Politika

Vladimir Jokić predsjednik opštine Kotor

Vladimir Jokić

Odbornici Skupštine opštine Kotor su sa 17 glasova za i 11 glasova protiv, danas izabrali Vladimira Jokića, diplomiranog pravnika, za predsjednika opštine Kotor.

Sjednica je počela minutom ćutanja zbog smrti mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija Radovića.

Jokića nijesu podržali DPS, Liberalna partija, SD i SDP. Njihovi predstavnici su, obrazlažući ovu odluku jedinstveni u stavu da je Vladimir Jokić uzurpirao svoj položaj i samovoljno donosio odluke kada je bio predsjednik opštine Kotor prije godinu i po, prenosi Skala radio.

Ljiljana Popović Moškov, odbornica GP URA, koja je bila dio tadašnje vlasti a danas konstituent nove vlasti u Kotoru, je potvrdila da je bilo političkih ucjena i loše donešenih odluka ali da će u nastavku u novoj većini biti konstruktivan kritičar u budućoj vlasti.

Dosadašnji predsjednik opštine Kotor Željko Aprcović je zahvalio svojim saradnicima a posebno građanima Kotora koji su vjerovali i dali 4437 glasova DPS-u Kotor i podsjetio na završene ali i započete kapitalne investicije u vrijeme njegovog mandata.

“Opštinski Budžet nije prazan i u ovim teškim vremenima uz sve obaveze proistekle iz prihoda i rashoda. Nemamo nikakvih obaveza koje bi budućoj vlasti onemogućile normalno funkcionisanje”, poručio je Aprcović, uvjeren da će budžet biti do kraja godine realizovan u iznosu od 21 milion eura, dok je u ovom trenutku na preko 18 miliona.

Nakon svečane izjave, u svom obraćanju Vladimir Jokić je sa indignacijom odbio bilo kakve podjele na lojalne i nelojalne, patriote i nepatriote, niko nema licencu na to.

Podsjećamo, novi skupštinski saziv čine DPS sa 12 mandata, Demokrate devet, DF sedam a URA, Socijalisti, Liberalna partija, Socijaldemokrate i Socijaldemokratska partija imaju po jedan mandat.

Sjednica je danas, zbog epidemiološke situacije i skučenog prostora u skupštinskoj sali palate Bizanti, kako je to obrazložio predsjednik SO Kotor Dejan Vukšić, održana u sali kina „Boka“.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirko
Gost
Mirko

Sramota me sto sam kotoranin i crnogorac

Pronto
Gost
Pronto

Cestitke Aprcovicu dosta je ucinio za Kotor …novi predsjednik ima svoju sansu…vidjetcemo..

KPJ
Gost
KPJ

Srecno

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Zatvara li se sad podvoznjak a pale semafori???

Lord
Gost
Lord

Ovo je onaj što je na kumovskoj svadbi pjevao četničke pjesme i dizao tri prsta? Aha.

Tivcanka84
Gost
Tivcanka84

E blago Kotoru!

Skaljarin
Gost
Skaljarin

Šteta

Boba
Gost
Boba

A dje si kumasine?
Aoooo sto ce kume sad da se zaposljavaju

Igor
Gost
Igor

Državljanstvo?
Školska sprema?
Radna sposobnost?
Da čujemo?!

Kotoranka
Gost
Kotoranka

Hvala Akiju za sve! Za svojih 32 godine nisam vidjela da je neko bolje vodio grad! Svaka cast i vidimo se ubrzo na istom mjestu ! ❤

KLM
Gost
KLM

Tili si komsinice

Janko Tipsarevi
Gost
Janko Tipsarevi

“Nakon svečane izjave, u svom obraćanju Vladimir Jokić je sa indignacijom odbio bilo kakve podjele na lojalne i nelojalne, patriote i nepatriote, niko nema licencu na to.” – i cim je dosao odma cijeli kabinet premjestio! Obraz je to

Skljari
Gost
Skljari

Nesposobnijeg covijeka opština gledala nije.

Dragan
Gost
Dragan

Postavice još jedan semafor.

MojaGora
Gost
MojaGora

Jeli ovo onaj što je odmah makao zastavu CG?

Lord
Gost
Lord

Da i pjevao na kumovoj svadbi četničke pjesme sa sve srbijanskom zastavom

Send this to a friend