Politika Marković čestitao Dan opštine

Vlada očekuje da se u Tuzima poštuju državni simboli

Crna Gora svoju budućnost gradi na tradicionalnom suživotu i razumijevanju različitosti i Vlada očekuje da se i u Tuzima i na svakom drugom prostoru poštuju državni simboli, jer se na taj način čuva sklad, ugled i dostojanstvo Crne Gore i svih njenih građana, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković, čestitajući građanima i lokalnom rukovodstvu prvi Dan opštine Tuzi.

Kako je saopšteno iz Vlade, premijer je o potencijalima i projektima u najmlađoj crnogorskoj opštini razgovarao sa predsjednikom Opštine Nikom Đeljošajem, predsjednikom Skupštine opštine Fadilom Kajošajem, potpredsjednikom Opštine Ivanom Ivanajem i direktoricom Direkcije za imovinu Opštine Elvisom Redžematović i poručio je da će Vlada podržavati razvoj Tuzi, kako bi bila prosperitetna i održiva lokalna samouprava.

“Zajednički je konstatovan značaj daljeg razvoja infrastrukture, kako putne tako i sveukupne društvene. Čelnici Tuzi su naglasili važnost i potrebu izrade detaljnih urbanističkih planova koji su uslov za nastavak procesa legalizacije, ali i osnov za realizaciju brojnih najavljenih investicija, prije svega iz dijaspore”, navode u Vladi.

Marković je naglasio značaj nastavka realizacije započetih kapitalnih projekata i dodao da će se sagledati mogućnosti da se drugi projekti, od interesa za lokalnu upravu i stanovništvo Tuzi, nađu u Kapitalnom budžetu za 2020. godinu.

 

38

avatar
1000
24
14
0
 
33
Staro TuzaninMarko DukajDAAKATuristEne
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Staro Tuzanin
Gost
Staro Tuzanin

Sa Nikom Djeljosaja nema napretka ovoj opstini,covjek je samo manipulant i nista drugo..a sibole ove drzave ne postuje nijedan od Albanski lidera osim Fehrata Dinose

Marko Dukaj
Gost
Marko Dukaj

Crnogorci su pametan mali narod.Znaju oni da im je jedina šansa da opstanu zaštita od velikog albanskog orla.G. Marković i G.Đukanović to itekako razumiju.Pošto smo suštinski jedna zemlja, moje mišljenje je da vremenom i formalizujemo ujedinjenje naša 2 prijateljska naroda.Crnogorci na svakom koraku ističu kako su ih Srbi okupirali,uzeli im istoriju itd.Sa nama tih briganečete imati.Crnogorski jezik, istorija, književnost će… Više »

DAAKA
Gost
DAAKA

Jenda moja komsinica ocekuje bebu !

Ene
Gost
Ene

Sta ocekuje, naredila,kaznila,uredila….

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Meni ovo lici na moljakanje…tuzno…

Mare
Gost
Mare

Dje onaj Gen. Dukljanin da brani CG vrijendosti?

Rajan
Gost
Rajan

Kupi staro zeljezo….

Englez
Gost
Englez

Trebalo bi na vrijeme dogovoriti granicu između Crne Gore i Albanije dok još nije kasno.
Malo mi da popustimo, malo oni.Da se ne dižu više tenzije pošto je UČK ozbiljna formacija i sa njom nema šale.

Rajan
Gost
Rajan

Da, bilo bi fer da nam vrate Skadar….

Super
Gost
Super

Oko stotinjak mladića uzvikivali su sinoć na Maloj plaži u Ulcinju “UĆK, UĆK” i pjevali nacionalističke pjesme
Mladići su palili navijačke baklje a dio prolaznika ih pozdravljao sirenama automobila.

Mare
Gost
Mare

Pa Ulcinj i okolina su CG samo na papiru … Realno koliko crnogoraca tamo i ide? Preko 90% zive Albanci i dolaze Albanci. Sta je problem?

Turist
Gost
Turist

Nisu to Albanci. Narod iz Albanije bilo kog stale za je kultura. Ovo su kosovskim Bošnjaci muslimani koji su do juce prašili krompir.

Walter
Gost
Walter

Nema šta vlada da tu očekuje…
da se poštuju Državni Simboli.
TO SE PODRAZUMIJEVA !
Nećemo državu u državi.
Koja lokalna uprava ignoriše zastavu Crne Gore pa valjda država oma mehanizme da uspostavi red iz svoje nadležnosti.
Sad bi još trebalo da se molimo za ono što je obaveza.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

‘Oćete Bogami. Niste bili sposobni sami ni nezavisnost da izglasate. Pomogli su vam braća muslimani ( Bošnjaci i Aljbanci) i braća katolici ( Hrvati). A što se tiče posljednjih, pa o vi ste nekoć katolici bili. Citiram izjavu Jevrema Brkovića datom nekim ZG novinama : ” Mi smo prvotno bili katolici. Ali nas je Savo Nemanjić, taj genocidni Sveti Savo… Više »

Samo jednom
Gost
Samo jednom

Ljepše je u Herceg Novom

Izazvana
Gost
Izazvana

Šta bi?!?! Nema tužbe Markoviću… Očekujemo, molimo itd. Što će crni Bogdanović. Laprda u prazno. Samo tužite HN, e tada ću i ja na ulicu

Nobody knows
Gost
Nobody knows

Samo ti nastavi da očekuješ.

Rajan
Gost
Rajan

…e moj premijeru , nema ti sta da ocekujes pozitivno od njih, samo sve negativnije, no ima da naredis, da se po zakonu postupa y tacka…

vjecna da je
Gost
vjecna da je

prva i osnovna stvar uvesti u osnovne i srednje skole u tuzima obavezna crnogorski jezik jer ima ljudi koji u malesiji ne govore ili veoma malo govore vecinski jezik u cg tako da se tesko snalaze u bolnici policiji itd ….a u svakoj javnoj zgradi mora biti istaknuta crnogorska zastava i grb uz albansku

Gile
Gost
Gile

Lako se to resava.ako ne znas crnogorski ne mozes pasos i licnu dobit.takođe ni posao u javnim ustanovama.

Ljuta
Gost
Ljuta

Vlada OČEKUJE ni manje ni više…👾🦗🦗🦗💣

DAAKA
Gost
DAAKA

Ljuta Moraz ce se opet put SKADRA , !!

Send this to a friend