Politika

Vlada neće dozvoliti proslavu Podgoričke skupštine

Povodom najave predsjednika Srpskog nacionalnog savjeta Momčila Vuksanovića o organizovanju svečanosti povodom 100. godišnjice od održavanja Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore i Srbije, visoki zvaničnik crnogorske Vlade je saopštio Dnevnim novinama da Vlada neće dozvoliti afirmaciju datuma koji su poništili državnost Crne Gore.

Vuksanović je juče u Beogradu informisao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o organizovanju velike svečanosti povodom 100. godišnjice od održavanja Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore i Srbije, koja će biti, kako je rekao, održana krajem godine.

“To je neprihvatljivo. Vlada neće dozvoliti afirmaciju datuma koji su poništili državnost Crne Gore, a Savjete i organizacije koji afirmišu antidržavnu politiku i negaciju crnogorske države Vlada neće finansirati. U tom smislu, Vlada će predložiti i izmjene zakona”, saopštio je visoki zvaničnik Vlade Crne Gore.

On je najavio da će Vlada i zvanično, uskoro, saopštiti svoj stav.

“Srbi u Crnoj Gori su građani Crne Gore. Oni se nijesu doslelili iz Srbije, već su autohton narod na ovim prostorima. Njihova prava može štititi i obezbjeđivati samo država Crna Gora i niko drugi. To su već pokušali Slobodan Milošević i Vojislav Koštunica i svi znamo kako se to završilo”, poručio je sagovornik Dnevnih novina.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend