Politika

Vlada: Zaštita stabilnosti i bezbjednosti zemlje, spokoj građana, Ustavna je i moralna obaveza

Povodom medijskih napisa o zabrani ulaska u Crnu Goru pojedinim srpskim intelektualcima, Vlada saopštava da je izrada bezbjednosnih procjena u vezi sa pojedinim događajima i djelovanjem pojedinaca koji bi mogli ugrožavati nacionalnu bezbjednost i državne interese Crne Gore, odnosno narušavati njen ugled i dostojanstvo, stalna obaveza službi bezbjednosti.

Crnogorska Vlada oglasila se nakon što su mediji objavili da je Uprava policije donijela rješenje kojim se srpskim intelektualcima, među kojima je i književnik Matija Bećković, zabranjuje ulazak u Crnu Goru.

<<<Matiji Bećkoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru<<<

“Ukazujemo da je naša Ustavna i moralna obaveza da od nedobronamjernih pojedinaca štitimo stabilnost i bezbjednost zemlje, ali i spokoj svih njenih građana, uključujući i državotvorna, patriotska i nacionalna osjećanja najvećeg broja njih. Uvjereni smo da bi se na sličan način odnijela i svaka druga odgovorna Vlada, bilo gdje na svijetu. S tim u vezi, ne samo da razumijemo već i cijenimo kada predsjednik Vučić i drugi srpski zvaničnici štite interese i dostojanstvo Republike Srbije. Podvlačimo da ovaj pristup, iako nam se to želi podmetnuti, nema nikakve veze sa zabranom slobode mišljenja, već se jedino i isključivo odnosi na sprečavanje stranih državljana da u Crnoj Gori izazivaju ili podstiču netrpeljivost, vrijeđaju ugled ili slave nasilni nestanak Crne Gore”, poručeno je iz Vlade.

<<<Reakcije na zabranu ulaska u Crnu Goru: Vučić šokiran, Bećković i Antić nastavljaju da vrijeđaju…<<<

Takođe,  iz Vlade saopštavaju da ne postoje nikakvi spiskovi nepoželjnih osoba, već nadležni državni organi u svakom konkretnom slučaju procjenjuju koja bi lica svojim djelovanjem mogla ugroziti zaštićene vrijednosti i interese Crne Gore i njenih građana.

Ne postoje spiskovi nepoželjnih

Zbog informacije o zabrani ulaska pojedinim srpskim intelektualcima zasjedao je i Kolegijum Skupštine.

“Danas je održana sjednica Kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore, kojoj je na poziv predsjednika Ivana Brajovića prisustvovao ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić. Ministar Nuhodžić je obavijestio članove Kolegijuma da ne postoje spiskovi nepoželjnih osoba, osim pojedinaca iz kriminalnog miljea”, saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bogoljub
Gost
Bogoljub

Pod okriljem recenice … stabilnost i sigurnost gradjana i spokoj crne gore … dosta toga prolazi evo 30 godina

Rade Hn
Gost
Rade Hn

Misko izgleda da ti pojma nemas sto znaci rijec nacionalizam.

Misko
Gost
Misko

Da se razumijemo ovo je istorijsko NE srpskom nacionalizmu,od danas vise nece biti isto,a nadamo se da ce srpska populacija u Crnoj Gori napokon shvatiti pogubnost srpske ideologije krvi i tla!

veki
Gost
veki

,,zaštita stabilnosti i bezbjednosti zemlje, spokoj građana TO JE OBAVEZA NATOa

POHARA KUČAka
Gost
POHARA KUČAka

Hahahahhaa dodje mu ona budvanka glave.. kako ga pospremi.. napravit joj spomenik u BD za zivota..

SRBIJA
Gost
SRBIJA

Vise su ovi intelektualci i anfilohije zla nanijela srbima i i stotinama familija po srbiji nego crnogorcima.. neka vrate majkama onu djecu sto su slali u rat huskajuci ih 90tih godina.. dok se njihova drogiraju i uzivaju po beogradu..

Titograd
Gost
Titograd

Ovi jadi od ovih srbalja ovdje ne shvataju da ste ovim cinom zastitili njih… no oni ne vide dalje od nosa..

Titograd
Gost
Titograd

Konacno i pored Mila da neko stisne petlju pa da po ovom i ovakvim pitanjima pocne da radi svoj poso!!

Vlatko
Gost
Vlatko

Moral vam je jača strana… pih…

Stojan
Gost
Stojan

Mi smo u NATO a Matija nas destabilizuje.Mnogo opasan taj Matija.Ili je nešto trulo u dražavi Danskoj

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Konacno da neko stisne petlju i pokaze ljudima koji vrijedjaju crnu goru i necetnicko zivlje da vise ne mogu setkati po nasoj drzavi i pljuvati po njoj i svemu sto nije cetnicko.sve nacije koje cine crnu goru imaju zajednicki jezik i medjusobno postovanje a radikalne galamdzije napolje iz crne gore.kako postoje razlike medju nama tako se javljaju i razlicita misljenja… Više »

Biohazard
Gost
Biohazard

I hitler je bio pisac ( main kampf ) , pa u istoriji nije zapisan kao jedan od najvecih monstruma zbog svoje knjige , nego zbog ideala koje je uspio da sprovede u djelo , tako da batalite sa tim izlizanim forama tipa – ” zabranili pjesnicima i istoricarima da udju u CG ” , nego znate i vi a… Više »

Aok meni
Gost
Aok meni

Bio pisac jer je napisao autobigrafsku knjigu hahahah

Ilija Čvorović
Gost
Ilija Čvorović

Treba li prijaviti one koji citaju Matijina djela. Ima li kakav telefon za prijavu. Neprijatelji drzave skrsili Moskvic a stanica Narodne milicije daleko.

Pozz
Gost
Pozz

Pogresan ti je pseudonim! Ilija Cvorovic je bio komunista i to Staljinista a cetnici mrze komuniste i komunizam! Daj ne protivrjeci samom sebi, to je isto kad kazes da si Srbin a glasas liberale.

Partizan
Gost
Partizan

Potpuna podrska za ovakve odluke Vlade. Nema mjesta fasizmu u Crnoj Gori.

Raki
Gost
Raki

Tuzna je drzava u kojoj su pjesnici i intelektualci bezbjednosno opasni. Jedna RAVNOPRAVNA NATO clanica zebe od knjizevnika. Ovo ce uci u istoriju kao primjer borbe rezima protiv rijeci. Matijina rijec posta atomska bomba. Matija je ovim sebi obezbijedio vjecnost.

Bokelj
Gost
Bokelj

Srpski pseudo intelektualci su dosta odgovorni za štetu i krv iz 90ih tako da podržavam ovaj potez cg vlade

Ico
Gost
Ico

Samo nije jasno da li se ponosite ili se stidite ove sramne odluke.

Nesrbi
Gost
Nesrbi

Ponosimo i nije sramna! Sramna je samo Srbima ostali je podrzavaju, kao i referendum. Svima je referendum bio legitiman bez Srbima. Svima je himna ok, sem Srbima. Samo se Srbima za sve nesto kriva!

Majska CrnaGora
Gost
Majska CrnaGora

Najvise su ti intelektualci zla nanijeli postenim Srpskim familijama propagirajuci im velikosrpsku hegemoniju I ispraznu mitomaniju. Uceci ih da mrze sve komsije. Ucinili da ih poceraju sa vjekovnih ognjista iz Hrvatske, Bosne, Kosova.

Nesrbi
Gost
Nesrbi

No koje kriv za rat u Hrvatskoj i Bosni no SANU i SPC! I prije nego sto je Milosevic dosao na vlast u Srbiju Vuk Draskovic i akademik Raskovic otac sadasnje presjednice DSS u Srbiju koja je zamijenila Kostunicu su po Krajni i Dalmacijj isli i bunili narod, nagovarali i huskali na rat protiv svoje drzave u kojoj su zivjeli… Više »

zastidja
Gost
zastidja

Ne glupiraj se, Raki, odlicno ti znas o cemu se radi. Naravno da se ne bojimo tog, ruku na srce, osrednjeg pjesnika, nego njegovog direktnog djelovanja i ucesca u dezintegraciji nase drzave. Gotovo je, odlucili smo da stanemo zmijama na glavu, vrijeme je vec odavno!

Crniseverkoreac
Gost
Crniseverkoreac

Zastidja, samo ostro udri, tako i mi.nema muva da se cuje.niko ne sme nista da kaze takva ti je demokratija u demokratsku republiku koreju.

CG ponosna
Gost
CG ponosna

Nije ostro, no ljudski i posteno., a ti Koreanac probaj da razlikujes pjesnika od podrivaca, dako skapiras ponesto.

Ti znas
Gost
Ti znas

Demokratija podrazumjeva vladavinu prava i moralnih nacela a gostovanje ove spodobe protivrjeci demokratiji jer je covjek provokator i izaslanik tuđe drzave koji zeli da se u Crnoj Gori desi pokolj. Kao u Hrvatskoj i Bosni. Tako da demokrata imas beckovica na youtube pa ga slusaj i pamti svaku njegovu sovisticku i fasisticku rijec!

Bogoljub
Gost
Bogoljub

Upravu si, eto nama Crnogorcima jos jedne “bitke”, ne trebaju namam borbe za slobodu, prava radnika, bolje zivote, … bolje da klidamo zmijama glave, da hvatamo zmajeve i skupljamo maglu… a za ovo drugo cemo lako

Guslar
Gost
Guslar

Matiju cemo zapamtiti kao pjesnika izroda koji je mrzio sve Crnogorsko.

Ico
Gost
Ico

Niko ka grdni ne moze da nagrdi. Najsramnije komentare daju oni koji ni lektiru nijesu procitali.

Ti znas
Gost
Ti znas

Radovan Karadzic je bio psihijatar pa pobi tj naredi da se pobiju onoliki ljudi u Srebrenicu! Seselj je doktor prava pa u sebi nema ni jednu moralnu vrijednost! Tako da to sto je pjesnik je jos i opasnije no da je vojnik, vojnik napadne vojnika a pjesnik ti napadne cijelu drzavu i njen narod pobuni protiv svoje drzave, kao sto… Više »

Bogoljub
Gost
Bogoljub

Ne zebu Crnogorci od ovih knjizevnika i intelektualaca , jedini koji se plase su ovi sto su na vlasti u nasoj zemlji samo njima mogu da smetaju ovakvi ljudi. Ovakva odluka ide u prilog tima koji su je donijeli, jer dijele nase napaceno drustvo, a taj model se pokazao dobar za odrzavanja na vlasti.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Konačno da napraviste nešto da je u opštem a ne vašem ličnom interesu. Dosta su lajali braća srbi.

Crniseverkoreac
Gost
Crniseverkoreac

Av,av, av av av

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Drzava se stiti znanjem a ne rusenjem crkava i protjerivanjem pjesnika i Njegosa i Matije ali u Crnoj Gori nema vise ni oca ni djeda samo babo i dedo po novom tuga jedna ali ne dovijeka

CG ponosna
Gost
CG ponosna

Kakve eze ima Matija Beckovic sa Njegosem, nikakve, sem sto su mu, ns zalost, i na opomenu svima, dali Njegose u nagradu. A Njegosa mi, pravi Crnogorci, niti smo napustili, niti to mozemo sve kad bismo kojim cudom sceli. Ne umisljajte, komsije Srbi, i ne tipujte na ono sto je samo crnogorsko i univerzalno, vase nije. Vas je Matija i… Više »

Krsto
Gost
Krsto

Ada vi u Srbiji ste 500 godina pod babom I dedom bili, vi to najbolje znate. Dok smo mi slobodni bili, vi ste potlaceni bili, poslusnici.

Crniseverkoreac
Gost
Crniseverkoreac

Bravo, dobro ste naucili kod nas na letnju praksu.

Betoven
Gost
Betoven

I šta je na kraju vlada uradila? Izgleda da Vlada ne zna šta bi i šta ne, kao što ne zna ni šta smije , a šta ne smije. Ovim ljudima, kao i Ptarijarhu se morao zabraniti ulazak dok se ne izvine.

Pejo
Gost
Pejo

Umijes li da citas? Cus sta je uradi, zabranila zlotvorima ulaz.

Crnogorski Beto
Gost
Crnogorski Beto

Volio bih da nisam u pravu,ali ti pažljivije pročitaj. Naročito kraj teksta.

Dug3,5milijardi
Gost
Dug3,5milijardi

Ćeraćemo se još!

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Ne povecavaj!! Volio bi ti i da je 10 samo da smo sa tvojom milom Srbijicom

Oli
Gost
Oli

Stop povampirenom cetnistvu!Svaka cast za Vladu!

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Zva Vučić odma Mila i ovaj mora da povuče zabranu!

Misko
Gost
Misko

E nije mali Vucko ni do koljena Mikasu. Treba on jos dosta popare da izjede da se primakne Milu, a da mu je jedan od idola to sigurno jeste.

Matija prda
Gost
Matija prda

Hahahhahaha culi ovoga gore.. a kad mu ovaj podvikne onaj gore stoji mirno ko marovic u svoje pero… vidje li kako je poslao one u mantije na popravni ovamo..

Željko
Gost
Željko

Poptuna podrška vlastima Crne Gore što su zabranili ulazak ovom srpskom ultra nacional-šovinisti, čovjeku koji i dan danas recituje “ćeraćemo se”, nažalost, tužno je što ima likova koji i danas podržavaju takvu bolesnu ideologiju, to vidimo i u komentarima. Za ostale zabrane ne mogu komentarisati jer te ljude ne poznajem.

Kako to?
Gost
Kako to?

Crne Gore nema bez slobode, Bećkovićevo pjesničko djelo, estetski mjereno i izmjereno, uvrstilo se u svevremne spomenike takvoj, slobodnoj Crnoj Gori.

Ovo je kazao predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović kada je 1998. godine Matiji Bećkoviću lično uručio Njegoševu nagradu, u svečanoj dvorani Đurđe Crnojević u Vladinom domu na Cetinju.

SUPERISKA
Gost
SUPERISKA

Kako to ….to ti je TOOOOOO…Upravo tako

Himnošpijač
Gost
Himnošpijač

Da se pojavi taj snimak kako on to izgovara isti ovi ostrašćeni fanatici bi tvrdili da je to montaža neke vojne službe iz Srbije.

CG ponosna
Gost
CG ponosna

Nije Milo knjizevni kriticar, kao mladome rukovodiocu servirao mu je to neki porbicki ministarcic ili pomocnik. Vrlo vjerovatno. No, danas on sigurno zna sto je propusteno i dje zmije kriju glave. I te kako zna!

Matija olos
Gost
Matija olos

Za sat vremena se moze pradat a ne za dvades godina.. ovaj gad je poceo da propovijeda i laje protiv CG od 2003…

SVETA RIJEC NE
Gost
SVETA RIJEC NE

Kuda idu sada “vozovi….Gdje li ce se zaustaviti zaboga?????

Meho
Gost
Meho

E da ste tako efikasni u ekonomiji …

JASNO SVE
Gost
JASNO SVE

E Meho Meho ne diraj ekonomiju …to je rak rana za Crnu Goru

Roro
Gost
Roro

Evo su podvukli rep i povukli odluku.Miševi Milogorski.

Bosko
Gost
Bosko

Ponekad se pitam sto pojedini ljudi u glavi imaju.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

xZa starije Crnogorce je još u sjećanju ozloglasena Bećkovića porodica a Matiji je bio zabranjen ulazak (povratak) u C.G. sve do pada sistema i dolaska lijepih nasih na vlast dolazio je devedeseth da se ćeramo još koljač Crnogorski … jos mu izgleda nije dosta pa zvanična Srbija oće da ga odbrani od nas umjesto da se izvine Crnogorskom narodu …..… Više »

brkoo
Gost
brkoo

Zahvaljujući ovoj vladi i prethodnim zadužili smo se do grla, uništena je industrija i privreda, zemlja je rasprodana, desetine hiljada mladih je napustilo zemlju ( protjerano), stotine ljudi je poginulo u mafijaškim obračunima…….
Mislim da nam ovo ne bi uradio ni najcrnji okupator

Zoran
Gost
Zoran

Promašio si temu brkoo

SUPERISKA
Gost
SUPERISKA

Zorane nije nije promasio Brko temu….Upravo je zelio reci da svi vozovi vode ka LIJEPOM zivotu…nalik na Monako

POHARA KUČAka
Gost
POHARA KUČAka

E blago tebi.. nesrecnome.. nikad se bolje nije zivjelo u CG naravno.mislim na nas crnogorce a tebi ako se ne svidja na traktor pa u onaj bozi raj od prijepolja do zemun polja.. od zemun polja do subotice je nase crnogorsko a subotica madjarska… tako da znas da se ne selis opet za 5-6godina.. najbolje ti je oko cacka…

Mirko budvanski
Gost
Mirko budvanski

Jesi li cijelu noć blesio na portale?

Roro
Gost
Roro

Vuk ti reče dobro veče,vuk ti reče dobro veče!!!!Sad odoh u aljine bezbrižno.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Radijatorovo slovo o moralu 😁

Moje mišljenje
Gost
Moje mišljenje

Možda ima neka pozadina o kojoj mi nismo upućeni, ali kao Crnogorac koji poštuje mnogo toga malo me je sramota zbog ovoga.
Mislim, taj Bećković je potpuno nevažna ličnost, što mu pridajete ovoliko važnosti?

Garac
Gost
Garac

U republiku sumsku su ga prekinuli u sred price
ali on na reaguje

razocarani
Gost
razocarani

Kakva smejurija.USTAVNI zadataj,da zastite gradjabe od dobutnika Njegoseve nagrade !!?? Pa ovakvo saopstenje ne izdala poslednja Mesna Zajednica..Na Stranu Pedesetak nerihesebih Ubistava ,Uvlacenje Skola,cak iosnovnih,u koriscenje i dilovanje droge.Katastrofalno stanje u saobracaj,Mito,Korupcija,Maloljedna delikvencija,Prostitucija.A ONI mENE STITEUSTAVOM od knjizevnika,ciji se stavovi ne podudaraju sa njihovim falsifikatima. DNO DNA,za sve intelektualce C.Gore. Gdje je GLAS Crnogorske akademije ? Gdje je GLAS Unuverziteta??… Više »

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Smej se ali gore u u Svrbiji

Boro
Gost
Boro

Koliko pisanije, a ne napisa nista.

CG ponosna
Gost
CG ponosna

razocarani, ne fiksiraj stanje u Srbiji i na Crnu Goru, imate vi tamo puno posla pa bi dobro bilo da se NE MESATE u nase domace stvari. Znamo da sts vi tamo svi razocarani, trazili ste, gledajte. Zato i gajite neke pesnike nesretnike koji drugima rade o glavi a ne vide sopstvenu upost. Cim zaboravis na veliku srbijicu neces biti… Više »

POHARA KUČAka
Gost
POHARA KUČAka

Sjutra ces cuti glas CG akademije kao i Dukljanske nista se ne sjekiraj danas su radili do 14h.. pa ce sjutra prije nego podju na vikend nedje oko 12 izac sa saopstenjem i podrskom vladi.. jer to nisu ni knjizevnici ni pjesnici nego srbinanski udbasi i ratni huskaci.. sto ce oni uopste ovamo.. neka sjede tamo dje im je bolje..

