i iskazao očekivanje podrške Crne Gore svim državama regiona koje imaju evroatlanske aspiracije”, zaključuje se.

Send this to a friend