Politika

Vlada: Mališić na čelu Direktorata za logistiku u Ministarstvu odbrane

Mališić

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Veljko Mališić imenovan je za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za logistiku u Ministarstvu odbrane, navodi se u današnjim odlukama Vlade. U obrazloženju koje je ministarka odbrane Olivera Injac podnijela Vladi je navedeno da je Mališić juče podnio zahtjev za prestanak mandata.

Komisija za kadrovska i administrativna pitanja je razmatrala predlog i uputila ga Vladi na odlučivanje.

Ministarka odbrane je shodno članu 61 Zakona o državnim službenicima i namještenicima, predložila da Vlada Crne Gore odredi Mališića za tu funkciju do postavljenja generalnog direktora ovog direktorata u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci.

U obrazloženju prijedloga je, između ostalog, navela da je Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva odbrane koji je stupio na snagu dana 2. januara 2021, utvrđeno radno mjesto generalnog direktora Direktorata za logistiku u Ministarstvu odbrane.

#Da polazeći od radnih i stručnih kvaliteta imenovanog, te činjenice da ispunjava uslove propisane za vršenje predložene dužnosti, posebno cijeneći stručnost, profesionalnost i dosadašnje radno iskustvo, što je utvrđeno u obavljenom razgovoru, predlaže da se Mališić odredi za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za logistiku u Ministarstvu odbrane, do postavljenja generalnog direktora ovog direktorata u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci”, napisano je u dokumentu.

Komisija za kadrovska i administrativna pitanja predložila je Vladi da prihvati prijedlog ministarke odbrane, koja je to učinila.

 

Send this to a friend