Rolex
Gost
Rolex

Bogomi sam pomislio evo se predomislili,dobro je samo naprijed,sve spobode koji nisu gradjani ove zemlje nek znaju da se moraju ponasati korektno i kao gosti u tudjoj zemlji,u protivnom nisu dobro dosli oli postaju persone non grata,this is law and order,simple and cristal clear!

NEKO NOVO DOBA
Gost
NEKO NOVO DOBA

Zastitite drzavu od patriockih lopova,legalnih kriminalaca,povlascenih bizmismena ,poklanjanja drzavnog novca milijarderima kvazi investitorima,vasih familija,kumova i ostale lopovske sorte I OVIH STO RADI SVOJE BOLESNE POHLEPE UNISTAVAJU NAJVISE PRIRODNE DRAGULJE CG a sa ovima sto laju lakocemo

Komsija
Gost
Komsija

Kako bi bilo da vama Srbija ukine letove MA,zeljeznicu necu ni komentarisat.Cim sakupite malo crkavice od para bjezite na Kopaonik i Zlatibor.Centar (crne) Crne Gore je Delta dje ordinira kuso i repato.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Ako vam nije interes da trosimo kod vas pare vi zabranite ulazak. Srbija je u velikom pludu u ekonomskoj razmjeni sa CG i vise mi vama trebamo za trgovinu no vi nama. Ako necete nase pare ima ko oce

SUPERISKA
Gost
SUPERISKA

A sto ako ti dijete iz KBC upute na lijecanje u BG…
Lako je iza ovih portala sijati mrznju…
Vratite se u stvarnost..Sramota …

Komsija
Gost
Komsija

Koje vase pare???
Vi nijeste u stanju 2 km puta asfaltirat za godinu a ne da neko zavisi od vas.
Nemate 2 svoja proizvoda a ima vas toliko da svi skupa mozete stanut na stadion Slobode iz Uzica.

Bokelj
Gost
Bokelj

Zabranio bih srbijancima ulazak u cg pa da traze sezonski posao negdje drugdje ..cg je za srbiju amerika budite realni

Marko
Gost
Marko

Koliko god da nas ima, za vas nas je dosta Zivorade.

Podgorica
Gost
Podgorica

Komsija da nam to uradite, jedino bi vase zene bile na gubitku.

Haski
Gost
Haski

Podgorice, zar stvarno misliš da tvoja žena čita Paola Koelja, dok si odsutan?

Bokelj
Gost
Bokelj

Srbi u crnoj gori I BOKI (inače krava muzara crne gore gdje ima novca od navigavanja i turizma) uglavnom dolaze raditi kao konobari i sobarice..toliko o tome ko kome treba u financiskom smislu. Ovo piše Hrvat koji nikada nije stavio nogu na teritoriji r.srbije i nikakav dug prema srbiji nema. Lijep pozdrav

Komsija
Gost
Komsija

Velike stete sto nijesi bio.
Evo svi placu.

Bosko
Gost
Bosko

Ti si drugar jos u 90im.Budi se mrco.

Kotor66
Gost
Kotor66

Ali ja se od njih ne bojim pustite ih slobodno….hahaha koja banana drzava….znaci sad sve na stranu ova drzava je privatna od nekih 5-6 porodica.Samo mi nije jasno zasto su ljudi i dalje tako tupi, zasto???

Bokelj
Gost
Bokelj

Postala banana država od kada se koristi u kotoru riječ porodica umjesto familija..aj vrati se iza brda okle su ti preci jexem ti ujedinjenje Boke i vas indijanaca sa brda

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Ni meni nije jasno sto ti ne ides u Srbiju, tamo ti je blagostanje. Aj poteci sokole.

Lasta
Gost
Lasta

Potpuno opravdan i promišljen stav Vlade. Neka Matija i njegova bratija odmore. Davno je on ovo zaslužio.

Send this to a friend