Politika

Vlada će se uskoro izjasniti o protjerivanju ruskih diplomata

Premijer Duško Marković najavio je da će se Crna Gora, kao odgovorna država uskoro izjasniti o protjerivanja ruskih diplomata.

https://www.youtube.com/watch?v=qK5JKBIS8wM&feature=youtu.be

“Vlada, država Crna Gora je članica NATO-a iz tog članstva proilaze obaveze koje proizilaze u potrebi slijeđenja evropske politike ali i solidarnosti sa članicama NATO-a. Ovo što se desilo u Londonu ukazuje na to da je odgovornost na ruskoj strani. Vidjeli ste snažnu reakciju SAD-a, EU i drugih zemalja, a Crna Gora će se kao odgovoran partner i sama izjasniti u odnosu na ovu situaciju”, kazao je Marković danas novinarima u Baru.

<<<Hoće li i Crna Gora protjerati ruske diplomate?<<<

Podsjetimo, Sjedinjene Američke Države, Kanada i veći broj članica Evropske unije, među kojima su Njemačka i Francuska su donijele odluku o protjerivanju ruskih diplomata zbog slučaja Skripalj.

Marković nije želio da komentariše spor Ministarstva prosvjete i Milene Mijović, a poručio je da, ne vjeruje da njegovi ministri mogu da se bave zloupotrebama.

“Ne mogu o tome da govorim dok ne budem imao uvid u presudu. Moguće da je došlo do nekog proceduralnog propusta. Ne vjerujem da je ijedan moj ministar, naročito ne ministar damir Šehović sklon bilo kakvim vrstama zloupotrebe i diskriminacije. Sačekaćemo pravosnažnost postupka, da se završi i da ne reagujemo na prvu loptu”, rekao je Marković.

<<<Ministarstvo prosvjete izgubilo spor protiv Mijović, najavili žalbu<<<

 

Osvrnuo se i na skidanje oznake tajnosti sa sporova koje vode državni činovnici.

“Moja odluka da skinem oznaku ‘interno’, ima dva ključna razloga. Prvi je je da niko ne smije da zakine državu pa bio ministar, direktor ili predsjednik Vlade. Državni novac je svetinja i svaki euro mora završiti u državi, a ne u privatnom džepu”, jasan je premijer.

A.Gajević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Saša
Gost
Saša

Najgluplji komentar koji se može čuti jeste da bi dalje pogoršavanje odnosa sa CG bilo samoubilački potez za CG. Za one koji ne znaju, a mogu provjeriti u Agenciji za strana ulaganja samo od 2006 do danas EU zemlje i institucije u CG (bez SAD) su uložile 4,94 milijarde eura. Za to vrijeme Rusija je uložila 1,3 milijarde od čega… Više »

Puz demon
Gost
Puz demon

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Podgorica
Gost
Podgorica

Napolje sa njima,uvijek u drustvu naprednih zemalja pa neka se zeznemo

Romanov
Gost
Romanov

Gledaste li vi onog holandskog premijera ili ministra sto dade ostavku kad se zaplakao jer su ga uhvatili kako laze na štetu rusije

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Bez ako ste ludi da ih procerate poštovanje.

Luminijum
Gost
Luminijum

Da li treba vjerovati englezima ? Sjećate li se što su pričali za Sadama i hemijskog oružja ! Optužiše ga i bombardovaše a nikad ne pronađoše takvog oružja .Govore li istinu ???

Puz demon
Gost
Puz demon

Sto brisete komentar.Sramota.

Živa istina
Gost
Živa istina

Dolazi nam sezona,a članice NATO će kod nas na ljetovanje,nećemo imati slobodnih mjesta od njih…pa da nije rusa predhodne dvije -tri sezone bi mogli da stavimo katanac na granice koliko nas drugi posjecuju.Ali ovoj vlasti nije u interesu da narod uzme koji euro ,nego da oni mogu da ih kupe za 50 eura…sa sirotinjom je lako upravljati,osiromasi do maksimuma pa… Više »

Živa istina
Gost
Živa istina

Ajde donesite još jednu sramnu odluku,od vas ništa ne iznenadjuje…

gagi
Gost
gagi

Gospodine Markovicu kad “odu”Ruske diplomate,nebi lose bilo da i ti prosetas,ma u jednom pravcu.

cuca
Gost
cuca

CG nije protjerivala zbog državnog udara, ne treba ni sada, makar do zaključenja istrage.

Crni
Gost
Crni

Pametni Svajcarci…cijelog zivota neutralni…

Djdjd
Gost
Djdjd

Jes samo oni se granice sa austrijom i njemackom a ne sa srbijom i sumskom

Zorka
Gost
Zorka

Zivjela drzava Srpska.
Htjeli ste transferzalu sa maticom, i zbog toga napravili rat u BiH, ubistvom srpskog nenaoruzanog svata. Sa Srbima se ne moze na snagu. Zato se sad smeskate ko bele lale i dane i postujete jacega.
Dje vi je onaj muftija iz Novog Pazara. Privukao ga sjaj Beograda

Dr.
Gost
Dr.

Oddpavaj malo, biće ti lakše do ujutro.

Milenko
Gost
Milenko

Nece se ova vlada nista izjasniti, oni ce samo saopstiti I uraditi ono sto im drugi kaze.

Škot
Gost
Škot

U nezgodan čas ! Izbori su blizu. Svaki glas je važan. Treba ih procerat ali da mogu da ostanu do Vidovdana ! Treba pitat onu T. Mej, ona i ne zna kad je Vidovdan. Dopuštiti će !

Dragi
Gost
Dragi

Ko je ova iz Bara sto je zadnja postavila pitanje. Zgodna 😉

Komsho
Gost
Komsho

Komedija, Rusi glavna uloga, Crnogorci reziseri, CG Bosnjaci producenti, dok HGI udara klapu, frontovci statisti, jos ako Rusi na ljeto ne dodju, snimat ce mo zalosnu turisticku seriju .
U pamet se ljudi, da ne budemo kolateral, jer ni u jednoj varijaciji ovog slucaja nista ne dobijamo, osim mozda finansijske probleme !

Ano Minus
Gost
Ano Minus

Da je pameti, naša Vlada ne bi se uobšte izjašnjavala po ovome pitanju. Elementarna stvar je da je svak nevin dok se vinost ne dokaže, pa se treba suzdržavat od prejudiciranja.

ana
Gost
ana

diplomate nećemo. MNE hoće turiste iz Rusije. od svoje sirotinje nema ćara. turiste izRusije jer ako ne dođu MNE bankrot

Pušti, časti ti
Gost
Pušti, časti ti

Jes, jes, tako smo krepavali od gladi ako se odvojimo od Svrbije.

Blam
Gost
Blam

Zato ga je Tramp i cusnuo.

Cuskanje
Gost
Cuskanje

Ovi nasi da se udvore Americi. A niko ih nista na pita.

Jaos
Gost
Jaos

Koja smo banana drzava. Kako kaze veliki vodja.

Djdjd
Gost
Djdjd

Kanada, amerika, engleska, njemacka, francuska, spanija – ovo su banana drzave??? Pa onda bolje i mi da smo banana. A Rusiji srecan put sa trovanjima i platama od 400e.

Tovolu
Gost
Tovolu

Kakvi tupani umjesto da im se valja ponesto
sto proizvedemo i taj turizam ne mi necemo sa njima nista ne trebaju nam njihove pare, a alo ista mrzim to je kad neko imitira druge i oce da je isti kao neko tamo :-/

Papratine
Gost
Papratine

Morace to da uradi, pred samu sezonu .Odrazice se na priliv turista iz rusije.
Austriji to nepada mapamet da uradi.

free samples
Gost
free samples

sram da vas bude nesoji…trebali ste da protjerate ruske diplomate kad se otkrio drzavni udar i umijesanost Rusije ako kako veli Katnic ima cvrstih dokaza a ne da protjerujete sad kad vi kazu lazivi englezi!!!Bas je ovo pitanje od vitalnog znacaja za Crnu Goru i njene interese sramote jedne ljudske

POJK
Gost
POJK

E uskoro ćemo postati veći “katolici od samog pape”.

niksic
Gost
niksic

CERAJTE,NEGO STO!PA NEKA HARAJU DJE IM MOZE BITI…..

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Ruski car ktitor Saborne crkve u Nikšiću, a ti se soko našao da ih ćeraš. Blago državi kakvi su joj junaci.

Luminijum
Gost
Luminijum

Može nam biti sad smo u Nato-u i jaka nam je privreda ,ovi englezi se satriješe od ulaganja kod nas.Ne znamo što ćemo od hiljada njihovih turista I milijardi gunti uloženih u našu Crnu Goru.

Posmatram te
Gost
Posmatram te

Da nije tužno, bilo bi smiješno.

Pura
Gost
Pura

Pod hitno zabraniti ruskim turistima pristup svetoj crnogorskoj obali.

POJK
Gost
POJK

Ako nije cinično, onda je tužno.

Luminijum
Gost
Luminijum

Pa misliš da će englezi onda nagrnuti kod nas.Pogledaj samo kako nam posluju Plantaže poslije uvedenih sankcija rusima.Otanjilo prijatelju na sve strane, dug sve veći.Treba biti pametan I kad to niko od nas ne traži ne zalijetati se.Samo polako

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Svetlana Vujanovic tuzila drzavu CG i dibila Eure Crnogorske….idemo dalje…

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Dva Dana imaju da napuste Teritoriju CG….Otvoreno se stavila Rusija protiv CG….Prvo teroristicki akt(moga je da izazove krvoprolice)…isto bi rekli da pojma nemaju i da nista neznaju…ne izrucuju Teririste CG…Rusija mora snosit samkcije…sve su pokusali da CG stopiraju da ide u Nato…u tome im je pomogla srbija i srbijanski teroristi…

free samples
Gost
free samples

sta si zapjenio druze….

čuvar
Gost
čuvar

Drmaju mu kavez.

Trt
Gost
Trt

Hahahaha

Luminijum
Gost
Luminijum

Pazi da ti rusi ne zaprže čorbu.Vidiš kako prolaze oni koji su protiv njih.Džaba su oni agenti potražili spas kod engleza.

Dzidzi
Gost
Dzidzi

A ne brukaj te se.niko nas ne obavezuje da to radimo.veliku gresku cemo napraviti ako protjeramo ambasadora.to ste trebali uraditi kad je bila prica oko drzavnom udaru pod uslovom da je sve ono tacno.nidje ne pise da ako jedna clanica nato povuce neki politicki potez da moraju i svi ostali.ljudi ne pravi mo vece neprijatelje za tudji racun

russ
Gost
russ

Ove poslednje tri-četiri rečenice su mu najjače…e moj narode što smo doživjeli a ništa nijesmo skrivili…

dagy
Gost
dagy

Kakav je ovo narod,pih

Micko
Gost
Micko

Kao lojalan gradjanin svoje Crne Gore i jedan od prvih članova LSCG rekao bih da bi to stvarno bio jedan sraman cin i izdaja svega tradicionalnog.Duboko se nadam da se to neće desiti jer bih se i sam sramio iako godinama živim daleko od svoje otadžbine .

komnen
Gost
komnen

Ti si bivši član LSCG, a ja sam španski kralj.

Nezavisna CG
Gost
Nezavisna CG

“Komnene” ti možeš biti samo dvorska luda.

komnen
Gost
komnen

Bolje i dvorska luda na svom dvoru nego konj na tuđem.

gagi
Gost
gagi

Na Spanskom dvoru

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Kad niste htjeli ili smjeli to da uradite onda kada su htjeli da zapale CG, onda nemojte ni sada. Imali ste u rukama konkretne dokaze, sto Britanija nema, pa opet nijeste ni pozvali ruskog ambasadora u MVP da makar urucite notu. Rusi su rekli da nijesu oni u to umijesani(!) i to je bilo dovoljno. Sve i da su ona… Više »

damjan
Gost
damjan

Sve putinovsko, kao neprijateljsko i anticrnogorsko, istjerati iz CG ili pohapsiti. Normalni građani Rusije su dobrodošli. Kome se ne sviđa pravac u Aziju.

Poleti sokole
Gost
Poleti sokole

Neki pravac Azija drugi pravac Rusija osta zemlja pusta.
Ma nema veze ,i ovako niko je ne obrađuje.
He he.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Stisni petlju, pa počni da ćeraš, a kasnije javi kakvi su ti rezultati.

Nena
Gost
Nena

Svudje li se Cakan petlja sto je ovo!
Znaci doslo vrijeme da Crnogorci ceraju Ruse pravoslavce a da kote Turke

sasa
Gost
sasa

Brat je mio koje vjere bio a dušmanin je dušmanin kako god se zvao. Rekli smo im dalje ruke 1948., rekli smo opet i reći ćemo im uvijek kad se ponesu nesojski.

Nezavisna CG
Gost
Nezavisna CG

Ha Ha Ha

Send this to a friend