Politika

Vlada neće dozvoliti proslavu Podgoričke skupštine

Povodom najave predsjednika Srpskog nacionalnog savjeta Momčila Vuksanovića o organizovanju svečanosti povodom 100. godišnjice od održavanja Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore i Srbije, visoki zvaničnik crnogorske Vlade je saopštio Dnevnim novinama da Vlada neće dozvoliti afirmaciju datuma koji su poništili državnost Crne Gore.

Vuksanović je juče u Beogradu informisao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o organizovanju velike svečanosti povodom 100. godišnjice od održavanja Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore i Srbije, koja će biti, kako je rekao, održana krajem godine.

“To je neprihvatljivo. Vlada neće dozvoliti afirmaciju datuma koji su poništili državnost Crne Gore, a Savjete i organizacije koji afirmišu antidržavnu politiku i negaciju crnogorske države Vlada neće finansirati. U tom smislu, Vlada će predložiti i izmjene zakona”, saopštio je visoki zvaničnik Vlade Crne Gore.

On je najavio da će Vlada i zvanično, uskoro, saopštiti svoj stav.

“Srbi u Crnoj Gori su građani Crne Gore. Oni se nijesu doslelili iz Srbije, već su autohton narod na ovim prostorima. Njihova prava može štititi i obezbjeđivati samo država Crna Gora i niko drugi. To su već pokušali Slobodan Milošević i Vojislav Koštunica i svi znamo kako se to završilo”, poručio je sagovornik Dnevnih novina.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Italijanka
Gost
Italijanka

Evo čekam komšinicu pošto je slaba da dodje sa śednice. 👍

tschugo
Gost
tschugo

svih ovih 233 komentara se svodina proslost crnogorske istorije ,a zapostavlja se sadasnjost crne gore ,gdje su vecina fabrika zatvoren,gdje su vecina ostala bez posla,dje raste korupcija i kriminal,gdje raste mrznja sami izmedju ko je srbin a ko je crnogorac ,pa dajte se malo pameti a manje politike

Nikolina
Gost
Nikolina

Evo svakom malo se desi u Podgorici neka skupstina na kojoj su odluke sve grdja od grdje hocemo li i njih proslavljati jednog dana , isto bi valjalo to slaviti u krugu porodice a kome je do slavlja vecega te pare skupiti i uloziti u kakve zaduzbine na korist buducih generacija .

Italijanka
Gost
Italijanka

Objasniću ti ja taksijem od ferrare do tresigalla do banke ne mos je promašiti ako uzmem pare. Imaš direktnu liniju iz barija do ferrare u 14 sati iz barija a imaš i prije sa presijedanjem u bolonju pa poslije pola sata od bolonje ili četrdeset minuta u bolonju je voz na deseti dvanaesti kolosek lokalni voz ne mos ga promašiti… Više »

Italijanka
Gost
Italijanka

Čekam ja moju generaciju djevojaka do pedesete prva je zana druga silvija bokeljka je mlađa tu je komšinica bosanska i ivana. 👍❤

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Živjela Podgorička skupština!!!

Psssss
Gost
Psssss

Normalno da nece dozvoliti!

Italijanka
Gost
Italijanka

ČEKAM MOJU GENERACIJU DEVOJAKA DO 50 TE GODINE PRVA JE ŽANA ZATO NISAM HTIO DA BUDEM ZA JEDNU NOĆ SA NJOM. DRUGA JE SILVIJA BOKELJKA JE MLAĐA MALO TU JE I KOMŠINICA BOSANSKA SAMO JA NJU NE POZNAJEM NE ZNAM KAKO RAZMIŠLJA. RANKA NE DOLAZI U OBZIR NI ONI. TU JE I IVANA ALI SE RAZDVAJAMO OD UJAKA. ODMAH BIH… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Imam kompromis da se 100 godina od Podgoričke skupštine slavi u Beogradu kod Vučića pošto nama Crnogorcima i nije stalo do tog istorijskog događaja. Vučić će vam obezbjediti tu salu od 20 kvadrata u koju će te stati svi lideri Srpskih stranaka kojima je stalo do tog događaja zajedno sa poslugom.Možda sam i prećerao sa kvadraturom?

Ljubo
Gost
Ljubo

Bravo za Vladu! Ovi što proslavljaju izdajnike i sluge okupatora neka idu tamo đe se to radi, ne u slobodarskoj Crnoj Gori!

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Vlado Šipčić je crnogorac ,srbski junak komunjaroooo….

Ljubo
Gost
Ljubo

@čeda, Nema proslave u Crnoj Gori za sluge okupatora – niti je bilo, niti će biti!

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Crna Gora OK,a NATO je gej !

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Ljubo

Jes’ to ti fra sotono ???

Stedim
Gost
Stedim

Poslije sto godina pravoslavni narod u crnoj gori se svadja oko pg skupštine i jedni drugima dijele.etikete da su izdajnici i izrodi. Očito nacionalni pokret u cg se vratio na sami početak a to je kraj 19 vijeka. To je jedna od glavnih tekovina komunizma u cg, guranje nacionalnog pitanja po tepih !

tschugo
Gost
tschugo

ma jedna ista tema na ovom portalu ,mrznja i politika stvorena MRZNJOM,a zasto je to tako .jednostavno ,smo politicka vlast stvara mrznju medju narodima ,e bas zato se i evropomjacaju populisti i njima slicni

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Srbski junak Poslednji kraljev vojnik Sipcic Vlade
Vise vredi Sipcic Vlade no Titove tri brigade
Rodom iz Male Crne Gore sa Zabljaka

LJUTA
Gost
LJUTA

Koliko je bilo poslanika na Podgorickoj skupstini? Gdje su njihovi naslednice da se odupru crnogorskom navizmu

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Podgorička skupština koja nam je ukinula viševjekovnu državu – to je više za dan žalosti nego za proslavu.

LJUTA
Gost
LJUTA

Koja drzava je ukinuta 1018g….kad je kralj pobjega 1916g… pustite komunjare..sve vas lazu da bi ostali na vlast

Bazinga
Gost
Bazinga

Protjerali su ga 1916 da bi napravili Podgoričku skupštonu 1918 samo glup ne bi to shvatio.

Send this to a friend