Politika Iniciraće najširi dijalog o temama ključnim za integraciju Crne Gore u EU

Vlada: Različiti stavovi o drugim pitanjima ne smiju zasijeniti evropski kurs

Vlada će inicirati najširi politički i društveni dijalog na teme od ključnog značaja za uspješno okončanje procesa crnogorske evropske integracije, odlučeno je juče popodne na sjednici kojom je predsjedavao premijer Duško Marković. Poručuju da različiti stavovi o drugim pitanjima ne smiju zasijeniti evropski kurs.

Vlada ukazuje da je pred Crnom Gorom najizazovnija, finalna faza pregovora o članstvu u EU.

“Kao lider u procesu, Crna Gora ima naročitu odgovornost da nastavi uspješno da savladava obaveze iz evropske agende”, navode u Vladi.

Evropska komisija će vrlo brzo predstaviti novi modalitet pregovora, koji, iako će se odnositi prvenstveno na one zemlje koje još nijesu započele ovaj proces, pruža dodatnu šansu za to.

“Crna Gora mora da uloži sve svoje političke, društvene i institucionalne kapacitete, kao država i društvo u cjelini, da zajedničkim snagama postigne dogovor i iznađe politički konsenzus oko pitanja evropske integracije. Sadašnji društveni i politički kontekst diktira dodatnu odgovornost prema građanima – upravo da različiti stavovi u vezi sa drugim pitanjima ne bi zasjenili naš jedinstveni evropski kurs”, poručuju u Vladi.

Ističu da je Vlada u potpunosti posvećena svakom modelu koji treba da obezbijedi uslove da do toga dođe.

“Dakle, Crna Gora ima snage i kapaciteta da se, u izbornoj godini, u presudnom trenutku za dalju dinamiku naše integracije, okupi oko evropskog cilja”, navodi se u saopštenju.

Kako su dodali, prvi i najvažniji korak u tom pravcu je jačanje međusobnog povjerenja kroz nastavak političkog i najšireg društvenog dogovora o uslovima za izbore, koji su direktno vezani i za našu evropsku agendu.

“U tom cilju, Vlada, kao grana vlasti sa najviše funkcionalnog uticaja, ali i sa najviše odgovornosti za ukupno stanje u društvu, iskazuje potpunu spremnost i otvorenost za razgovor o svim pitanjima od suštinskog značaja za naš demokratski razvoj. Želimo da taj dijalog što prije otpočnemo sa svim akterima političkog i društvenog života koji dijele evropski cilj, zaključeno je na tematskoj sjednici”, navode u Vladi.

Vlada je ovlastila premijera Duška Markovića da o Inicijativi obavijesti sve relevantne političke i društvene aktere.

S.Đ.

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
BorisDuško BoltILUMINACIJAKVAZI CRNOGORACmarko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boris
Gost
Boris

gotovi ste!!!! kraj ove uspjesne vlade dje nam dize standard ovako visoko!

Duško Bolt
Gost
Duško Bolt

Koliko Dule trči na 100m?

ILUMINACIJA
Gost
ILUMINACIJA

Povucite zakon.Sramota je da vam mjesec dana stotine hiljada gradjana izlazi na ulice,a vi se pravite da to ne vidite.Da li ste vi vlada Crne Gore ili DPSa i M.Đ.?Kome do sad nije bilo jasno ko ste vi,sad mu je kristalno jasno.Ogoljeni ste.Crkva vas je potpuno razobličila i servirala narodu,da vas dobro vidi.Zato se sada i znojite.Znojite se…

KVAZI CRNOGORAC
Gost
KVAZI CRNOGORAC

Nećete dugo do izbora lažite mažite kradite a posle .?

marko
Gost
marko

jos malooooooooo

Prc CG
Gost
Prc CG

Sto ste inicirali inicirali ste,ćao,baj baj……

Pametnjakovic
Gost
Pametnjakovic

Pametno, neka litije setaju, a oni treba da se bave onim od cega treba da zivimo

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Klasična demagogija koja se zasniva na tome da svi mogu da pričaju što hoće,ali usvojiće se ono kako je to u interesu ove vlasti i licima bliskim po raznoraznim osnovama ovoj vlasti,kao i uvijek do sada.

Send this to a friend