Politika

Vlada ukinula obavezne vize za državljane Saudijske Arabije

Foto: gov.me

Vlada je, na današnjoj 36. sjednici kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić, donijela Odluku o privremenom oslobađanju od pribavljanja vize za državljane Kraljevine Saudijske Arabije.

“Odlukom se državljanima Kraljevine Saudijske Arabije omogućuje da od 13. juna do 31. oktobra 2024. godine, mogu ulaziti, prelaziti preko teritorije i boraviti u Crnoj Gori do 30 dana, sa važećom putnom ispravom, bez vize”, saopšteno je iz Vlade.

Iz Vlade podsjećaju da je, odluka o privremenoj viznoj liberalizaciji za državljane Kraljevine Saudijske Arabije prvi put je donesena 2022. godine, u toku ljetnje turističke sezone, a u cilju privlačenja turista iz Kraljevine Saudijske Arabije, podrške turističkoj sezoni i snaženju veza i saradnje između dviju zemalja.

“Na ruti Rijad – Podgorica tokom 2023. godine prevezeno je 11.390 putnika. Prema procjeni koju je izradilo Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, vizna liberalizacija je od značaja pri odabiru turističke destinacije, a otvaranje tržišta Kraljevine Saudijske Arabije generisalo bi prihode od značaja za crnogorsku ekonomiju, naročito u turizmu”, navodi se u saopštenju Vlade.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Jelena
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jelena
Gost
Jelena

Cime bi dosli u CG? Teleportovanjem jer aviona nema?!

Send this to a friend